V duelu o čelo tabulky se prosadili útočníci obou týmů

image_pdfimage_print

Nejzajímavější duel v rámci 22. kola okresního přeboru se bezesporu hrál v Řepově, na půdu vedoucího celku cestovali třetí Kosořice. Lídr soutěže je na jaře zatím stoprocentní a v každém zápase vstřelil minimálně čtyři branky. Hosté se takovou bilancí na jaře pyšnit nemohou, ale zatím neprohráli. Střelecky to také zatím není ono, i když v minulém kole hráči Kosořic konečně vstřelili více než jednu branku. Domácí nastoupili v osvědčené sestavě. Hosté postrádali Dragneva, Sovu a Miškovského.

TJ Sokol Řepov – TJ Sokol Kosořice  2:2 (2:1)

Utkání začalo svižně. Již v šesté minutě zahrávali hosté rohový kop, na zadní tyči číhající Stehlík vrátil míč před branku, jenže překvapený Vocásek nedokázal lépe zamířit. Další rohový kop si vzal na starost Hančar, Archman si sice našel míč ve vzduchu, ale hlavičkoval nad branku. Vzápětí svou hlavičku nenasměroval správně ani řepovský Cepka. Zápas byl vyrovnaný s minimem příležitostí. Až ve 23. minutě se pokusil o změnu skóre domácí Cepka, ale střela neměla potřebné parametry. To se ovšem nedá říci o pokusu kosořického Archmana o pět minut později. Z dvaceti metrů si všiml, že se řepovský Hlaváč pohybuje trochu více z branky a následnou parádní střelou o tyč nachytal řepovského gólmana na švestkách – 0:1. Pokusy o kombinaci v dalších minutách končily na menším hřišti až u brankařů. Diváci neviděli příliš šancí, to jim aktéři na hřišti vynahrazovali fotbalovým umem. Až v závěru prvního poločasu ještě zahrozil kosořický Malík po prodloužení Archmanem. S jeho pokusem si hosté poradili a Stehlík zacílil mimo tři tyče. Hráči Kosořic mohli být s dosavadním průběhem hry spokojeni, až tedy na závěrečné čtyři minuty prvního dějství. Ve 41. minutě sice hosté odvrátili míč po rohovém kopu, míč však opět získal Vaněk a posunul ho na rohu pokutového území Siřínkovi. Následný, celkem prudký, centr si našel Nedošetko a přesnou hlavičkou srovnal stav. Hořký závěr prvního poločasu pro Kosořice korunoval pár vteřin před závěrečným hvizdem Cepka. Ten dostal přesný míč za obranu, od kterého se už nenechal odstavit a i když byl tísněný, dokázal přesně zakončit – 2:1.

Domácí si elán z prvního poločasu, díky obratu, přenesli i do druhého dějství. V úvodu pálil Vaněk zpoza velkého vápna. Hostujícímu celku se o chvíli později podařilo po vydařené akci srovnat stav. Krejcar bez prodlevy rozehrál z poloviny hřiště přesným pasem na Hančara, tomu se povedlo míč dobře zpracovat a střílenou přihrávku nasměroval před branku. Malík udělal pohyb o něco rychleji než jeho strážce a zblízka bez problémů prostřelil domácího brankáře. V dalších minutách měli více ze hry domácí. Po rohovém kopu hlavičkoval nepřesně Splídek. Z podobné pozice se vzápětí neprosadil ani Siřínek. Vyloženější šanci si ale hráči Řepova připsali o několik minut později. Novákův nákop doletěl k Cepkovi, který se uvolnil z levé strany a předložil ho do pokutového území Nedošetkovi. Tomu však zakončení nevyšlo podle představ a z dobré pozice mířil vedle. Hráči Kosořic na menším hřišti více ztráceli míč než v prvním poločase a hra se okamžitě stěhovala na jejich polovinu hřiště. K zajímavé akci se tak dostali až v 77. minutě. V pokutovém území si domácí obránci počínali na hraně pravidel. Hosté ale pokračovali v útoku, Zahula přihrávkou napříč vápnem našel Poslta, jenže střela bez přípravy mířila pouze do míst, kde číhal Hlaváč. V závěrečných minutách hráči Řepova sahali po všech bodech, jenže proti střele Cepky bravurně zasáhl Abelovský. A o dvě minuty později dezorientovaný Nedošetko nepotrestal chybu brankáře, jemuž vypadl míč z rukavic. Remízový stav vydržel až do závěrečného hvizdu a domácí na jaře poprvé ztratili body.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 41. Nedošetko, 45. Cepka – 28. Archman, 53. Malík
  • Rozhodčí: Roth – Kožej, Chrastina
  • Diváků: 60
  • ŽK: Siřínek – Řehák
  • Kosořice: Abelovský – Dobruský (84. Herink), Maška, Krejcar, Řehák – Hančar, Salač, Stehlík (70. Macháč), Vocásek (58. Zahula) – Malík, Archman (58. Poslt),  
  • Řepov: Hlaváč – Novák, Splídek, Havránek, Veselý – Siřínek, Vaněk, Petr Štěpán, Kulas (46. Vejvoda) – Nedošetko, Cepka
TJ Sokol Řepov  – TJ Sokol Kosořice 2:2
FK Zdětín –  TJ Sokol Kněžmost 4:2
SK Akuma Ml. Boleslav –  FK Krnsko 3:1
TJF Čechie Čejetice –  SK Meteor Kostelní Hlavno 3:2
SK Bezno-Sovínky „A“ –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 5:0
SKP Mladá Boleslav –  Sokol Březno 3:7
SK Bělá p/Bezdězem –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
29. 4. 2023 17:00 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Řepov0202Remíza
TJ Sokol Kosořice0112Remíza

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Obránce
3Archman Václav 9 Útočník
5Dobruský Jan 6 Obránce
7Stehlík Jan 8 Záložník
10Hančar Dominik Záložník
11Vocásek Filip 4 Záložník
12Malík Michal Útočník
14Salač Dominik Záložník
15Řehák Jaroslav Obránce
17Krejcar Martin Obránce
4Zahula Matěj 11 Záložník
6Wolf Jakub 5 Záložník
8Macháč Jaroslav 7 Útočník
9Poslt Jan 3 Záložník
16Mudroch Roman Záložník

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..