Střelecký prach nejspíše navlhl z podmáčeného terénu

Druhý jarní zápas a první před vlastním publikem čekal fotbalisty Kosořic, kteří přivítali poslední Krnsko. Vzhledem k volnému losu o minulém víkendu začala hráčům Krnska druhá část sezóny až právě střetnutím s Kosořicemi. Domácím se podařilo v minulém kole zvítězit 1:0 v Kněžmostě. Oproti minulému zápasu ale postrádali Stehlíka, Herinka, Mudrocha, Pokorného a Abelovského. Kosořický klub jen pár hodin před tímto zápasem přivedl ještě jednu posilu, k týmu se připojil Radek Miškovský z nedalekých Dobrovic. Také soupeř přivedl před jarní částí sezóny do týmu zajímavá jména, zkušené Dosoudila a Smetanu.

TJ Sokol Kosořice – FK Krnsko  0:0

Vzhledem k absenci brankáře Abelovského si rukavice nasadil Dobruský a dlouhé minuty byl bez práce. Domácí se od úvodních minut ujali iniciativy. Již ve druhé minutě Malík vysunul Hančara. Míč z jeho kopaček ale Novák vyrazil a krnského gólmana nepřekonal ani dobíhající Zahula. Na konci další akce byli opět Hančar se Zahulou, ovšem opět se stejným výsledkem. V osmé minutě Hančara uvolnil přesným pasem Krejcar a kosořický záložník se po individuální akci dostal až před brankáře. Hosté ale nakonec nebezpečí zažehnali jen za cenu rohového kopu. O tři minuty později Kosořičtí po ose Dragnev, Hančar a Archman rychlou kombinací překonali obranný val soupeře. Osamocený Archman místo postupu na brankáře okamžitě pálil, jenže jen do připraveného Nováka. Až ve 23. minutě se ke slovu dostali také fotbalisté Krnska. Hosté se sice z přímého kopu neprosadili, ale míče se zmocnil Čadil, vysmekl se obránci, před brankou však žádného ze spoluhráčů nenašel. Tímto pokusem jako když z hostí spadly veškeré zábrany a hra se více vyrovnala. Dlouhé minuty se hrálo bez náznaku šance. Ty byly k vidění až v závěru prvního poločasu. Brankář Novák si bez problémů poradil s pokusem kosořického Vocáska. Pokus Hančara skončil jen výhodou rohového kopu, po kterém letěl míč na zadní tyč, kde zůstali volní tři kosořičtí hráči. Ani jeden se k zakončení nedostal a první poločas skončil bez branek.

Pět minut po začátku druhého dějství nechala kosořická obrana dostatek času krnskému Čadilovi. Jeho následnou střelu tečoval nejen kosořický hráč, ale vzápětí i konstrukce branky. Domácí výkon působil ospalým dojmem, chybělo více pohybu. Sice domácí kontrolovali hru, ale na polovině soupeře dlouhé minuty tápali. Zápas připomínal minulé kolo v Kněžmostě, kde také dlouho platil bezbrankový stav. Nutno podotknout, že ani značně podmáčený terén příliš nenahrával kombinačnímu fotbalu. Řada zápasů napříč soutěžemi byla kvůli nezpůsobilé hrací ploše odložena. Až v 75. minutě domácí předvedli kombinaci na jeden dotek a Zahula z hranice velkého vápna mířil těsně vedle. Vítěznou branku měl na kopačkách kosořický Hančar. Po přihrávce od Malíka se v pokutovém území zbavil obránce, překonal i gólmana, jenže střelu zastavilo břevno. To už se hrálo opět jen na jednu branku, ale domácí gólový recept nenašli. V poslední šanci centroval Malík, Miškovského hlavička však neměla potřebné parametry. Domácí litovali ztráty bodů, pro hosty má bod příchuť vítězství.

Fotky ze zápasu
  • Branky:
  • Rozhodčí: Horák – Diňa, Klíma
  • Diváků: 126
  • ŽK: Zahula, Maška – Kahula, Brzák, Smetana
  • Kosořice: Dobruský – Poslt (70. Sova), Maška, Krejcar, Dragnev – Hančar, Salač, Malík, Zahula (79. Štecher) – Archman (61. Adámek),  Vocásek (51. Miškovský)
  • Krnsko: Novák – Šesták, Křováček (37. Oláh), Pavel Šotka, Brzák – Parastiuk (88. David Šotka), Hradec, Smetana, Kahule (79. Kůrka) – Vízek, Čadil

 

TJ Sokol Kosořice  – FK Krnsko 0:0
FK Zdětín –  TJF Čechie Čejetice 2:4
TJ Sokol Řepov –  SK Meteor Kostelní Hlavno 8:1
SK Akuma Ml. Boleslav –  SK Bělá p/Bezdězem 1:1
SK Bezno-Sovínky „A“ –  Sokol Březno 2:2
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  TJ Sokol Kněžmost 6:0
SKP Mladá Boleslav –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
1. 4. 2023 16:30 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0000Remíza
FK Krnsko0000Remíza

TJ Sokol Kosořice

21Dobruský Jan Brankář
2Maška Martin Obránce
3Archman Václav 6 Útočník
10Hančar Dominik Záložník
11Vocásek Filip 7 Útočník
12Malík Michal Záložník
13Dragnev Dragomir Obránce
14Salač Dominik Záložník
15Zahula Matěj 4 Záložník
16Poslt Jan 5 Obránce
17Krejcar Martin Obránce
4Štecher Miloš 15 Záložník
5Sova Petr 16 Útočník
6Adámek Martin 3 Záložník
7Miškovský Radek 11 Záložník
8Sedláček Marek Obránce

Trenér: Hájek Ladislav