V nervy drásajícím závěru bereme tři body

Hráči Kosořic se díky stoprocentní bilanci z úvodních dvou kol usadili v horních patrech tabulky. V rámci třetího kola cestovali do nedalekého Krnska, kde se již tradičně hraje v dopoledních hodinách. Soupeř prohrál v prvním kole a následně, po odstoupení rezervy Pěčic, měli domácí o víkendu volno. Až na výjimky přicestovali hosté v kompletní sestavě.

FK Krnsko – TJ Sokol Kosořice  3:4 (1:2)

Od úvodního hvizdu hledali fotbalisté Kosořic cestičky skrze soupeřovu obranu. Po několika náznacích se Kosořičtí rychle ujali vedení. Důrazný Pokorný obral o míč Kryštofa Šulce, navedl si míč do střelecké pozice a za hranicí pokutového území, přízemní střelou mířil přesně k tyči – 0:1. Než se domácí vzpamatovali prohrávali již o dvě branky. Stehlík s Pokorným se opět postarali o zisk míče před pokutovým územím soupeře, Pokorný odcentroval a zcela volný Malík hrudí usměrnil míč za brankovou čáru. Hosté předváděli pohlednou kombinaci a k navýšení skóre nebylo daleko. V další šanci si unikající Pokorný udržel protihráče za zády, z úhlu již nedokázal lépe zacílit a nastřelil pouze boční síť. Poté hosté ubrali z tempa a více do hry se dostali také hráči Krnska. V této pasáži ale pozorná obrana většinu střel zblokovala. Hráči Kosořic ukončili útočnou fázi soupeře až po půlhodině hry. Stehlík po individuální akci zkoušel štěstí nepřesnou střelou. Vzápětí Řehák přesným pasem našel v pokutovém území Malíka. Zakončení hlavou tentokrát nemělo patřičné parametry. Domácí se mohli spoléhat na nebezpečné standartní situace. Právě po rohovém kopu ve 31. minutě vrátil Netušil na zadní tyči míč před branku a Šichan pro hosty dokončil dílo zkázy – 1:2. Až ve 38. minutě se hosté připomněli s další povedenou akcí. Po souhře Krejcara s Malíkem druhý jmenovaný odcentroval, Stehlík zůstal chvíli volný, jenže následnou střelu hbitě vyrazil krnský Novák. Do kabin tak šli o něco spokojenější fotbalisté Kosořic, ale už pouze s náskokem jediné branky.

Hosté hned po výměně stran nedokázali navázat na start zápasu a o pár minut později kapitulovali. K dlouhému nákopu se jako první dostal střídající Vízek a před vybíhajícím brankářem nasměroval míč do prázdné branky – 2:2. A pro Kosořické mohlo být ještě hůře. Hned vzápětí se hráči Krnska po chybě dostali opět do vyložené šance. Díky teči hostujícího hráče však získali pouze výhodu rohového kopu. Na další šance si diváci pár minut počkali. Herně se hostujícímu týmu, oproti začátku zápasu, už tolik nedařilo. Až v 70. minutě mohl nerozhodný stav změnit kosořický Hančar. Po chybě obrany mířil na osamoceného brankáře. Prováhal okamžik pro zakončení a vracející se Šesták příležitost zmařil. Stejně tak i následnou snahu dobíhajícího Malíka. Po následném autovém vhazování však odcentroval Malík a střídající Archman hlavou zamířil od břevna do branky. Což následně musel potvrdit asistent na pomezí – 2:3. Z obdobné situace hlavičkoval o chvíli později i kosořický Krejcar po centru Malíka a prodloužení Archmana. Tentokrát skončil míč nad brankou. Domácí se pokoušeli o vyrovnání, zejména standartní situace z jejich strany byly nebezpečné. Nebylo divu, že se stupňovalo množství dlouhých nákopů před kosořickou branku. Hosté ještě odvrátili několik míčů z před brankového prostoru. Při odkopu se míč opět dostal k hráči Krnska a další centr už Soumar v 86. minutě proměnil ve vyrovnávací branku. V 89. minutě se ale hráči Kosořic prosadili počtvrté. Po autovém vhazování střídající Zahula v pokutovém území uvolnil Krejcara, který bez dlouhého rozmýšlení napálil míč do branky – 3:4. V samém závěru se nechal vyloučit krnský Vízek po dvou zbytečných zákrocích. Na výsledku už nic nezměnil ani brejk kosořického Zahuly, který se vyhl vybíhajícímu gólmanovi. Při zakončení do odkryté branky ovšem Nováka zastoupil obránce. Následně hlavní rozhodčí ukončil zápas.

Pro Kosořické škoda, že si vlastní vinou zkomplikovali cestu za třemi body a nepokračovali v dobrém výkonu z počátku utkání. 

Fotky ze zápasu
  • Branky: 31. Šichan, 52. Vízek, 86. Soumar – 6. Pokorný, 11. Malík, 72. Archman, 89. Krejcar
  • Rozhodčí: Vokál – Kubín, Knížek
  • Diváků: 65
  • ŽK: Čadil, Vízek
  • ŽK: 90.(+1) Vízek (Krnsko)
  • Kosořice: Abelovský – Řehák (80. Herink), Krejcar, Salač, Dragnev – Pokorný (83. Zahula), Maška, Stehlík, Hančar (90. Vocásek) – Malík, Somr (60. Archman)
  • Krnsko: Novák – Horňák (15. Soumar), Šesták, Šotka, Kůrka – Firický, Kryštof Šulc (35. Vízek), Čadil, Netušil – Šichan, Kahule
FK Krnsko  – TJ Sokol Kosořice 3:4
TJF Čechie Čejetice –  FK Zdětín 1:3
SK Meteor Kostelní Hlavno –  TJ Sokol Řepov 3:1
SK Bělá p/Bezdězem –  SK Akuma Ml. Boleslav 2:1
Sokol Březno –  SK Bezno-Sovínky „A“ 5:2
TJ Sokol Kněžmost –  Slavoj Kr. Vrutice 4:5
SKP Mladá Boleslav –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
3. 9. 2022 10:30 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
FK Krnsko0123Porážka
TJ Sokol Kosořice0224Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
7Stehlík Jan Záložník
8Pokorný Václav 16 Záložník
9Somr Matyáš 5 Útočník
10Hančar Dominik 11 Záložník
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir Obránce
14Salač Dominik Obránce
15Řehák Jaroslav 6 Obránce
17Krejcar Martin Obránce
3Moc Martin Záložník
5Archman Václav 9 Útočník
6Wolf Jakub 15 Obránce
11Vocásek Filip 10 Záložník
16Zahula Matěj 8 Záložník
1Petr Roman Brankář

Trenér: Hájek Ladislav