Domácí díky produktivitě zvítězili, hosté naopak na ní doplatili

image_pdfimage_print

Pouhé dvě výhry si zatím na jaře připsali fotbalisté mladoboleslavského SKP, další soupeř Kosořic. V duelu SKP s Krnskem se již schylovalo k remíze, ale brankou v posledních vteřinách brali všechny body hosté z Krnska. V minulém kole sice Kosořičtí zvítězili, ale ve Zdětíně museli otáčet nepříznivý stav a nakonec skončil zápas v poměru 3:6. Podzimní vzájemný duel neměl vítěze, když utkání skončilo smírně 2:2. Za Kosořice se prosadili Krejcar a Stehlík. V jarní odvetě se také čekal souboj střelců. Boleslavský Losík s 19 góly dýchá na záda kosořickému Malíkovi s 22 zásahy. O proti minulému týdnu se trenéru Hájkovi nově hlásili Herink, Mudroch, Stehlík a Miškovský.

TJ Sokol Kosořice – SKP Mladá Boleslav  4:2 (2:2)

Hosté z Mladé Boleslavi měli před zápasem v tabulce sice horší postavení než jejich soupeř, ale byli to právě hráči SKP, kteří se hned v úvodu drali do zakončení. Ztrátu domácích a rychlý brejk musel na poslední chvíli hasit Dragnev. Pak už ale převzali iniciativu hlavně fotbalisté Kosořic. Navrátilec Miškovský započal akci s Malíkem, na jejímž konci zakončoval jen do protihráče Hančar a střelecky se neprosadil z dorážky ani Stehlík. Skóre neotevřel ani domácí Malík z úniku po pasu Krejcara. Kosořického útočníka na poslední chvíli obral o míč dobíhající Žahourek. V sedmé minutě hosté Malíkův pokus zpoza vápna sice zblokovali, jenže Hančar zachytil míč ještě ve hře, přihrál před branku a náběh Miškovského už boleslavští hráči nezachytili – 1:0. O chvíli později oslovil spoluhráče centrující Poslt, Malík byl však v pokutovém území přistrčen a Stehlíkovu ránu obrana vytěsnila mimo branku. Ve 21. minutě střídající Herink ve středu hřiště přihrál Hančarovi mezi obránce a ten si již v úniku poradil bezchybně – 2:0. Netradičně musela obě mužstva nuceně střídat po dvou hráčích na obou stranách. Po dvaceti minutách hry již na hřišti nebyl střelec úvodní branky Miškovský a boleslavskou sestavu opustil Cigánek. V dalších minutách domácí značně polevili a začali se osmělovat hosté. Místo pohodového zápasu se rázem stalo dramam. Po několika náznacích dostali hráči Mladé Boleslavi výhodu rohového kopu. Ve skrumáži se prosadil Gába a snížil na rozdíl jediné branky. Než se Kosořičtí vzpamatovali, tak soupeř akcí Gáby středem hřiště vyslal do úniku Záleského. Následný střet s obranou posoudil rozhodčí jako nedovolený a Lochman z pokutového kopu za přispění tyče vyrovnal. Kosořická defenzíva se ve zbylých minutách ocitala ve značných problémech. Kosořická ztráta míče se otočila v rychlou akci soupeře. Postupující Balakšej přihrál Gábovi, toho ale včasným vyběhnutím vychytal Dobruský, který opět nahradil zraněného Abelovského v brance. Z dorážky se opět blýskl kosořický gólman, jenž vlastním tělem kryl tvrdou ránu a poslední zakončení Balakšeje mířilo nad branku. Poslední velkou šanci v prvním poločase měl boleslavský Losík, jenže zamířil vedle vzdálenější tyče. Z nerozhodného stavu nakonec měli, vzhledem k dění ze závěru, větší radost domácí.

Domácí se po změně stran z chyb nepoučili a hosté hned po několika vteřinách přispěchali s dalším varováním. Postupující Sivák odcentroval z pravé strany a osamocený Gába ve skluzu zakončoval nad branku. Následně nepotrestal další ztrátu míče před pokutovým územím Balakšej, jehož pokus zneškodnil Dobruský a opět své mužstvo podržel. V 50. minutě boleslavské mužstvo za své promarněné šance draze zaplatilo. Herinkův pas za obranu důrazně následovali Sova s Malíkem, druhý jmenovaný byl u míče dříve než brankář a střelou do odkryté sítě opět vrátil Kosořicím vedení. Vstřelená branka otupila další snahu hostí. Naopak domácí si do statistik začali připisovat více střelecký pokusů. Například Malík, jenž se i se štěstím protáhl podél brankové čáry, předložil míč před branku, ale už téměř jistý gól Stehlíka zastavil před brankovou čárou jeden z obránců. Další šance Kosořic se paradoxně zrodila po rohovém kopu soupeře. Rychlý brejk a Hančarovu přihrávku před branku však na poslední chvíli zmařil dobíhající obránce. Jednu z mála šancí si pak připsal Gába mířící ale nepřesně. Hubený náskok stále dával Boleslavským naději na bodový zisk. Proti byl ovšem Malík do jehož centru se hlavou opřel Mudroch, mířil však nad branku. V 82. minutě nastalo uklidnění v domácích řadách. Stehlík před pokutovým územím přihrál doprava na nabíhajícího Salače, následně přihrávku spoluhráči vrátil před odkrytou branku a Stehlík navyšoval na 4:2. Ve zbývajících minutách se již nic nezajímavého neurodilo a domácí v produktivitě předčili svého soupeře.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 7. Miškovský, 21. Hančar, 50. Malík, 82. Stehlík – 37. Gába, 40. Lochman (pen.)
  • Rozhodčí: Švarc – Klíma, Louda
  • Diváků: 75
  • ŽK: Krejcar – Losík, Lochman
  • Kosořice: Dobruský – Poslt (76. Adámek), Maška, Krejcar, Dragnev (46. Mudroch) – Hančar, Stehlík, Salač, Zahula (31. Sova) – Malík, Miškovský (15. Herink)
  • SKP MB: Vlk – Třaskalík, Žahourek (63. Procházka), Ditrich (38. Balakšej), Martinek – Sivák, Cigánek (22. Lochman), Kováč, Záleský – Gába (83. Petrův), Losík
TJ Sokol Kosořice  – SKP Mladá Boleslav 4:2
TJ Sokol Kněžmost –  SK Bělá p/Bezdězem 1:1
SK Bezno-Sovínky „A“ –  SK Akuma Ml. Boleslav 3:2
Sokol Březno –  SK Meteor Kostelní Hlavno 9:0
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  FK Zdětín 2:4
FK Krnsko –  TJF Čechie Čejetice 5:1
TJ Sokol Řepov –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
20. 5. 2023 17:00 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0224Vítězství
SKP Ml. Boleslav0202Porážka

TJ Sokol Kosořice

21Dobruský Jan Brankář
2Maška Martin Obránce
4Miškovský Radek 6 Útočník
7Stehlík Jan Záložník
8Zahula Matěj 3 Záložník
9Poslt Jan 15 Obránce
10Hančar Dominik Záložník
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir 16 Obránce
14Salač Dominik Záložník
17Krejcar Martin Obránce
3Sova Petr 8 Útočník
6Wolf Jakub 4 Záložník
15Adámek Martin 9 Obránce
16Mudroch Roman 13 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..