Souboj třetího týmu se čtvrtým neměl vítěze

Pouhé čtyři body dělily týmy Akumy Mladá Boleslav a Kosořic. Obě mužstva na jaře zatím neprohrála a stejně tak je čeká i dohrávka odloženého zápasu. Soupeř z Mladé Boleslavi si v minulém kole poradil s posledním Kněžmostem v poměru 0:3. Fotbalisté Kosořic uhráli solidní remízu na půdě vedoucího Řepova. V kosořických řadách nadále chybí Pokorný, Miškovský, nově i kapitán Maška s Archmanem.

TJ Sokol Kosořice – SK Akuma Ml. Boleslav  0:0

Hráči Kosořic začali v úvodu aktivně, podobně jako v minulém duelu. V deváté minutě domácí dostali míč z levé strany na střed po ose Zahula-Malík-Vocásek a posledně jmenovaný slabší nohou vyslal první pozdrav brankáři Krausovi. Na následný rohový kop si nejvýše vyskočil Dobruský a hlavičkou na vzdálenější tyč opět vystrašil hostující obranu. Poté ovšem následovala pasáž půstu pro přítomné diváky. Domácí se snažili kombinovat, jenže do zakončení se nedostávali. Taktéž hosté marně usilovali o první střelecký pokus. Za zmínku stojí až přímý kop hostí z 25. minuty. Míč z kopaček Koubka doletěl na zadní tyč a Mlynka bez přípravy zacílil těsně vedle vzdálenější tyče. To bylo na dlouhé minuty zase vše. Následoval vyrovnaný boj mezi oběma vápny. S odpočítáváním posledních minut prvního poločasu se domácí přeci jen začali více prosazovat před brankou soupeře. Z několika standartních situací se větší nebezpečí pro boleslavskou branku nezrodilo. Za to ve 44. minutě se kosořický Hančar dostal z pravé strany až k pokutovému území soupeře. Vzápětí našel před brankářem zcela volného Stehlíka, tomu však míč odskočil a v prvním poločase tak diváci branku neviděli.

Na začátku druhého poločasu převzali iniciativu hráči Kosořic. Ve 49. minutě hosté zahrávali rohový kop, ovšem hra se rychle dostala na druhou polovinu hřiště zásluhou Hančara. Na následnou přihrávku sice dobíhal Malík, jenže nedokázal již lépe zakončit. Kosořický Hančar se o chvíli později z totožné pozice pokusil překvapit gólmana Krause, ten byl ovšem na přední tyči připraven. A kosořický záložník do třetice. Na hranici pokutového území sklepl míč pro Salače, který bez váhání napřáhl a protáhl boleslavského brankáře. Na první branku se čekalo i po akci v 63. minutě. Kosořickým se podařilo vykombinovat a do střelecké pozice. Malík si snažil obejít soupeřova brankáře, ten ale ještě na poslední chvíli stihl vyrazit střelu vedle branky. Poslední šanci této pasáže měl opět Salač, skóre se však i tentokrát neměnilo. V dalších minutách domácí pokračovali ve snaze vstřelit vedoucí branku, ale bez dalších šancí. Hráči Akumy se již spoléhali spíše na brejky, ty ale většinou domácí obrana dokázala eliminovat. Ve zbylých minutách se ani jeden z týmů neprosadil, i když v 90. minutě domácí po závaru nastřelili břevno a gólem neskončila ani dorážka Macháče.

Fotky ze zápasu
  • Branky:
  • Rozhodčí: Javůrek – Stuchlík, Knížek
  • Diváků: 153
  • ŽK: Stehlík, Vocásek, Hančar – Vele, Kraus, Fingerhut
  • Kosořice: Abelovský – Poslt (79. Mudroch), Dobruský, Krejcar, Dragnev – Hančar, Salač, Stehlík (79. Macháč, 90. Sova), Zahula (64. Řehák) – Malík, Vocásek (64. Herink)
  • Akuma MB: Kraus – Vietrov, Karásek, Vele – Jakub Matucha (90. Plavecký), Rosenkranz (85. Filip Matucha), Koubek, Kopecký (69. Šindelář) – Mlynka, Votus (90. Krejbich), Fingerhut
TJ Sokol Kosořice  – SK Akuma Ml. Boleslav 0:0
Sokol Březno –  TJF Čechie Čejetice 4:3
TJ Sokol Kněžmost –  SKP Mladá Boleslav 4:0
SK Meteor Kostelní Hlavno –  SK Bělá p/Bezdězem 1:3
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  TJ Sokol Řepov 3:4
FK Krnsko –  FK Zdětín 2:1
SK Bezno-Sovínky „A“ –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
6. 5. 2023 17:00 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0000Remíza
SK Akuma Ml. Boleslav0000Remíza

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
4Zahula Matěj 6 Záložník
5Dobruský Jan Obránce
7Stehlík Jan 8 Záložník
9Poslt Jan 16 Obránce
10Hančar Dominik Záložník
11Vocásek Filip 15 Útočník
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir Obránce
14Salač Dominik Záložník
17Krejcar Martin Obránce
3Sova Petr 8 Záložník
6Wolf Jakub 4 Záložník
8Macháč Jaroslav 3 Útočník
15Řehák Jaroslav 11 Obránce
16Mudroch Roman 9 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav