Kosořice uspěly ve šlágru kola

image_pdfimage_print

V rámci 20. kola okresního přeboru se bezesporu hrál nejzajímavější duel v Kosořicích. Ve šlágru kola sem zajížděla Jivina. V souboji prvního s druhým dělil obě mužstva pouhý bod. Na jaře mají zatím lepší střeleckou bilanci hosté, kteří až na porážku z prvního duelu zbylá utkání vyhráli v poměru 6:1. Hráči Kosořic jsou na jaře střelecky zatím méně produktivnější, stejně tak i ve sběrů bodů. První jarní vítězství si připsali až v uplynulém kole. Podzimní duel skončil bezbrankovou remízou. Nyní obě mužstva nastoupila téměř v totožných sestavách, jako v minulém kole. Domácím stále chyběli Dobruský, Sova a nově i brankář Jeleček. Naopak po zranění se vrátil Zahula. K utkání byli nominování tři rozhodčí z nymburského okresu.

TJ Sokol Kosořice – SK Jivina  5:1 (4:0)

Domácí nezačali před vlastním publikem špatně a krátce po začátku zahrozili po centru Nováka. Osamocený Hančar ale skóre ještě neotevřel. Po úvodním náporu Kosořických se urodila ještě jedna příležitost, avšak na druhé straně. Šturma ustál souboj s protihráčem, z otočky vypálil a Abelovský musel tvrdou ránu vytěsnit mimo své tyče. Následovala vyrovnaná pasáž bez náznaku šance. Ve 21. minutě kosořický Archman prodloužil autové vhazování za sebe, Hančarovi však úspěšné zakončení překazil obránce s gólmanem, kteří se pohotově vrhli domácímu záložníkovi pod nohy a míč skončil nad brankou. Chuť si ale spravil o tři minuty později. Rychlou kombinaci středem hřiště zakončil právě Hančar slabší nohou k tyči – 1:0. Než se stihli hosté zmátořit, prohrávali už o dvě branky. Opět Hančar hbitě zareagoval na Kopův dlouhý pas, poradil si s protihráčem a úspěšně prostřelil i Popovyche v brance. Fotbalisté Kosořic v euforii pokračovali v ofenzívě. Ve 36. minutě odcentroval Novák z pravé strany, Malík na zadní tyči se opřel v obtížné pozici opřel do míče a dobíhajícího Pravdu ve snaze zakončit nedovoleně složil jivinský obránce. Nařízený pokutový kop zahrával kapitán Malík. Hostující gólman sice vystihl směr, na míč si i sáhl, ale razance byla dostatečná a domácí vedli již 3:0. Až poté se k nebezpečnému zakončení dostali i hráči Jiviny. Střela Shöfta zpoza velkého vápna jen těsně mířila nad branku. To však nebylo v prvním poločase vše. Ve 42. minutě domácí Novák zařadil vyšší rychlostní stupeň a utekl přes půl hřiště. Následně přihrál Hančarovi, kterému ale radost z hattricku zhatil pohotový gólman včasným vyběhnutím. O dvě minuty později nastartoval Novák k dalšímu úniku. Pokorný mu poslal míč za obranu a tentokrát byl Popovych u míče později než kosořický záložník. Míč stihl zasáhnout ještě před brankářem a ani obránce už nestihl zabránit čtvrté brance.

Černou kaňkou za jinak vydařeným prvním poločasem bylo brzké zranění kosořického Hančara po srážce s gólmanem ve 48. minutě. Domácí trenér poté postupně vyslal na hřiště početnou základnu ze střídačky. Hosté v úvodu svou aktivitou docílili závaru před brankou soupeře. Výsledkem byla tečovaná rána Schöfta mířící těsně vedle. Z následného rohového kopu ale domácí hráč na přední tyči nedoskočil na míč a náběh zakončujícího Nevyhoštěného Kosořičtí nezachytili – 4:1. O chvíli později skončila akce domácích neúspěchem, ale z protiútoku mohli hráči Jiviny opět korigovat. Únik Majdla na poslední chvíli zastavil dobíhající Krejcar. Přesto se hostujícímu útočníkovi podařilo zakončit a míč doputoval o centimetry mimo branku. V dalších minutách přibylo nepřesností a šancí ubylo. Až v 72. minutě kosořický Novák nabídl šanci Malíkovi, ten ale nastřelil pouze brankáře. Poté zahrával přímý kop Malík, avšak pouze do zdi. Odražený míč napálil Novák a hosty od další branky uchránilo břevno. O chvíli později nezužitkoval dobrou přihrávku od střídajícího Mudrocha Novák. Nakonec diváci viděli ještě jednu branku. Novák, nyní už coby kosořický útočník, vystihl přihrávku jivinských hráčů vlastnímu brankáři a střelou před vybíhajícím gólmanem pečetil na 5:1.

Fotky ze zápasu
Video záznam utkání
  • Branky: 24. a 26. Hančar, 44. a 90. Novák, 36. Malík (pen.) – 57. Nevyhoštěný
  • Rozhodčí: Kubečka – Volf, Rozvoral
  • Diváků: 120
  • ŽK: Hančar, Dragnev, Novák – Matoušek, Majdl, Vrabec
  • Kosořice: Abelovský – Pravda, Krejcar, Kopa, Dragnev (83. Hrabánek) – Novák, Salač (73. Mudroch), Pokorný (57. Řehák), Hančar (48. Wolf) – Archman (51.  Vocásek), Malík
  • Jivina: Popovych – Jan Klouček, Zavrtal, Nedoma (70. Sameš), Nevyhoštěný (75. Štafl) – Vrabec, Matoušek, Schöft, Bajer – Šturma, Majdl
TJ Sokol Kosořice  – SK Jivina 5:1
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  TJ Sokol Chotětov „B“ 1:3
FK Zdětín „A“ –  SK Meteor Kostelní Hlavno 2:2
Sokol Březno –  SKP Mladá Boleslav 3:1
SK Bělá p/Bezdězem –  FK Krnsko 7:1
SK Akuma Ml. Boleslav –  TJF Čechie Čejetice 2:5
SK Bezno-Sovínky „A“ –  FC Sporting Ml. Boleslav „A“ 2:7

 

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
13. 4. 2024 17:00 Okresní přebor 2023/2024

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0415Vítězství
SK Jivina0011Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
3Novák Jakub Záložník
5Kopa Jaroslav Obránce
8Pokorný Václav 15 Záložník
9Pravda Petr Obránce
10Hančar Dominik 6 Záložník
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir 18 Obránce
14Salač Dominik 4 Záložník
16Archman Václav 11 Útočník
17Krejcar Martin Obránce
4Mudroch Roman 14 Záložník
6Wolf Jakub 10 Záložník
7Zahula Matěj Záložník
11Vocásek Filip 16 Záložník
15Řehák Jaroslav 8 Záložník
18Hrabánek Jan 13 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav
Trenér: Archman Václav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..