Čejetice uspěly s Kosořicemi i podruhé v této sezóně

image_pdfimage_print

Netradičně v neděli zakončovali fotbalisté Kosořic 26. kolo okresního přeboru. Z důvodu konání oslav k výročí 100 let baráčníků v Čejeticích se duel s místní Čechií sehrál až o den později. Oba týmy si na jaře, co do počtu nasbíraných bodů, nevedenou špatně. Rozdíl v tabulce byl ale znatelný. Domácím s 24 body patřila devátá pozice, Kosořickým třetí příčka se 42 body. Na podzim jednu ze dvou porážek Kosořic obstaraly právě Čejetice po vítězství 0:1. Kosořickým nově chyběli Stehlík, Miškovský, Zahula a Dragnev. Naopak po zranění byli k dispozici Pokorný s Abelovským. Domácím se naopak, oproti minulému kolu, řada hráčů vrátila do sestavy.

TJF Čechie Čejetice – TJ Sokol Kosořice  3:2 (0:1)

Zápas odstartoval drzým průnikem až k brance hostující Salač. Z protiútoku však zajímavější šanci měli domácí po přihrávce Truksy a nepřesném zakončení Plintoviče. V dalších minutách se ale prosazovali hlavně hráči Kosořic. Ve 14. minutě hostující Hančar se Salačem předvedli, co dokáže rychlá souhra na jeden dotek. Finální přihrávce za obranu na nabíhajícího Herinka už ale scházelo více přesnosti. O tři minuty později se po Hančarově pasu ocitl za obranou Malík, jenže než stihl zakončit, tak dobíhající duo obránců stihlo zakročit. V 18. minutě se Kosořičtí již po zásluze ujali vedení. Hančar zařadil po levé straně vyšší rychlostní stupeň, následně nasadil obránci „housle“ a prudkou přihrávkou hledal spoluhráče před brankou. Z útočníků nikdo zakončit nedokázal, za nimi číhající Herink měl před odkrytou brankou již snadnou úlohu. Poté se míč po Hančarově přímém kopu dostal k Dobruskému, který se vrátil do sestavy a místo v brance přenechal Abelovskému. Jeho střela z hranice pokutového území však byla hodně nepřesná. Ve 34. minutě ještě důrazný Hančar obral o míč Smazala, následnou akci v pokutovém území však Kosořičtí překombinovali a akce skončila střelou do bránícího hráče. Domácí předváděli v poli sympatický výkon, ale hosté doposud zaměstnávali brankáře Hubáčka podstatně častěji. Hráčům Čejetic patřil až závěr prvního poločasu a hned mohli také vyrovnat. Po levé straně unikl Dvořák, předložil míč napříč pokutovým územím, jenže Plintovič nedokázal překonat vybíhajícího Abelovského. Z několika rohových kopů se domácí výrazněji neprosadili.

Po změně stran se úvodní příležitosti opět chopili fotbalisté Kosořic. Přímý kop Hančara však hlavičkující Dobruský nedokázal lépe usměrnit. V 52. minutě natropil míč z kopaček čejetického Maňase na tvrdším terénu problémy brankáři a Truksovi se jen zázrakem nepodařilo dotlačit míč do sítě. Poté se domácím paradoxně vyplatil Plintovičův ústní výlev směrem k rozhodčím k předchozí akci, který se tím pádem zapomněl před kosořickou brankou. Hostující obrana nezachytila dlouhý míč a Horáček předložil míč jako na zlatém podnosu právě zapomenutému útočníkovi – 1:1. Fotbalisté Kosořic se v dalších minutách snažili vzít vedení nazpět. Malík hned po chvíli vyslal do úniku Hančara, který ale zakončil mimo branku. Poté střídající Vocásek hledal centrem na zadní tyči nabíhajícího Herinka, jemuž na poslední chvíli vzal zakončení z kopaček dobíhající protihráč. Vzápětí se neujala ani střela Hančara. V 69. minutě už ale rychlé nohy Hančara ve spojení s přesným pasem Krejcara znamenaly změnu skóre. Právě krajní záložník přihrál před branku a Malík zblízka nezaváhal. V dalších příležitostech neuspěli Vocásek a po úniku z levé strany ani Pokorný. V závěru fotbalisté Kosořic doplatili na zahozené šance. Domácí předvedli jednoduché akce s drtivými dopady. V 86. minutě čejetický Maňas oslovil dlouhou přihrávkou Truksu. Ten míč před obráncem zasekl a střelou podél gólmana vyrovnal. Hosté chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Hančar ze dvou hráčů opět udělal pouhé přihlížející a přihrál před branku. Dobíhající Malík ale zblízka vysoko přestřelil. Následně Hančar zakončoval sám, jenže obrana s vypětím sil zabránila míči v cestě do branky. A domácí opět trestali. V nastaveném čase opět stačil dlouhý nákop, Truksa z úhlu překonal brankáře a hráči Čejetic se radovali z otočení vývoje zápasu.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 86.  a 90.(+2) Truksa, 53. Plintovič – 18. Herink, 69. Malík
  • Rozhodčí: Wolf – Krecl, Štěpánek
  • Diváků: 60
  • ŽK: Horáček – Vocásek, Pokorný
  • Kosořice: Abelovský – Dobruský, Maška, Krejcar, Řehák – Herink (62. Pokorný), Poslt, Salač, Hančar – Malík, Mudroch (55. Vocásek)
  • Čejetice: Hubáček – Smazal, Kysela, Čáslava, Putorík (75. Potrošovský) – Horáček, Bláha, Maňas, Dvořák – Plintovič (80. Mikšík), Truksa
TJF Čechie Čejetice  – TJ Sokol Kosořice 3:2
SK Meteor Kostelní Hlavno –  TJ Sokol Kněžmost 2:1
SK Bělá p/Bezdězem –  FK Krnsko 0:1
FK Zdětín –  SK Bezno-Sovínky „A“ 4:2
SK Akuma Ml. Boleslav –  TJ Sokol Řepov 0:2
SKP Mladá Boleslav –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 7:0
Sokol Březno –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
28. 5. 2023 17:00 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJF Čechie Čejetice0033Vítězství
TJ Sokol Kosořice0112Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Obránce
5Dobruský Jan Obránce
6Wolf Jakub 8 Záložník
9Poslt Jan Záložník
10Hančar Dominik Záložník
12Malík Michal Útočník
14Salač Dominik Záložník
15Řehák Jaroslav Obránce
16Mudroch Roman 11 Útočník
17Krejcar Martin Obránce
3Sova Petr Záložník
4Adámek Martin Obránce
8Pokorný Václav 6 Záložník
11Vocásek Filip 16 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..