Poprvé v ročníku si připisujeme dvě porážky za sebou

image_pdfimage_print

Naposledy v této sezóně cestovali fotbalisté Kosořic na půdu soupeře, zbylá dvě utkání odehrají na domácím hřišti. Kosořičtí v duelu v Kostelním Hlavnu postrádali nejlepšího střelce týmu, Michala Malíka a taktéž Pokorného s Dobruským. Hosté si v minulém kole připsali teprve třetí porážku v sezóně, Čejeticím podlehli 3:2. Po individuálních chybách soupeř otočil vývoj zápasu. Bohužel, Kosořičtí také nevyužili řadu šancí k navýšení skóre a soupeř v závěru trestal. Kostelní Hlavno v uplynulém kole zvítězilo 2:1 nad Kněžmostem a díky zisků tří bodů přepustilo poslední příčku právě svému soupeři. V podzimním duelu se oba týmy, Kostelní Hlavno a Kosořice, utkaly na úplný závěr a Kosořičtí slavili výhru 4:1 po hattricku Hančara a jedné brance Malíka.

SK Meteor K. Hlavno – TJ Sokol Kosořice  1:0 (0:0)

Překvapivě se jako první mohli radovat domácí, radost z úvodní branky však záhy zmařili sudí, kteří kvůli postavení mimo hru branku neuznali. Poté se začali prosazovat i hosté, jenže ne vždy se dokázali popasovat s terénem. V první šanci utekl míč Herinkovi v dobré pozici. Následně se v ofsajdové pozici nezapojit do hry Hančar a Vocásek mohl postupovat sám na branku. Jenže soupeři ho dostihli a slabší střela Musila nevystrašila. O chvíli později se nevedlo ani Hančarovi, jenž využil nastřelení hlavenského hráče spoluhráčem, zrychlil a v posledním okamžiku si také příliš předkopl míč. Ve 24. minutě musel odstoupit hlavenský Kalous. Po souboji u zábradlí ještě zkoušel pokračovat, jenže nakonec otřesený po chvíli opustil hrací plochu. Hosté doposud udržovali hlavenského gólmana v permanenci, jenže v poli už to tak jednoznačné nebylo. Domácí bojovali o důležité body a nákopy se pokoušeli o rychlé brejky. Ty ale často zastavoval asistent na pomezí zdviženým praporkem. Hosté se prali hlavně se svým výkonem a taktéž byli několikrát lapeni do ofsajdové pasti. Hráči Kosořic si připsali ještě několik náznaků, to podstatnější ale diváci viděli až ve 33. minutě. Krejcar našel dlouhým pasem Zahulu, který se u postranní čáry uvolnil a přihrál na hranici pokutového území Vocáskovi. Za následnou pumelicí se Musil jen ohlédl a jen díky tyči stále platilo bezbrankové skóre. Kosořičtí mohli litovat zahozených šancí hlavně zkraje prvního poločasu. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Fotbalisté Kosořic pokračovali v mrhání šancemi i po změně stran. Poslt z pravé strany našel zcela volného Hančara, toho však zradilo zpracování. V 55. minutě se odraženého míče zmocnil Salač a okružní jízdou podél pokutového území se dostal až před branku. Místo přihrávky zkusil zakončit z úhlu, ale bez úspěchu. Salač vzápětí zrychlil středem hřiště, oslovil Stehlíka mezi obránci, následnou střelu podél gólmana ale obrana zachytila a odvrátila. Domácí před vlastním publikem zvítězili na jaře až v minulém kole. V 61. minutě je k druhé výhře přiblížil Sůra. Z přímého kopu se odražený míč dostal na hranici velkého vápna a právě hlavenský ofenzivní hráč si ho našel jako první. Skrytá přízemní střela mířila přesně k tyči a domácí zaskočili soupeře úvodní brankou. V dalších minutách se hosté dostávali do zakončení jen sporadicky. Hráči Kostelního Hlavna prahnoucí po důležitém vítězství už nechtěli hubený náskok pustit. To mohl ještě Kříž vedení domácích navýšit, ale míč po jeho zásahu skončil nad brankou. Ani brejk hlavenského Jiřího Zvoníčka neskončil úspěšně, po následné přihrávce domácí hráč pálil jen do před ním stojícího protihráče. Kosořičtí si už další šanci nepřipsali, navíc se vážněji zranil střídající Adámek. Hosté si připisují čtvrtou porážku sezóny a poprvé dvě za sebou.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 61. Sůra
  • Rozhodčí: Kubín – Šebela, Stejskal
  • Diváků: 83
  • ŽK: Kunčický, Martin Bůžek – 0
  • Kosořice: Abelovský – Poslt, Maška, Krejcar, Řehák – Hančar, Stehlík, Salač, Zahula (70. Adámek, 83. Mudroch)  – Herink (30. Sova), Vocásek (70. Macháč)
  • K. Hlavno: Musil – Žďárský, Pavel Zvoníček, Tudoši, Kříž – Kalous (24. Kunčický), Martin Bůžek, Jiří Zvoníček, Dohnal, Sůra (86. Fousek) – Jindřich Bůžek (89. Rut)
SK Meteor Kostelní Hlavno  – TJ Sokol Kosořice 1:0
SK Bělá p/Bezdězem –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 1:1
Sokol Březno –  FK Krnsko 4:3
TJF Čechie Čejetice –  SK Bezno-Sovínky „A“ 5:1
FK Zdětín –  SK Akuma Ml. Boleslav 2:0
SKP Mladá Boleslav –  TJ Sokol Řepov 2:6
TJ Sokol Kněžmost –  VOLNO

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..