Dva zápasy během tří dnů, odložené utkání dohráno

image_pdfimage_print

Fotbalisté Kosořic využili sváteční den volna k dohrávce odloženého zápasu s Kropáčovou Vruticí. Domácí v sobotním duelu potrápili vedoucí Řepov, když prohráli až brankou v samotném závěru utkání. Hosté alespoň remizovali doma se čtvrtou Akumou. Z víkendu opustil základní sestavu s drobným zraněním Dragnev a Salač, naopak se vrátil Maška, který právě v záložní řadě nahradil svého spoluhráče.

Slavoj Kr. Vrutice „A“ – TJ Sokol Kosořice  2:4 (1:2)

Hosté se od úvodního hvizdu chopili iniciativy. Již ve třetí minutě hostující souhry s Vocáskem využil Hančar, mířil však bez přípravy nepřesně. V šesté minutě už se ale hosté prosadili. Poslt uvolnil po pravé straně Malíka, který přihrávkou napříč pokutovým územím našel zcela volného Vocáska, který bez problémů nasměroval míč do odkryté branky. Než si stihl hlavní rozhodčí napsat střelce první branky, už si zapisovat druhého. Řehák úspěšně zastavil akci soupeře, Stehlík si vzápětí všiml náběhu Malíka, který střelou pod brankářem zužitkoval přesný pas a navýšil vedení Kosořic na 0:2. Snový start hostí do utkání v dalších minutách nabral trochu jiný směr. Hráči Kosořic místo kontrolování hry se začala jejich aktivita pomalu vytrácet. V desáté minutě zakončoval po přímém kopu nepřesně domácí Jiří Havelka. Domácí se prezentovali jednoduchou, za to celkem účinnou, strategií nakopávaných míčů a hosté několikrát museli nebezpečí zažehnat za pět minut dvanáct. O chvíli později se pokutového kopu dožadoval vrutický Vladimír Krompaský. Následně se obraně podařilo zablokovat pokus opět Martina Korce z bezprostřední blízkosti. V 15. minutě už ale hosté zaslouženě snížili nepříznivý stav. Michal Korec od brankové čáry poslal centr na zadní tyč a hlavičkující Doležal neměl problém poslat míč do odkryté části branky. Hráči Kosořic si nadále koledovali i o vyrovnání. Michal Korec přesnou přihrávkou vyslal do běhu Jarolíma. Ten sice v tísni zakončil, jenže nepřesně (viz. foto u článku). Ve 21. minutě zahrával Martin Korec rohový kop, po němž zakončoval nepřesně Rovenský. Při této akci ale došlo i ke střetu kosořického obránce s brankářem a Abelovský dochytal zápas s bolestí ramena. Kosořičtí se v následujících minutách probrali z letargie a opět více zaměstnali Manžela ve vrutické brance. Stehlík přesnou přihrávkou mezi obránce oslovil Malíka, ten ale tváří v tvář hostujícího gólmana nepřekonal. V závěrečných minutách první pětačtyřiceti minutovky obě mužstva nikam nespěchala a poklidný závěr ukončil až poločasový hvizd hlavního arbitra.

Krátce po změně stran se hosté dostali opět do dvoubrankového vedení. Po Malíkově přímém kopu sklepl Mudroch míč pro Stehlíka. Jeho střela ještě brankou neskončila, jenže domácí ve snaze odkopnout míč z malého vápna nastřelili jen Mudrocha, od nějž se míč odrazil až do sítě – 1:3. Hráči Kosořic vstoupili dobře do druhého poločasu a skóre mohlo být i vyšší. Řehákem zachycený míč v 51. minutě okamžitě putoval na nabíhajícího Malíka. Ten před brankou našel Hančara, ovšem jeho snahu změnit směr dráhu míče Manžel pohotovým zákrokem vystihl. O dvě minuty později opět Řehák s Malíkem připravili palebnou pozici pro Mudrocha, který se v pokutovém území odpoutal od svého strážce, ale jeho pokus opět vyrazil vrutický gólman. V 64. minutě byl kosořický Maška na začátku další akce. Přihrávkou do strany oslovil nabíhajícího Vocáska, jehož následnou střelu Manžel vyrazil k volnému Herinkovi. Ten bohužel nedokázal střelu správně umístit a domácí brankář nohou opět dokázal zasáhnout. Až v 67. minutě se do výraznějšího zakončení dostali také hráči Kropáčovy Vrutice. Po ztrátě míče Kosořickými se do úniku dostal Martin Korec, který pěknou střelou dokázal překonat Abelovského a snížil na rozdíl jediné branky. Hosté se opět snažili odskočit na rozdíl dvou branek a předejít případnému vyrovnání z brejkové situace. Z protiútoku se pěkným sólem prezentoval hostující Hančar přes celé hřiště. Přihrávku do druhé vlny obrana nezastavila, ale zakončujícímu Vocáskovi střela zblízka nesedla a proti dorážejícímu Malíkovi z úhlu dokázal Manžel včas zakročit. V 81. minutě vyslal Stehlík přesný míč za obranu. Malík se k míči dostal dříve než vybíhající gólman. Následný gól do prázdné branky ale hlavní rozhodčí neuznal pro údajné hraní rukou kosořickým útočníkem. O minutu později hráči Kosořic předvedli další vydařenou akci. Ze středu hřiště směřovala přihrávka do strany na střídajícího Herinka. Ten místo střely nebo přihrávky před branku poslal míč zpět do druhé vlny a Hančar přesnou střelou k tyči uklidnil spoluhráče čtvrtou brankou. V 90. minutě, po rohovém kopu soupeře, unikl ještě Malík, ale jeho pokus již brankou neskončil. Hosté nakonec dotáhli zápas do vítězného konce, i když cesta byla místy trnitá. Nezaujatý divák viděl určitě zajímavou podívanou se šesti góly.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 15. Dolažal, 67. Michal Korec – 6. Vocásek, 7. Malík, 50. Mudroch, 82. Hančar
  • Rozhodčí: Wolf – Váňa, Petrtýl
  • Diváků: 135
  • ŽK: Tomáš Musil ml., Michal Korec, Doležal – Řehák
  • Kosořice: Abelovský – Poslt, Dobruský, Krejcar, Řehák – Hančar (86. Adámek), Maška, Stehlík , Vocásek (82. Zahula) – Malík, Mudroch (62. Herink)
  • Kr. Vrutice „A“: Manžel – Kiss (75. Hütter), Tomáš Musil st., Rovenský, Jiří Havelka – Jarolím (78. František Krompaský), Tomáš Musil ml., Martin Korec, Vladimír Krompaský – Michal Korec, Doležal (90. Jan Havelka)
Slavoj Kr. Vrutice „A“  – TJ Sokol Kosořice 2:4
FK Zdětín –  SK Meteor Kostelní Hlavno 4:0
TJ Sokol Řepov –  TJ Sokol Kněžmost 7:0
SK Bezno-Sovínky „A“ –  FK Krnsko 1:2
SKP Mladá Boleslav –  SK Bělá p/Bezdězem 2:5
SK Akuma Ml. Boleslav –  Sokol Březno 4:1
TJF Čechie Čejetice –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
8. 5. 2023 17:00 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
Slavoj Kr. Vrutice0112Porážka
TJ Sokol Kosořice0224Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
5Dobruský Jan Obránce
7Stehlík Jan Záložník
9Poslt Jan Obránce
10Hančar Dominik 8 Záložník
11Vocásek Filip 4 Záložník
12Malík Michal Útočník
15Řehák Jaroslav Obránce
16Mudroch Roman 6 Útočník
17Krejcar Martin Obránce
3Sova Petr Záložník
4Zahula Matěj 11 Záložník
6Wolf Jakub 16 Záložník
8Adámek Martin 10 Záložník
14Salač Dominik Záložník

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..