Úspěšný závěr podzimu podpořený hattrickem Hančara

V minulém kole se hráči Kosořic postarali o druhou porážku Bělé pod Bezdězem v této sezóně. V závěrečném kole chtěli Kosořičtí na toto vítězství navázat a ukončit podzimní část vítězně. Opačný záměr měli fotbalisté Kostelního Hlavna, kteří právě cestovali do Kosořic k závěrečnému podzimnímu duelu. Hosté se v první polovině podzimu mohli spolehnout na domácí prostředí. Ve druhé části už ale získali pouhé tři body. Kosořická sestava čítala téměř kompletní soupisku, chyběli pouze Moc, Stehlík a distancovaný Řehák.

 TJ Sokol Kosořice – SK Meteor Kostelní Hlavno  4:1 (1:1)

Oproti minulému kolu si domácí pohlídali začátek zápasu a sami se ujali iniciativy. Již ve třetí minutě se Malík s Pokorným postarali o zásilku s míčem do pokutového území. Obrana odvrátila, jenže Archman vrátil míč Hančarovi a následný závar před brankou gólem z kopaček Malíka neskončil. Hančar se o chvíli později sám postaral o protažení brankáře střelou z přímého kopu. Následovala pasáž bez souvislejší kombinace zejména vinou měkkého terénu. Ve 20. minutě si domácí vysloužili potlesk po pěkné akci Archmana, který si narazil míč s Hančarem. Ten následně zařadil vyšší rychlostní stupeň a zastavil se až u pokutového území soupeře. Přihrávka napříč velkým vápnem doputovala k Malíkovi a pohotovou ránu bravurně vyrazil hlavenský Musil. Hráči Kosořic nechtěli nechat hráče Kostelního Hlavna vydechnout a vzápětí přispěchali s další akcí. Po Adámkově přihrávce si i s kapkou štěstí Archman poradil s dvojicí protihráčů. Dobře přihrával před branku, ale obrana si kosořické hráče pohlídala. Následoval rohový kop Pokorného a výborný výskok Krejcara, branku však minul. Brankou neskončila ani šance Salače po přihrávce Hančara. V poslední okamžik před brankářem zasáhl hlavenský obránce. Stačila chvilka nepozornosti a o slovo se rázem přihlásili také hosté. Střelu Tudošiho ještě obrana tečovala mimo branku. Následoval rohový kop, jenž domácí odvrátili, ale Jindřich Bůžek odcentroval z druhé strany a na zadní tyči se objevili dva zcela volní hráči. Právě hlavičkující Mašek poslal míč přesně k tyči – 0:1. Domácí po inkasované brance nepolevili. Ve 36. minutě vyslal přesnou kolmici kosořický Maška, únik Krejcara však opět výborně vyrazil hostující gólman. Vzápětí Dragnev z vlastní poloviny odstartoval další akci, na jejímž konci domácí přečíslili soupeře, ale Pokorný se střelecky také neprosadil. Na skóre nic nezměnil ani Hančarův rohový kop. Adámkovi se povedlo vrátit míč do mlýnice před brankou, hosté však opět odolali. Ve 42. minutě kosořický Hančar z poloviny hřiště poslal dlouhý nákop, za kterým se vydali Somr s Malíkem. Prvně jmenovaný na míč nedosáhl, ale Malík ho již úspěšně uklidil k tyči hlavenské branky.

Druhý poločas plynule navázal na ten první. Fotbalisty Kosořic neopustila aktivita ani po změně stran. U první příležitosti byl Salač, který úspěšně oslovil o spolupráci několik hráčů. Nakonec akci zakončoval Hančar, ovšem díky Musilově přičinění v brance nadále platil nerozhodný stav. Hančar si v další šanci pozval do tandemu Somra, ani tato akce brankou neskončila. V 59. minutě však Kosořičtí zlomili odpor soupeře. Somr na hranici pokutového území ve správný čas oslovil Hančara, který už sám před brankářem nezaváhal a otočil vývoj zápasu. Jednu z mála příležitostí si hosté připsali poté, co Kříž vystihl záměr soupeře. Unikající Mašek si poradil i s protihráči, vystřelil, ale Abelovský výborným zákrokem podržel své mužstvo. V 76. minutě obrana Kostelního Hlavna odvrátila dlouhý nákop, ale jen ke kopačkám Kosořických. Průnik Salače hosté zastavili jen za cenu faulu, ovšem míč putoval k Hančarovi, který sám před gólmanem opět nezaváhal a navýšil náskok Kosořic. Právě Hančar během 22 minut stihl zkompletovat hattrick a to parádní střelou za hranicí pokutového území – 4:1. V poslední šanci neuspěl po hezké akci Krejcara se Salačem Malík, to už ale Kosořické mrzet nemuselo.

I přes herní výpadek v několika zápasech přezimují fotbalisté Kosořic na pěkném druhém místě. Hráčům, realizačnímu týmu (=trenérovi :-)) i fanouškům patří poděkování za pěknou podívanou.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 59., 75. a 82. Hančar, 42. Malík – 33. Mašek
  • Rozhodčí: Vokál – Wolf, Stuchlík (delegát Belko)
  • Diváků: 85
  • ŽK: Pokorný, Dragnev, Mudroch – Tudoši, Mašek, Kříž
  • Kosořice: Abelovský – Adámek (60. Vocásek), Maška, Krejcar, Dragnev – Somr (79. Zahula), Salač, Pokorný (52. Herink), Hančar (85. Sova) – Malík, Archman (74. Mudroch)
  • K. Hlavno: Musil – Žďárský, Hlaváček, Nadvornianský, Kříž – Zvoníček, Kaplánek (67. Martin Bůžek), Tudoši (55. Kraus), Rut (76. Fousek) – Jindřich Bůžek (85. Zalabák), Mašek (85. Šmíd)

 

TJ Sokol Kosořice  – SK Meteor Kostelní Hlavno 4:1
SK Bezno-Sovínky „A“ –  TJF Čechie Čejetice 3:0
TJ Sokol Řepov –  SKP Mladá Boleslav 5:0
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  SK Bělá p/Bezdězem 6:5
SK Akuma Ml. Boleslav –  FK Zdětín 3:1
FK Krnsko –  Sokol Březno 2:3
TJ Sokol Kněžmost –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
12. 11. 2022 14:00 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0134Vítězství
SK Meteor K. Hlavno0101Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Obránce
3Adámek Martin 11 Obránce
5Archman Václav 4 Útočník
8Pokorný Václav 6 Záložník
9Somr Matyáš 16 Záložník
10Hančar Dominik 15 Záložník
13Dragnev Dragomir Obránce
12Malík Michal Útočník
14Salač Dominik Záložník
17Krejcar Martin Obránce
4Mudroch Roman 5 Záložník
6Wolf Jakub 8 Obránce
11Vocásek Filip 3 Útočník
15Sova Petr 10 Záložník
16Zahula Matěj 9 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav