Týmovým výkonem ukončili neúspěšnou sérii zápasů

image_pdfimage_print

Druhou porážku v sezóně si v minulém kole připsali hráči Kosořic. V aktuální kole fotbalisté Kosořic cestovali do Bělé pod Bezdězem. Jediný tým, který zatím okusil hořkost porážky pouze jednou. Střetla se také mužstva s rozdílnými náladami. Hráči Bělé držící vítězný prapor v domácím prostředí a pravidelně po jednom bodu z hřišť soupeřů. Naopak hosté již 5 kol čekají na zisk tří bodů. Kosořičtí přicestovali bez distancovaného Mudrocha a dále bez Hančara, Pokorného, Sovy a Zahuly. Na soupisce již figuroval i Archman, na výpomoc také dorazili Adámek se Štecherem.

 SK Bělá p/Bezdězem – TJ Sokol Kosořice  1:2 (0:1)

Hráči Kosořic si zadělali na problémy již po pár vteřinách hry. Průnik Riesse byl hosty v pokutovém území zastaven nedovoleně a hlavní rozhodčí bez váhání ukázal na značku pokutového kopu. S exekucí si ale Jirdásek neporadil podle představ a střelou pouze orazítkoval břevno Abelovského branky. Zápas měl od začátku náboj z obou stran. Navíc si hosté v úvodu o proti předešlým duelům vypracovali i šance. Dobrou přihrávku za obranu vysílal kosořický Somr, Malíkovi však chyběl krok, aby se dostal do první příležitosti. V desáté minutě si to hosté namířili nejkratší cestou k brance. Výkop Abelovského posunul hlavou Krejcar k volnému Stehlíkovi. Při následné přihrávce na hranici pokutového území svedli rychlostní souboj vybíhající brankář a kosořický Malík. Právě útočník hostí byl u míče dříve, místo střely do odkryté branky, kam už se stahovali obránci, míč potáhl na střed a střelou k tyči otevřel skóre. O chvíli později zahrával rohový kop Vocásek a na zadní tyči mířil Krejcar jen do boční sítě. Při duelech těchto týmů má zápas obvykle rychlý spád a nejinak tomu bylo i nyní. Opticky měli hosté více ze hry a soupeře drželi zkrátka. Výjimkou byla až 28. minuta, kdy standartní situaci rozehrával Jirdásek a nikým nezachycený náběh Riesse naštěstí pro hosty neskončil vyrovnávací brankou. Následně se do úniku po pravé straně dostal bělský Miroslav Hodboď. Finální přihrávce před branku ale chybělo více citu. Hosté i v dalších minutách narušovali akce soupeře a vyráželi do protiútoků. Souhra Herinka a Somra a následná střela skončila po teči domácích vedle branky. Ve 40. minutě kosořický Krejcar vystihl rozehrávku soupeře a po narážečce s Archmanem se několika rychlými kroky dostal za obranu. K zakončení ale už nedošlo poté, co kosořický obránce nezkoordinoval pohyb a o míč přišel. Hosté hráli v prvním poločase koncentrovaně a po zásluze vedli.

Trenérský štáb Bělé vystřídal hned v úvodu druhého dějství se snahou zlepšit herní projev a určitě i nepříznivý stav. V 53. minutě ale domácí sledovali rychlou akci Archmana, který vyslal do úniku Somra. Tomu se před dotírajícími obránci podařilo zakončit z hranice poutového území, ale dost nepřesně. Po hodině hry se měnilo skóre po dlouhém nákopu bělského obránce a individuální akci Riesse. Domácí záložník místo přihrávky zasekl míč a až poté nasměroval přihrávku na zcela volného Hodovance, který po čtrnácti minutách pobytu na hřišti vyrovnal. Rychle si vzít vedení zpět chtěli hráči Kosořic o pět minut později, jenže Malíkův pokus z hranice velkého vápna se otřel pouze o břevno Vernerovy branky. Domácí zlepšili kombinaci a dostávali se častěji před soupeřovu branku než v prvním dějství. V dalších minutách se hrálo bez šancí. V 80. minutě se opět dobře hrající Krejcar zmocnil míče a přihrál na polovinu hřiště Archmanovi. Ten okamžitě oslovil nabíhajícího Malíka, který si míč pokryl a po uvolnění vypálil přesně na vzdálenější tyč – 1:2. S blížícím se koncem snaha domácích minimálně vyrovnat gradovala. V 84. minutě po centru domácích vyrazil Abelovský míč k volnému Pavlíčkovi, jenže ten z dobré pozice přestřelil. V hektickém závěru už se skóre nezměnilo, i když Řehákův nepublikovatelný výrok směrem k soupeři byl okamžitě oceněn červenou kartou. Vzápětí hlavní rozhodčí ukončil zápas a hosté vybojovali důležité tři body před závěrečným podzimním kolem.

Fotky ze zápasu
Článek soupeře
  • Branky: 60. Hodovanec – 10. a 80. Malík
  • Rozhodčí: Louda – Stejskal, Petrtýl
  • Diváků: 121
  • ŽK: Hodovanec, Miroslav Hodboď, Riess, Jirdásek – Archman
  • ČK: 90.(+2) Řehák (Kosořice)
  • Kosořice: Abelovský – Herink, Maška, Krejcar, Dragnev – Somr (76. Adámek), Salač, Stehlík, Vocásek (61. Řehák) – Malík, Archman (83. Moc)
  • Bělá: Verner – Miroslav Hodboď, Pavlíček, Vild, Pokorný (83. Umáčený) – Riess, Volf, Jirdásek, Šoóš (57. Matěj Hodboď) – Smékal (46. Hodovanec), Toman

 

SK Bělá p/Bezdězem  – TJ Sokol Kosořice 1:2
FK Zdětín –  TJ Sokol Řepov 3:1
TJF Čechie Čejetice –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 3:3
SK Meteor Kostelní Hlavno –  FK Krnsko 0:4
Sokol Březno –  TJ Sokol Kněžmost 4:2
SKP Mladá Boleslav –  SK Bezno-Sovínky „A“ 0:3
SK Akuma Ml. Boleslav –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
5. 11. 2022 14:00 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
SK Bělá p/Bezdězem0011Porážka
TJ Sokol Kosořice0112Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
5Archman Václav 18 Útočník
7Stehlík Jan Záložník
9Somr Matyáš 3 Záložník
11Vocásek Filip 15 Záložník
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir Obránce
14Salač Dominik Záložník
17Krejcar Martin Obránce
3Adámek Martin 9 Záložník
15Řehák Jaroslav 11 Obránce
16Štecher Miloš Obránce
18Moc Martin 5 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..