TJ Sokol Kosořice — SK Bělá p/Bezdězem

V posledním duelu okresního přeboru ročníku 2022/2023 přivítali fotbalisté Kosořic na svém stadionu mužstvo Bělé pod Bezdězem. Náš soupeř momentálně nemá formu jako v předešlých ročnících, kdy pravidelně patřil k tomu lepšímu. Letos na jaře však hráči Bělé zvítězili pouze dvakrát a museli se spokojit s umístěním v druhé polovině tabulky. Díky dvěma brankám Malíka v podzimním střetnutí si hráči Kosořic odvezli všechny body od dnešního soupeře. Jelikož po dnešním duelu následovalo ukončení sezóny, chybělo v sestavě jen několik hráčů. Zdravotní komplikace do zápasu nepustily Archmana, Dragneva, Miškovského a Stehlíka. Naopak se k týmu již připojili Abelovský, Malík a Sova. Kdo však mohl být přítomen, ten si dnešní duel nenechal ujít. Martin Maška, dlouholetý kapitán a opora týmu, působící v klubu od roku 2009, se rozhodl ukončit kariéru a před samotným výkopem tak předseda klubu a trenér v jedné osobě společně s dalšími předali Martinovi podepsaný dres s poděkováním. Právě tento dres chyběl v sadě a kosořický kapitán byl neprávem osočen, že dotyčný dres omylem odnesl domů :-). Spoluhráči tak chtěli svému kapitánovi připravit vítězné loučení.

TJ Sokol Kosořice – SK Bělá p/Bezdězem  3:0 (1:0)

Tyto plány mohly vzít rychle za své. Již ve třetí minutě se bělskému Dominiku Pokornému povedlo ve spolupráci s Umáčeným se kombinací dostat na pravé straně až k pokutovému území. Dominik Pokorný poté obdržel míč zpět a z jedné přízemní střelou mířil k tyči. Navrátilec Abelovský míč dokázal vytěsnit, avšak jen do míst kam dobíhal Hodovanec. Kosořický brankář ale následně dokázal zabránit již jistému gólu pohotovým zákrokem. První příležitost si vzápětí připsali i domácí. Hančar sprintem přes celé hřiště proběhl kolem soupeřů. Stopku mu nevystavila ani obrana, kolem které si posunul míč a velmi rychle doběhl. V závěru se pokusil předložit míč osamocenému Malíkovi, to hosté už nepřipustili. V dalších minutách chybělo oběma týmům více přesnosti ve finální fázi. Zvrat nastal až s blížící se odehranou půl hodinou utkání. Střela kosořického Malíka za hranicí pokutového území byla nepřesná. Po akci Dobruského se Zahulou odcentroval Malík a technická střela Řeháka z hranice vápna neměla špatné parametry. Dvaapadesátiletý zkušený brankář ale stihl zakročit. Kosořická kombinace začínala fungovat, naopak nákopy soupeře většinou nekončily úspěšně. Ve 35. minutě už se zdálo, že Malík dostihne míč před bělským brankářem. Ten nakonec míč odkopl dříve, jenže pouze k Zahulovi. Jeho rána ale minula cíl a platilo stále bezbrankové skóre. Kosořičtí nezužitkovali ani důraz Václava Pokorného, který obral o míč Jirdáska. Hančarovi však zůstal míč pod nohama a ze sóla nakonec nebylo nic. Pět minut před koncem prvního dějství se nakonec fotbalisté Kosořic dočkali vytoužené odměny. Malík si seběhl pro přihrávku na půli hřiště, několika rychlými kroky s míčem se odpoutal od svého strážce a přesnou přihrávkou oslovil nabíhajícího Hančara. Pro něj už nebyl problém obejít gólmana a poslat míč do prázdné branky. Hráče Bělé ale ještě čekaly nepříjemné závěrečné minuty. Domácí opět získali míč a Vocásek s Václavem Pokorným vyslali do sóla Hančara. Ten však nepřihrál nabíhajícímu Malíkovi a nechal vyniknout hostujícího gólmana. O chvíli později se bez váhání do souboje vrhl Salač a započal akci na jejímž konci Malík oslovil Hančara. Jeho střelu přes obránce Krejčík pohotově vyrazil. Následoval sled rohových kopů. Nejprve Vocásek v nepřehledné situaci orazítkoval tyč a při dalším rohovém kopu hlavičkoval nepřesně Dobruský. V poslední šanci se ocitl Salač, opět po zisku míče před pokutovým územím soupeře. Střelu ale vyrazil brankář a Malíkovu dorážku pro změnu obránce.

Fotbalisté Bělé nevyužili jednu z mála šancí. Hned po změně stran se Umáčený šikovně obtočil kolem hráče a tvrdě vypálil. Abelovský ale díky dobrému zákroku o čisté konto nepřišel. Hned vzápětí se však skóre měnilo na druhé straně. Faul na Hančara potrestal tentýž hráč z přímého kopu, když přesným centrem našel hlavu Krejcara a ten nedal brankáři šanci. Uběhlo jen pár vteřin a oba kosořičtí hráči si role vyměnili. Hančar uvedl do pohybu své silné motory, převzal Krejcarovu přihrávku, ale Dominik Pokorný na poslední chvíli odehrál na rohový kop. Ten si vzal na starosti Malík a nadvakrát poslal míč před branku. Druhý pokus však nešťastně přizvedl hostující obránce a nechtíc připravil domácím třetí branku. Domácí měli utkání pevně v rukou a pokračovali v ofenzívě. V 65. minutě střídající Poslt našel mezi obránci nabíhajícího Malíka, jehož střela ale mířila jen do míst, kde byl připravený Krejčík. Další příležitosti nevyužili Krejcar a Salač. Další tutovku nevyužil Vocásek a po akci Hančara s Posltem zamířil zblízka jen vedle branky. To už kosořický Maška dohrával poslední minuty kariéry. V 85. minutě za potlesku ochozů přepustil místo Mudrochovi. Na výsledku se v posledních minutách nic nezměnilo a domácí vcelku snadno dokráčeli k vítězství 3:0. Hráči Kosořic se po společné fotce vrhli na rozlučku se sezónou, ale hlavně se svým kapitánem.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 40. Hančar, 55. Krejcar, 57. Malík
  • Rozhodčí: Chládek – Hloucal, Steinhauser
  • Diváků: 75
  • ŽK: 0 – Volf, Dominik Pokorný
  • Kosořice: Abelovský – Dobruský, Maška (85. Mudroch), Krejcar, Řehák (57. Herink) – Zahula (75. Sova), Pokorný (57. Poslt), Salač, Hančar – Malík, Vocásek
  • Bělá: Krejčík – Dominik Pokorný, Jirdásek, Řehořek, Vild – Matěj Hodboď (75. Toman), Šoóš, Volf, Smékal – Hodovanec (66. Rokos), Umáčený
TJ Sokol Kosořice  – SK Bělá p/Bezdězem 3:0
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  TJF Čechie Čejetice 2:0
TJ Sokol Řepov –  FK Zdětín 7:0
TJ Sokol Kněžmost –  Sokol Březno 1:3
SK Bezno-Sovínky „A“ –  SKP Mladá Boleslav 1:3
FK Krnsko –  SK Meteor Kostelní Hlavno 4:0
SK Akuma Ml. Boleslav –  VOLNO

 




TJ Sokol Kosořice — SK Jizera Předměřice/TJ Sokol Kochánky




TJ Sokol Luštěnice — TJ Sokol Kosořice




TJ Sokol Kosořice — Sokol Březno

Předposlední kolo okresního přeboru okořenil duel třetích Kosořic s druhým Březnem. Kosořičtí po dvou porážkách ztratili svého soupeře v tabulce z dohledu a na třetí pozici zůstanou i na konci soutěže. Hosté mají za sebou vydařenou sezónu a potvrzují to i v jejím závěru. Strnad s Novotným vcelku jasně vévodí tabulce střelců a na soupisce figurovali i v dnešním duelu. Domácí po dvou porážkách si chtěli napravit reputaci, i když opět v útoku postrádali Malíka a k němu i Abelovského, Adámka, Stehlíka a Sovu. Naopak brankářské rukavice si opět vyzkoušel Dobruský a po zranění se vrátili Miškovský s Pokorným. Na vzájemný duel vzpomínají raději hráči Kosořic, kteří na úvod sezóny vyhráli v Březně 1:5 hlavně zásluhou druhého poločasu. Výkonný výbor také čekala premiéra s novou světelnou tabulí. Hlavní inženýr hlídající přenos tak doufal v hojný gólový účet, aby se tabule řádně vyzkoušela.

TJ Sokol Kosořice – Sokol Březno  1:1 (0:1)

Obě mužstva vstoupila do utkání útočně naladěna. Již ve čtvrté minutě obraně proklouzl březenský Vlasta, jenže Dobruský si hned na úvod připsal důležitý zákrok a šanci zmařil. Na druhé straně se podél brankové čáry protáhl Hančar, jeho přihrávku před branku ale nikdo ze spoluhráčů nezužitkoval. Hosté na začátku zápasu nevyužili ještě rohový kop, následný centr Pospíšila na zadní tyč hledal dva volného spoluhráče, nabíhající Novotný však netrefil prostor mezi třemi tyčemi. Následná desetiminutovka byla souhrou kosořické kombinace ve spojení s následným nákopem, ale bez dalšího užitku končil míč většinou u brankáře Jelečka. Poté stačila chvilka nepozornosti, aby hosté předvedli některý ze svých smrtících výpadů. Pro Kosořické dobře, že v 19. minutě dobře zareagoval Pokorný, soupeře doběhl a skluzem na poslední chvíli šanci zmařil. Vyrovnaný duel pokračoval i v dalších minutách, hlavně ale s příležitostmi hostí. Strnad o chvíli později ale své střelecké umění nepotvrdil. Stejně tak i o pár minut později, kdy se do střely stihl vrhnout kosořický obránce. Domácí v kombinaci nezaostávali, jenže v útočné fázi se k zakončení příliš nedostávali. V závěru prvního poločasu tak ještě zahrozili fotbalisté Března. Strnad tentokrát přihrával, ale Vlasta se již k míči nedostal. Nakonec se hostující kanonýr prosadil ve 42. minutě po vcelku jednoduché akci. Po dlouhém nákopu se Strnad ocitl za obranou, brankář na zlomek vteřiny zaváhal a hostující útočník ho následně přehodil – 0:1. Nakonec si ještě jednu akci připsali i domácí, kdy si Pokorného pas ze vzduchu stáhl Zahula a z otočky vcelku protáhl gólmana Jelečka.

Domácí museli hned v úvodu druhého poločasu střídat navrátilce po zranění. Miškovského s Pokorným nahradili Herink a Mudroch. Ve 49. minutě si kosořický Salač posunul míč před dotírajícím Novotným, dostal se tak do dobré střelecké pozice, s následnou střelou si ale brankář poradil a k dorážce se žádný ze spoluhráčů nedostal. Svůj gólový účet mohl v 53. minutě rozšířit Strnad, kdy domácí chybou v rozehrávce sami vyslali tohoto hráče do úniku, jenže ten zakončil sám před brankou jen vedle. To bylo na dlouhé minuty od hráčů Března vše, hráči Kosořic začali pomalu zvyšovat aktivitu a také přesnost v kombinaci. Domácí se po jednom z rohových kopů dožadovali odpískání nedovoleného hraní vysokou nohou, hlavní rozhodčí ale nechal pokračovat ve hře. Kosořický Poslt se po vystřídaní spoluhráčů vysunul do zálohy a v 63. minutě našel na levé straně Hančara. Následný centr však nedokázal lépe trefit Mudroch a nadále platil hubený náskok soupeře. O chvíli později se do míče opřel střídající Macháč a tvrdou ranou prověřil pevnost březenské branky. Změna skóre se nekonala ani po centru Řeháka do míst, kde se o zakončení pokoušelo několik spoluhráčů. Až v 67. minutě se domácí po zásluze dočkali odměny. Faul potrestal z přímého kopu Krejcar přesnou střelou k tyči. Kosořický obránce měl ještě dvakrát důležitou roli i v obraně. V 79. minutě se do jedno z mála brejků druhého dějství dostal Strnad do té doby, než ho doběhl Krejcar a čistým zákrokem šanci zmařil. Podobně tomu bylo i v 90. minutě, taktéž úspěšné pro kosořického hráče. Ani domácí nakonec nebyli daleko od rozhodnutí ve svůj prospěch. Souhra Salače s Macháčem kýženým úspěchem neskončila. Stejně tak i příležitost Mudrocha, jenž se ocitl sám před brankářem, ale zakončil v dosahu Jelečka. V utkání dobré úrovně se body nakonec dělily.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 67. Krejcar – 42. Strnad
  • Rozhodčí: Pažout – Vasil, Gaňa
  • Diváků: 127
  • ŽK: Salač, Macháč, Herink – 0
  • Kosořice: Dobruský – Poslt, Maška, Krejcar, Řehák – Zahula, Pokorný (53. Mudroch), Salač, Vocásek (60. Macháč) – Miškovský (46. Herink), Hančar
  • Březno: Jeleček – Pravda, Štandera, Horák, Erben – Merkl, Beneš, Novotný, Pospíšil – Strnad, Vlasta (60. Duška)
TJ Sokol Kosořice  – Sokol Březno 1:1
SK Akuma Ml. Boleslav –  SKP Mladá Boleslav 2:7
TJ Sokol Řepov –  TJF Čechie Čejetice 2:2
SK Bezno-Sovínky „A“ –  SK Bělá p/Bezdězem 2:2
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  SK Meteor Kostelní Hlavno 2:5
FK Krnsko –  TJ Sokol Kněžmost 3:1
FK Zdětín –  VOLNO

 




FK Dobrovice „B“ — TJ Sokol Kosořice




TJ Sokol Kosořice — FC Horky




FC Sporting Ml. Boleslav „B“ — TJ Sokol Kosořice




SK Židněves/Sokol Březno — TJ Sokol Kosořice




FK Dobrovice „B“ — TJ Sokol Kosořice




FC Horky — TJ Sokol Kosořice