Ve Zdětíně padaly góly jen na jedné polovině hřiště

Po dvou domácích výhrách zajížděly Kosořice v 11. kole na hřiště do Zdětína. Pouze tři body dělily oba aktéry v tabulce, o motivaci tak nebylo nouze. 

FK Zdětín „A“ – TJ Sokol Kosořice  3:4 (0:4)

Hned v úvodu zápasu se k míči po chybě kosořického hráče dostal Husák, ale svou střelu z vápna poslal pouze do rukavic Abelovského. Chvíli na to se po Feriho centru z pravé strany hlavou prosadil opět Husák, ale mířil nad. Poté Abelovský zlikvidoval Rosenkranzův pokus zblízka i nebezpečnou Švarcovu střelu. Domácí v úvodu drželi soupeře v kleštích a jen díky brankáři a střelecké nemohoucnosti Zdětína byl stav stále bezbrankový. Po čtvrt hodině hry přišla první příležitost Kosořických. Pavlíček našel centrem do vápna Machače, ale brankář Skalák zakročil. Ve 23. minutě už se skóre měnilo. Pokorný posadil centr na hlavu Machače, jeho pokus nešťastně tečoval do vlastní sítě Votruba a Kosořice vedly 0:1. Několik minut nato Macháč prodlužoval ve vápně na Malíka, ten si zkoušel obhodit gólmana, Skalák však jeho pokus vytěsnil na roh, ke kterému se postavil Pokorný. Střílený centr proletěl přesně na hlavu nabíhajícího Macháče a ten už měl snadnou pozici zvýšit náskok hostů. Ojedinělá šance Rosenkranze skončila vysoko nad. Domácí jakoby nevěřili svým očím a další pohroma byla na světě. Další klíčový moment prvního poločasu přišel ve 35. minutě, kdy do vápna pronikal Malík, ale byl faulovaný Skalákem. A byla to penalta.Tu bez potíží proměnil právě faulovaný Malík – 0:3. Kosořičtí rozehráli a Malík následně ve vápně obehrál obránce Zdětína, výborně našel přihrávkou pod sebe Řehoře a ten propálil Skaláka počtvrté. Po něm se dostal ke slovu ještě Sedláček, ale nádhernou střelou z dálky orazítkoval pouze břevno Skalákovy branky. Na druhé straně domácí své šance zahazovali. Střely Mareše a Míchala mířily mimo 3 tyče. A hlavičkový pokus Votruby kryl Abelovský. Do kabin se šlo tedy za stavu 0:4 pro Kosořice.

Jestliže domácí spřádali o poločase plány s výsledkem něco udělat, vyšlo jim to na výbornou. Po několika nepřesnostech se k míči na hranici vápna dostal Těšínský a střelou na zadní tyč snížil na 1:4. O chvíli později se dvěma skvělými zákroky prezentoval Abelovský. Nejprve zlikvidoval střelu Švarce, poté si poradil i s dorážkou Míchala. Domácí byli i za stále nepříznivého stavu na koni. Kosořičtí se od začátku druhého poločasu nemohli vůbec dostat do hry a čelili tak neustálému tlaku. Několik minut nato předvedl lahůdkovou akci Mareš, který se prokličkoval do vápna, ale mířil nad. Co nešlo první poločas,  povedlo se v 65.minutě. Rosenkranzův přímý kop ze 25 metrů zapadl do sítě. Další, kdo vystřelil byl Torda, Abelovského však nevystrašil. V 75.minutě opět výborně zasáhl Abelovský, když kryl Bláhovu střelu zpoza vápna. Kosořice ne a ne svoje vedení pojistit z několika mála brejků. Marně se snažily směrem dopředu. Řehákův roh si našel Herink, ale jeho střela z otočky gólová nebyla. Do slibné příležitosti se dostal Malík, postupující sám na Skaláka. Při zakončení ho však stihl rozhodit domácí obránce a míč skončil mimo branku. Místo kosořické trefy přišel gól na druhé straně. Baborák našel dlouhým autem Švarce, ten ukázal jak vypadá pořádný důraz a domácí prohrávali už jen o gól. V závěru zápasu ještě z dálky napřáhl Rosenkranz, ale jeho střela skončila těsně vedle branky. Utkání tak skončilo šťastněji pro Kosořické a ti tak slaví třetí výhru v řadě, tentokrát 3:4.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  55. Těšínský, 65. Rosenkranz, 83. Švarc – 23. Votruba (vl.), 26. Macháč, 35. Malík (pen.), 36. Řehoř 
  • Rozhodčí: Chrastina – Vlčko, Sobalík
  • Diváků: 60
  • ŽK: Feri, Mareš, Švarc, Rosenkranz – Herink, Adámek, Malík, Loew, Pavlíček
  • Kosořice: Abelovský – Pavlíček, Jon, Sedláček, Adámek – Řehoř, Maška, Herink (88. Valdman), Pokorný (54. Řehák) – Macháč (66. Loew), Malík
  • Zdětín „A“: Skalák – Feri, Mareš, Kubík (79. Vaňousek), Votruba (46. Torda), Těšínský, Míchal (66. Honzátko), Rosenkranz, Švarc, Husák (46. Baborák), Bláha
FK Zdětín „A“   – TJ Sokol Kosořice 3:4
ZD Kostelní Hlavno –  TJF Čechie Čejetice 0:2
SK Akuma Ml. Boleslav –  FK Dlouhá Lhota 2:2
TJ Sokol Kněžmost –  TJ Sokol Řepov 5:1
FK Krnsko –  SK Jizeran Doubrava „A“ 1:2
SK Kosmonosy „B“ –  Dolnobousovský SK „B“ 2:0
Sokol Březno –  SK Bělá p/Bezdězem 3:5

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
3. 11. 2018 14:00 Okresní přebor 2018/2019

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
FK Zdětín0033Porážka
TJ Sokol Kosořice0404Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
3Jon Ondřej Obránce
4Adámek Jan Obránce
5Sedláček Marek Obránce
6Pavlíček Jan Obránce
7Řehoř Josef Záložník
8Wolf Jakub 15 Záložník
9Pokorný Václav 12 Záložník
10Malík Michal Útočník
11Macháč Jaroslav 13 Útočník
12Řehák Jaroslav 9 Záložník
13Loew Tomáš 11 Útočník
14Heřmanský Jan Útočník
15Valdman Sebastián 8 Záložník
1Vítek Dominik Brankář

Trenér: Grus Jiří
Trenér: Štecher Miloš