Start soutěže se vydařil na výbornou

V závěru srpna odstartoval nový ročník okresních soutěží ve fotbalu. V prvním kole cestovali fotbalisté Kosořic do Března, na hřiště čtvrtého celku minulé sezóny. Kosořičtí skončili v tabulce hned v závěsu se ztrátou dvou bodů. Zatímco domácí nastoupili v obdobné sestavě jako v minulém ročníku, hosté přicestovali s několika novými tvářemi. V základní sestavě nově nastoupili Pokorný, Somr, Zahula a staronová tvář Dragnev. Na střídačce pak Moc, Véle a brankář Petr.

Sokol Březno – TJ Sokol Kosořice  1:5 (1:2)

Lepší start do soutěže si hráči Kosořic nemohli ani přát. V osmé minutě kosořický Salač rozehrál po zemi na střed hřiště Somrovi, jenž si seběhl z hrotu a posunul míč do strany na nabíhajícího Zahulu. Jeho přihrávka na hranici pokutového vápna nakonec doputovala k volnému Hančarovi, který technickou střelou zacílil přesně – 0:1. O dvě minuty později Somr směřoval na druhou stranu hřiště. Rychlonohému Hančarovi se nepovedlo propálit březenského Jelečka a následnou přihrávku domácí odvrátili na rohový kop. Nebezpečí pro březenskou branku trvalo i po následném rohovém kopu. Odvrácený míč nasměroval Vocásek opět před branku a Krejcarovi chybělo už jen lépe umístit míč. V dalších minutách se hráči Března vrátili z „dovolené“ zpět na hřiště a pokoušeli se srovnat nepříznivý stav. Navíc Kosořičtí často přicházeli o míče. Snaha domácích ovšem vycházela vniveč. Až ve 31. minutě se hosté opět připomněli povedenou kolmicí na rozběhnutého Hančara. Své sólo zakončil kličkou brankáři, ale jeho radost zmařil dobíhající obránce. Kosořický hráč si spravil chuť na úkor březenského Procházky o čtyři minuty později. Právě domácí obránce promáchl ve snaze odehrát míč a volný Hančar již podruhé překonal Jelečka v brance nekompromisní ranou. V závěrečných minutách prvního poločasu se domácí pokusili zkorigovat. Přímý kop Novotného sice Kosořičtí odvrátili. Míče se opět zmocnil Novotný a tvrdou ranou za hranicí pokutového území mířil o kousek vedle. Další šanci Novotného zlikvidoval vzápětí Týsl včasným vyběhnutím proti střelci. Ve 45. minutě hostující defenzíva poprvé propustila za svá záda Strnada. Následní únik ještě zastavil parádním zákrokem Pokorný. Akce ovšem pokračovala uvnitř pokutového území, kde se právě domácí útočník poroučel k zemi a hlavní rozhodčí usoudil, že došlo k nedovolenému zákroku hostující obrany a nařídil pokutový kop. Bohužel, ne všichni ten kontakt viděli. Pokutový kop se štěstím proměnil Novotný a do kabin se šli s těsným náskokem fotbalisté Kosořic.

Vzdor domácích na možné vyrovnání utli hosté hned v zárodku. Neuběhly ani tři minuty ve druhém dějství, když Dragnev poslal míč po lajně, Hančar nastartoval své rychlé nohy a zbavil se březenského hráče. Zakončení sice po zákroku obrany s gólmanem brankou neskončilo, Hančar ale následně vrátil míč před branku a Malík netradičně hlavou vrátil Kosořicím dvoubrankové vedení. Další Hančarův průnik zastavila obrana až na poslední chvíli, ovšem jen za cenu rohového kopu. Po něm se hosté prosadili počtvrté. Míč z rohového kopu prodloužil hlavou Zahula a následně vše také hlavou dokončil Somr – 1:4. Domácí se k výraznější šanci dostali až v 66. minutě. Strnadova vydařená střela z dálky soupeře vyděsila. To bylo z domácí strany vše, na větší vzdor už neměli síly. Utkání se dohrávalo převážně na kopačkách Kosořic. Hostující trenér Hájek dal šanci všem hráčům na střídačce včetně brankáře. Další noví hráči tak byli na hrací ploše, když v 86. minutě Malík zahrával přímý kop. Zadní tyč správně uzavíral Mudroch a hlavou překonal Jelečka popáté. Na druhé straně ještě vzápětí zahrozil střídající Hurych, na výsledku se již nic nezměnilo.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 45. Novotný (pen.) – 8. a 35. Hančar, 48. Malík, 62. Somr, 86. Mudroch
  • Rozhodčí: Košina – Novák, Vlčko
  • Diváků: 50
  • ŽK: Procházka, Duška, Pospíšil – Zahula
  • Kosořice: Týsl (78. Petr) – Řehák, Krejcar, Salač, Dragnev – Zahula (68. Moc), Pokorný, Malík, Hančar (72. Véle) – Vocásek, Somr (68. Mudroch)
  • Březno: Jeleček – Procházka, Štandera, Pospíšil, Pravda – Duška (84. Hurych), Beneš, Svoboda, Horák – Strnad (76. Vlasta), Novotný
Sokol Březno  – TJ Sokol Kosořice 1:5
TJ Sokol Kněžmost –  FK Krnsko 2:0
SK Bělá p/Bezdězem –  SK Bezno-Sovínky „A“ 3:4
SK Meteor Kostelní Hlavno –  Slavoj Kr. Vrutice 3:2
TJF Čechie Čejetice –  TJ Sokol Řepov 1:3
SKP Mladá Boleslav –  SK Akuma Ml. Boleslav 2:2
FK Zdětín –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
20. 8. 2022 17:00 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
Sokol Březno0101Porážka
TJ Sokol Kosořice0235Vítězství

TJ Sokol Kosořice

22Týsl Dominik 1 Brankář
8Pokorný Václav Záložník
9Somr Matyáš 4 Útočník
10Hančar Dominik 6 Záložník
11Vocásek Filip Útočník
12Malík Michal Záložník
13Dragnev Dragomir Obránce
14Salač Dominik Obránce
15Řehák Jaroslav Obránce
16Zahula Matěj 3 Záložník
17Krejcar Martin Obránce
1Petr Roman 22 Brankář
3Moc Martin 16 Záložník
4Mudroch Roman 9 Záložník
6Véle Daniel 10 Útočník