Po dvou remízách konečně vítězství

image_pdfimage_print

Po dvou jarních kolech čekali fotbalisté Kosořic stále na vítězství v novém roce. V minulé duelu Kosořičtí počítali značný počet absencí, nyní v dalším venkovním duelu v Kostelním Hlavně, chyběli jen Dobruský, Zahula a Sova. Soupeř na jaře získal zatím bod, Kosořičtí dva. Obě mužstva konečně toužila rozšířit bodový účet o tři body, i když se jednalo o souboj týmů z opačných pólů tabulky.

SK Meteor K. Hlavno – TJ Sokol Kosořice  1:3 (0:0)

Celek z Kosořic zažívá poprvé v sezóně nelehké období. Po dvou remízách se vedoucí pozice otřásá v základech. Povinnost tedy velela nutně zvítězit. A jak to tak bývá, když musíte, nejde to většinou podle představ. Tak vypadal i začátek zápasu v Kostelním Hlavně a dlouhé minuty se nic zajímavého nedělo. Hrbolatý povrch úplně nepřál kombinaci. První příležitost si připsali domácí až po čtvrt hodině hry, střela Dohnala bez přípravy doprostřed branky ale Jelečka nezaskočila. Výraznější šanci měli o chvíli později hosté. Pěknou akci odstartoval navrátilec do sestavy, Salač, přihrál mezi obránce nabíhajícímu Hančarovi a ten okamžitě před branku. Hlavenský Hlaváček na míč nedosáhl a za ním dobíhající Malík zamířil jen do tyče. Následně vrátil míč před branku Novák, jenže Malík tentokrát míč netrefil. Po zbytek prvního poločasu se hrálo hlavně na polovině Kostelního Hlavna, ale diváci se do poločasového hvizdu branky nedočkali. Hosté se jen stěží prosazovali, chyb v kombinaci bylo až příliš.

Začátek druhého poločasu naznačil zlepšení, co se podívané týče. Již v 53. minutě kosořický Archman prodloužil míč na nabíhajícího Nováka, jehož tvrdá rána z pravé strany orazítkovala břevno. Tentýž hráč měl výraznější šanci hned vzápětí po autovém vhazování soupeře. Míč se rychle vrátil na hranici pokutového území, Novák si ho navedl do lepší pozice, ale z dobré šance zamířil jen vysoko nad branku. O chvíli později se nevedlo ani hostujícímu Kopovi po přihrávce Dragneva. Sice si v pokutovém území pokryl míč a otočil se kolem svého strážce, jenže střelu nasměroval mimo branku. Střelecky neuspěli ani Novák s Řehákem o několik okamžiků později. Fotbalisté Kosořic více zaměstnávali hlavenského brankáře a nakonec byli v 70. minutě konečně odměněni. Salač až u své branky v důrazném souboji získal míč vybojoval aut, Novák rychle vhodil Kopovi, míč následně vyslal za obranu. Malík následně obral Zvoníčka u brankové čáry, přihrál do druhé vlny a střídající Wolf prostřelil jak obránce, tak i gólmana – 0:1. Hosté mohli vstřelit i další branku, tentokrát ale do vlastní sítě. Hlavička Pravdy vlastnímu brankáři nakonec skončila těsně vedle branky a z následného rohového kopu hlavičkoval Polívka nepřesně. Hosté byli úspěšnější v 79. minutě. Jelečkův výkop prodloužil Kopa za sebe a Novák uháněl sám na brankáře. Ve správný čas se mu povedlo přehodit brankáře a uklidnil své spoluhráče druhou brankou. Co se nepodařilo za sedmdesát minut, dokázali Kosořičtí za pár minut. Dvě branky za necelých deset minut nemuseli být poslední. Střídající Mudroch v 84. minutě vybojoval míč na polovině hřiště a přesnou přihrávkou vyslal do úniku Hančara. Ten se mohl rozhodnout, zda zakončí sám nebo přihraje napravo nabíhajícímu Malíkovi. Zvítězila druhá volba, jenže po přihrávce se kosořický útočník natahoval marně. Hostující Hančar hrál důležitou roli i na druhé straně. Ve snaze zabránit zakončení domácího hráče byl hlavním rozhodčím označen jeho skluz jako nedovolený. Pokutový kop zahrával střídající Havlas. I když si střídající Abelovský na míč sáhl, brance zabránit nedokázal. Nakonec se mohli ještě hosté bát o výsledek. Hru však nastěhovali opět do bezpečí, na polovinu soupeře. Malík se v posledních minutách protáhl podél brankové čáry, jeho přihrávku nezužitkoval Dragnev, i díky přispění zásahu gólmana. Série rohových kopů nahrávala do karet kosořického celku. Navíc když už v nastaveném čase hlavní rozhodčí posoudil zákrok na střídajícího Hrabánka jako nedovolený a Kosořičtí dostali výhodu přímého kopu z hranice pokutového území. Kapitán Malík precizní střelou přes zeď do horního růžku pečetil vítězství Kosořic na 1:3.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 89. Havlas (pen.) – 70. Wolf, 79. Novák, 90.(+1) Malík
  • Rozhodčí: Bukvička – Gaňa, Rympler
  • Diváků: 220
  • ŽK: Hlaváček, Zvoníček – Novák, Pokorný, Salač, Malík
  • Kosořice: Jeleček (83. Abelovský) – Pravda, Krejcar, Kopa, Dragnev – Novák (83. Hrabánek), Salač (83. Mudroch), Pokorný (83. Wolf), Hančar – Archman (68. Řehák), Malík
  • K. Hlavno: Musil – Žďárský, Hlaváček, Tudoši, Kříž – Kalous (70. Havlas), Zvoníček (81. Zigáček), Dohnal, Polívka – Rut (65. Vojáček), Malák
SK Meteor Kostelní Hlavno  – TJ Sokol Kosořice 1:3
FK Krnsko –  SK Bezno-Sovínky „A“ 0:3
SK Jivina –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 6:1
TJF Čechie Čejetice –  FK Zdětín „A“ 2:3
FC Sporting Ml. Boleslav „A“ –  SK Akuma Ml. Boleslav 2:0
SKP Mladá Boleslav –  SK Bělá p/Bezdězem 1:7
TJ Sokol Chotětov „B“ –  Sokol Březno 5:2

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
6. 4. 2024 16:30 Okresní přebor 2023/2024

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
SK Meteor K. Hlavno0011Porážka
TJ Sokol Kosořice0033Vítězství

TJ Sokol Kosořice

93Jeleček Jiří 25 Brankář
3Novák Jakub 2 Záložník
5Kopa Jaroslav Útočník
8Pokorný Václav 6 Záložník
9Pravda Petr Obránce
10Hančar Dominik Záložník
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir Obránce
14Salač Dominik 4 Záložník
16Archman Václav 15 Útočník
17Krejcar Martin Obránce
2Hrabánek Jan 3 Záložník
4Mudroch Roman 14 Útočník
6Wolf Jakub 8 Obránce
11Vocásek Filip Záložník
15Řehák Jaroslav 16 Obránce
25Abelovský Martin 93 Brankář

Trenér: Hájek Ladislav
Trenér: Archman Václav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..