Deset branek v duelu o první místo, střelecky řádil Malík

image_pdfimage_print

Volný los v minulém kole vyšel na Kosořice. Po týdenní pauze fotbalisté Kosořic nepřišli o první místo v tabulce a jako lídr přivítali na svém hřišti druhý tým tabulky, Kropáčovu Vrutici. Hosté zaváhali zatím pouze v prvním kole. Ve zbylých už byli bezchybní. V sestavě Kosořic došlo k několika změnám, částečně i vinou absence Somra, Véleho a Zahuly. Trenér Hájek také prohodil posty Mašky se Salačem.

TJ Sokol Kosořice – Slavoj Kr. Vrutice „A“  9:1 (3:0)

Podle postavení v tabulce se dal očekávat vyrovnaný zápas. Ovšem fotbalisté Kosořic začali od úvodu diktovat tempo hry. Již v páté minutě si kosořický Hančar navedl míč do strany a pohotovou ranou orazítkoval Juracskovo břevno. Vzápětí po centru Malíka zakončoval Stehlík, také ale bez gólového efektu. Hráči Kosořic se i nadále drželi na míči, připsali si pouze několik náznaků. Hančarovi snaha najít volného spoluhráče před brankou nevyšla a dva střelecké pokusy Pokorného také zůstaly bez využití. V 18. minutě mohli hosté zmrazit do té doby bezchybný domácí tým. Obrana nedoskočila na míč z rohového kopu a na zadní tyči se do míče opřel vrutický hráč. Jenže místo odkryté branky zamířil do míst, kde se pohyboval brankář Abelovský a míč se po odrazu dostal jako zázrakem mimo tři tyče. Fotbalistům Kosořic chyběl kousek od první branky po dalším úniku Hančara. Domácí se poučili z účinkování v Krnsku, kde se po úvodním náporu jejich snaha pomalu začala vytrácet. V domácím prostředí jejich iniciativa nepolevovala a kýžený efekt se dostavil. Ve 22. minutě Kosořičtí vyslali do úniku Malíka. Ten stál sice proti přesile, ale rychlostně své soupeře překonal a následně i lobem vybíhajícího brankáře – 1:0. Touto brankou jakoby domácí našli správný střelecký prach. Po Malíkově centru sice hosté zapomněli na Archmana, jeho dobře umístěnou hlavičku k tyči však dokázal Juracsko bravurně vytěsnit. Vzápětí se Archman neprosadil ani po centru Pokorného. Ve 30. minutě ale hráči Kropáčovy Vrutice sami nabídli soupeři druhou branku. Snaha obrany zahrát hlavou vlastnímu brankáři nevyšla podle představ a Malík nabídnutou příležitostí nepohrdl. O tři minuty později se Malík adaptoval do role asistenta a prohozením míče mezi dvěma obránci uvolnil Hančara. Ani on už v tváří tvář brankáři nezaváhal a navýšil náskok Kosořic již o tři branky. Poslední příležitost prvního poločasu patřila hostujícímu celku. Přímý kop z hranice pokutového území však Abelovského nevystrašil.

První akcí druhého poločasu bylo střídaní vrutického Malého, kterého nahradil Jarolím. Změna v sestavě soupeře nikterak nenarušila další plány Kosořických. Již ve 47. minutě se Dragnev se Salačem zmocnili míče na vlastní polovině hřiště. Následoval dlouhý pas a Malík upaloval sám na brankáře. Své sólo proměnil, navýšil vedení již na 4:0 a povedlo se mu zkompletovat hattrick. O dvě minuty později předvedl své rychlé nohy Hančar na levé straně. Dokázal proniknout do pokutového území, předložil míč před odkrytou branku, jenže Malík tentokrát trestuhodně minul. A z ochozů se škodolibě ozvalo: „teď už tě poznáváme“ :-). V těchto minutách si Kosořičtí se soupeřovou defenzívou dělali co chtěli. Hned vzápětí předvedli domácí stejnou akci s Hančarem na počátku a Malíkem na konci akce s tím rozdílem, že tentokrát už Juracsko popáté kapituloval a Malík odpověděl všem škarohlídům. V 53. minutě se do akce dostali i jiní hráči. Archman hlavou prodloužil míč po přímém kopu ke Stehlíkovi, kterému se však ani nadvakrát nepodařilo překonat hostujícího gólmana. O minutu později hráči Kosořic předvedli další rychlou akci s úspěšným koncem. Dragnev při rozehrávce z vlastní poloviny oslovil Malíka, ten si všiml nabíhajícího Vocáska a oslovil ho přihrávkou za obranu. Kosořický útočník zakončil své sólo střelou k tyči – 6:0. Výměna postů kosořického Mašky se Salačem nebyla pro oba borce žádným problémem. Oba se rychle aklimatizovali a právě Salač byl i u další šance. Průnikem středem hřiště a následným uvolněním střídajícího Řeháka odstartoval rychlou akci. Na jejím konci doputovala přihrávka zpět k Salačovi, jeho střela ale brankou neskončila. Až v 66. minutě se Malík zhostil zahrání přímého kopu z 20 metrů. Míč orazítkoval břevno a od zad gólmana se odrazil za brankovou čáru – 7:0. Osmou branku vstřelil Krejcar v 73. minutě, kdy domácí pozorně sledovali padající míč a stačilo pouze usměrnit do odkryté branky. V 78. minutě se hráči Kropáčovy Vrutice dočkali alespoň kosmetické úpravy nepříznivého stavu. Souboj Stehlíka s Korcem v pokutovém území posoudil hlavní arbitr jako nedovolený a Martin Korec z pokutového kopu vstřelil alespoň čestný úspěch hostí. Kosořičtí ale ještě neřekli poslední slovo. Další průnik středem předvedl Salač, uvolnil na pravé straně Malíka a po zpětné přihrávce zacílil Salač nad. Definitivní podobu výsledku dali domácí v 88. minutě. Hosté sice po standartní situaci odhlavičkovali míč z před brankového prostoru, ovšem jen na hranici pokutového území, kde číhal Řehák. Tomu se povedlo obstřelit proti němu vystupujícího protihráče a dobře mířené ráně nezabránil cestě do sítě ani zasahující Juracsko – 9:1. Dvouciferný výsledek se na světelné tabuli nezobrazuje a to si asi kosořičtí hráči uvědomovali, jelikož další branka již nepadla. I když po akci Salače a Malíka zakončoval nepřesně Řehák. Následně nebyl úspěšný ani Stehlík a hlavičkující Krejcar mířil nad branku.

Fotbalisté Kosořic předvedli parádní vystoupení s pořádnou gólovou nadílkou. A takové počiny je potřeba si i zdokumentovat.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 22., 30., 47., 50. a 66. Malík, 33. Hančar, 54. Vocásek, 73. Krejcar, 88. Řehák – 78. Martin Korec (pen.)
  • Rozhodčí: Hloucal – Diňa, Plíšek
  • Diváků: 100
  • ŽK: Stehlík, Sova – Čakrt, Rovenský, Michal Korec, Vladimír Krompaský
  • Kosořice: Abelovský – Archman (55. Řehák), Krejcar, Maška, Dragnev (68. Sova) – Pokorný (59. Herink), Salač, Stehlík, Hančar (62. Mudroch) – Malík, Vocásek (55. Moc)
  • Kr. Vrutice „A“: Juracsko – Rovenský, Bohata, Tomáš Musil st., Kiss (75. František Krompaský) – Čakrt, Tomáš Musil ml. (63. Havelka), Hütter (50. Vladimír Krompaský), Malý (46. Jarolím) – Martin Korec, Michal Korec
TJ Sokol Kosořice  – Slavoj Kr. Vrutice „A“ 9:1
SK Bělá p/Bezdězem –  SKP Mladá Boleslav 8:2
SK Meteor Kostelní Hlavno –  FK Zdětín 3:0
TJ Sokol Kněžmost –  TJ Sokol Řepov 4:1
Sokol Březno –  SK Akuma Ml. Boleslav 2:0
FK Krnsko –  SK Bezno-Sovínky „A“ 3:2
TJF Čechie Čejetice –  VOLNO

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
17. 9. 2022 16:30 Okresní přebor 2022/2023

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0369Vítězství
Slavoj Kr. Vrutice0011Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Obránce
5Archman Václav 15 Obránce
7Stehlík Jan Záložník
8Pokorný Václav 6 Záložník
10Hančar Dominik 4 Záložník
11Vocásek Filip 3 Útočník
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir 16 Obránce
14Salač Dominik Záložník
17Krejcar Martin Obránce
3Moc Martin 11 Záložník
4Mudroch Roman 10 Záložník
6Wolf Jakub 8 Záložník
15Řehák Jaroslav 5 Obránce
16Sova Petr 13 Obránce

Trenér: Hájek Ladislav

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..