V posledním domácím duelu podzimu Kosořičtí poprvé nebodovali

image_pdfimage_print

Po pátečním celodenním dešti bylo hřiště v Kosořicích připraveno spíše na vodní pólo než na fotbal. Ač lidé spjatí s klubem dělali možné i nemožné, i tak zůstalo na ploše velké množství vody. Hráči Kosořic se v tomto roce naposledy představili před vlastním publikem, když hostili Bezno-Sovínky z druhého konce tabulky s pouhými dvěma výhrami. V uplynulém kole soupeř prohrál doma v přestřelce s Kropáčovou Vruticí 4:6. Naopak domácí si připsali tři body v duelu na Akumě. Domácí stále postrádali Salače a Zahulu. Nově také trenéra Hájka, Pokorného a Pravdu. Naopak druhý z trenérského týmu, Archman, již do sestavy mohl počítat i s Jakubem Novákem a Sovou.

TJ Sokol Kosořice – SK Bezno-Sovínky „A“  3:4 (2:1)

Prvních deset minut se obě mužstva seznamovala s terénem a s jeho nástrahy. Překvapivě se v první příležitosti ocitli hosté, drzí průnik Hötzela nezužitkoval ex-ligista Šišler, jehož střelu před brankovou čárou zastavil Krejcar. Z protiútoku mohli otevřít skóre i domácí, Malík ani Jakub Novák ale z dobré pozice také neuspěli. V desáté minutě Kosořické nezchladila pouze voda na travnaté ploše, ale i rozhodnutí hlavního arbitra. Krejcarův skluz, kterým odehrál míč, posoudil hlavní rozhodčí jako nedovolený a nařídil pokutový kop. Šisler bez problémů proměnil a Bezno brzy vedlo 0:1. Kosořičtí sice obdrželi nejméně branek v soutěži, ale pravdou je, že poslední dobou inkasovali více, než byly zvyklí. Inkasovaná branka proto domácí až tak nezaskočila. Okamžitě s odpovědí přispěchal kosořický Jakub Novák, jeho únik a následná přihrávka napříč hřištěm. Malík se sice vyhnul brankáři, jenže zpětnou přihrávkou nikoho nenašel. Ihned získaný míč a střelu Hančara zpoza vápna soupeř zblokoval. Poté se před brankou ocitli i Bezenští a hned z toho bylo opět nebezpečí. Centr Štěpána Nováka hlavičkoval trochu překvapený Píša jen mimo branku. V 17. minutě si domácí Jakub Novák počíhal na úmysl Hötzela, obral ho o míč, odcentroval, bezenský Stýskal neudržel míč v náručí a dobíhající Malík hlavou usměrnil míč do sítě – 1:1. Další čtvrt hodiny hry byl hlavním hrdinou na hřišti nepříznivý terén, který komplikoval kombinaci obou mužstev, zejména domácím. Až po půl hodině hry Stehlík nastartoval Jakuba Nováka dlouhým nákopem. I když měl kosořický záložník oproti soupeři ztrátu, přesto se dostal první k míči i před vybíhajícím gólmanem a snadno do prázdné branky otočil vývoj zápasu. Fotbalisté Kosořic byli nebezpečnějším týmem i ve zbylých minutách prvního poločasu. Opět aktivní Jakub Novák našel zpětnou přihrávkou Hančara, jehož pohotový pokus obrana zblokovala mimo svou branku. Z následného rohového kopu hlavičkoval nepřesně Dobruský. Ve 39. minutě Malík patou na hranici pokutového území soupeře oslovil Dragneva. Jeho střelecký pokus bezenský brankář vyrazil do dobíhajícího Stehlíka a po odrazu od jeho nohou už míč definitivně lapil. Vyloženější šanci měl vzápětí Jakub Novák po milimetrové přihrávce Stehlíka mezi obránce. Snahou domácího záložníka bylo okamžité zakončení, na těžkém terénu mu ale střela nevyšla a zamířil vysoko nad branku. Poslední šanci domácích v prvním poločasu připravil Kopa po autovém vhazování, kdy odcentroval z levé strany a Malík jen o kousek nedosáhl na míč letící napříč pokutovým územím. Poslední příležitost prvního poločasu nakonec měli hosté, gólman Abelovský ovšem zachoval klidnou hlavu a šanci osamoceného Štěpána Nováka zlikvidoval.

Chyba hostí zapříčinila, že již ve druhé minutě druhé dějství se domácí Kopa ocitl sám za obranou, jenže zacílil vedle branky. Na druhé straně měl bezenský Štěpán Novák za hranicí pokutového území dost času rozmyslet se co s míčem. Nakonec ho přihrál Šislerovi a jeho pohotovou ránu Abelovský bravurně vytěsnil nad břevno. Oba týmy poté zkoušeli štěstí ze strany, pokusy kosořického Jakuba Nováka ani hostujícího Píši brankáře nepřekvapily. Další šance domácí vměstnali do několika minut. Zisk míče Jakubem Novákem nezužitkoval před brankářem Malík. Poté ani tísněný kopa oslovený taktéž Jakubem Novákem. Na již dosti bahnitém terénu stačilo málo k chybě a k nebezpečné akci. Právě v 67. minutě Bezenští podnikli akci středem hřiště, Píša poté nastřelil jen břevno, ale odražený míč nasměroval Podzimek hlavou do odkryté branky. Neuběhly ani dvě minuty a nakonec se dočkal i hostující Píša. Z levé strany si navedl míč do pokutového území, kde se až příliš snadno uvolnil do střelecké pozice a přízemní střelou opět přisoudil vedení bezenskému týmu. To ale nemělo opět příliš dlouhého trvání. Wolf odcentroval z pravé strany přímo ke Kopovi, jeho snaze ještě obrana zamezila. Střelu Vocáska a teči právě Kopy už tentokrát soupeř nezabránil a stav byl opět nerozhodný. V dalších okamžicích hosté přestáli opět několik šancí domácích. Hančar neuspěl před gólmanem Stýskalem, ten následně vyrazil i pokus Vocáska. V 82. minutě Kosořičtí, konkrétně Kopa a Malík, nevyužili další velký závar a hosté odvraceli na poslední chvíli z brankové čáry. V 86. minutě domácí pykali za neproměněné šance. Domácí byli před vlastním pokutovým územím až příliš statičtí, hosté našli skulinku a Štěpán Novák ze strany vystřelil přesně – 3:4. Domácí už směřovali všechny míče dopředu, ale na těžké terénu už na vyrovnání nedosáhli. I když po rozehrávce po obdrženém gólu si Krejcar vyměnil míč s Řehákem, zpoza velkého vápna vystřelil a div, že jeho rána nerozlomila břevno.

Fotbalisté Kosořic poprvé odešli ze zápasu s prázdnou. Uspěli proti v tabulce lépe postaveným týmům, ale paradoxně padli s týmem z dolních pater tabulky. Podobně jako v souboji s Čejeticemi byl soupeř efektivnější a na rozdíl od Kosořických využil většinu svých šancí.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 17. Malík, 30. Jakub Novák, 73. Kopa – 10. Šisler (pen.), 67. Podzimek, 69. Píša, 86. Štěpán Novák
  • Rozhodčí: Chládek – Plíšek, Postránecký
  • Diváků: 75
  • ŽK:
  • Kosořice: Abelovský – Wolf, Dobruský, Krejcar, Dragnev (59. Řehák) – Jakub Novák, Stehlík, Hančar, Vocásek – Malík, Kopa
  • Bezno-Sovínky „A“: Stýskal – Havelka, Möbius, Kolařík, Hötzel – Lohniský (89. Dabski), Machovec, Šisler, Píša – Štěpá Novák, Podzimek (73. Kamenický)
TJ Sokol Kosořice  – SK Bezno-Sovínky „A“ 3:4
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  SK Bělá p/Bezdězem 2:1
SK Meteor Kostelní Hlavno –  SK Akuma Ml. Boleslav 2:0
SK Jivina –  TJF Čechie Čejetice 3:1
TJ Sokol Chotětov „B“ –  FC Sporting Ml. Boleslav „A“ 3:0
Sokol Březno –  FK Zdětín „A“ 1:3
SKP Mladá Boleslav –  FK Krnsko 2:4

 

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
4. 11. 2023 14:00 Okresní přebor 2023/2024

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0223Porážka
SK Bezno-Sovínky0134Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
3Novák Jakub Záložník
4Dobruský Jan Obránce
5Kopa Jaroslav Útočník
6Wolf Jakub Obránce
7Stehlík Jan Záložník
10Hančar Dominik Záložník
11Vocásek Filip Záložník
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir 15 Obránce
17Krejcar Martin Obránce
8Jeleček Jiří Brankář
9Sova Petr Záložník
15Řehák Jaroslav 13 Obránce
16Mudroch Roman Záložník

Trenér: Archman Václav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..