Vítězné loučení s úspěšnou sezónou

Hrálo se 26. kolo okresního přeboru a to znamenalo jediné, byl tu závěr sezóny. Jak domácí Zdětín, tak i hostující Kosořice již o nic nehrály. Kosořická sestava opět počítala s řadou absencí. A nadále chyběli brankáři, gólmanské rukavice tentokrát nasadil obránce Krejcar. Na výpomoc dorazili Grus, Heřmanský, Jiří Stehlík a po delší době se na soupisce objevil i Jakubův. Domácí nesehráli špatnou jarní část a podařilo se jim uhrát několik slušných výsledků. Hosté, až na zaváhání v Doubravě, musí být s druhou polovinou soutěže nad míru spokojeni.

FK Zdětín „A“ – TJ Sokol Kosořice  1:2 (0:0)

Na menším hřišti se i za velkého vedra rodily zajímavé momenty hned od úvodu. Škoda neuznané branky hostujícího Vocáska, který z ofsajdové pozice hezky přehodil vybíhajícího brankáře. Na druhé straně musel být Krejcar bdělý při akci Vaňouska a zakončení Vráblíka. Poté začali spalovat šance hlavně hosté. V základní sestavě hrající matador Jiří Stehlík se dostal do úniku a snažil se před dobíhajícím obráncem přihrát před branku volnému Kořínkovi. Záměr ale nevyšel dle představ. Kořínek vzápětí vybídl k úniku Řeháka, jeho postup a následná střela však mířila pouze do boční sítě. V desáté minutě, po rohovém kopu Jana Stehlíka si míč v náběhu našel Mudroch, jenže neměl správně seřízená mířidla. Až v dalších minutách přišla řada i na hráče Zdětína. Po sérii rohových kopu se do vzduchu zavěsil Šulc, z dobré příležitosti ale také gól nevytěžil. Už ve dvacáté minutě mohli domácí hrát v oslabení. Jan Baborák vstoupil do utkání až příliš namotivovaný. Po faulu zezadu se hlavní rozhodčí nad jeho přestupkem slitoval. V dalším případě, po úderu do hlavy kosořického hráče v souboji bez míče, si hráči následně vyměnili několik peprných výrazů a hlavní rozhodčí již tasil žlutou kartu. Další minuty se hrálo bez zajímavějších okamžiků i díky častějším nepřesnostem. Až ve 30. minutě chtěl Malík, dnes na pozici stopera, potrestat faul na pronikajícího Hančara. Střela z dvaceti metrů orazítkovala levou Cieleckého tyč. Poté se domácím podařilo soupeře na chvíli zatlačit před pokutové území. U postranní čáry se šikovně uvolnil Vráblík, ale technickou střelu poslal kousek nad branku. O chvíli později musel kosořický Krejcar řešit průvan před brankou. Následnou dorážku, díky včasnému vyběhnutí, stihl vyrazit do bezpečí. Poslední šanci změnit stav před odchodem do kabin měl hostující Kořínek. Ten postupoval ze strany do pokutového území, místo přihrávky na nabíhající spoluhráče ale zvolil velmi nepřesné zakončení.

K už tak horkému počasí ještě pár stupňů v ochozech přidal domácí Pluhař krátce po zahájení druhého poločasu. Svůj postup středem hřiště ukončil nekompromisní střelou pod břevno a ani Krejcarovy výškové přednosti na tom nic nezměnily – 1:0. O chvíli později využil zaváhání soupeře zdětínský Jan Baborák, zpětnou přihrávkou sice našel Solomatina, jeho střela ale neměla potřebnou přesnost. Druhý poločas z pohledu hostí nezačal ideálně. Po inkasované brance vázla kombinace, i přesto se však o chvíli později radovali z vyrovnávací branky. Kosořický trenér vysunul za nepříznivého stavu Malíka do záložní řady a v 63. minutě zužitkoval Kořínkovu přihrávku přesnou střelou za Cieleckého záda. S přibývajícími minutami nechyběla obou týmům chuť do hry, ovšem kvalita občas ano. Vrátit vedení Zdětínu mohl v 79. minutě Jan Baborák, jenž hlavičkoval z dobré pozice pouze nad branku. Domácí nevyužili ani dlouhé autové vhazování Ladislava Baboráka. Míč proletěl až na zadní tyč, jenže střídající Toman už v obtížné pozici nedokázal lepé zakončit. Rozhodnutí padlo v 87. minutě. Kosořický Jan Stehlík poslal přesnou přihrávku za obranu ke kopačkám střídajícího Gruse. Ten sice nepřekonal domácího gólmana, dobíhající Malík přesnou střelou už ale ano – 1:2. Brankář Cielecký se chtěl v 90. minutě pomstít za dvě inkasované branky a zamířil do pokutového území na rohový kop. Míč sice zamířil na zdětínského gólmana, jeho zakončení hlavou z dálky ale doplachtilo jen vedle branky. Poté už hlavní rozhodčí naposledy v této sezóně foukl do píšťalky.

Fotbalisté Kosořic, v čele se svým trenérem, mají za sebou úspěšnou sezónu, kterou zakončili na páté pozici s výborným ziskem 51 bodů. Navíc ve statistikách s druhou nejlepší obranou v soutěži. Se 16 zásahy se nejlepším střelcem Kosořic stal Michal Malík, deset gólů přidali Aleš Kořínek a Jarda Řehák. Sedm branek si připsal Jan Stehlík a o jednu branku méně vstřelil Dominik Hančar. Hráčům, trenérovi, příznivcům, kteří cestovali i na venkovní hřiště a dalším členům týmu patří velké poděkování. Všem přejeme zasloužený odpočinek před startem nové sezóny.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 47. Pluhař – 63. a 87. Malík
  • Rozhodčí: Šebela – Hloucal, Chládek
  • Diváků: 235
  • ŽK: Jan Baborák, Votruba – Řehák
  • Kosořice: Krejcar – Herink, Malík, Salač,  Řehák – Mudroch (61. Jakubův), Jan Stehlík, Hančar, Jiří Stehlík (46. Antl) – Kořínek (77. Heřmanský), Vocásek (76. Grus)
  • Zdětín „A“: Cielecký – Ladislav Baborák, Adášek (88. Klíma), Votruba, Bláha – Solomatin (60. Husák), Pluhař, Jan Baborák, Vaňousek (77. Toman) – Vráblík (77. Dinh), Šulc
FK Zdětín „A“  – TJ Sokol Kosořice 1:2
FK Krnsko „A“ –  SK Benátky nad Jizerou „B“ 0:5
TJ Sokol Řepov –  SK Bělá p/Bezdězem 4:3
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  FC Mukařov 5:1
SK Akuma Ml. Boleslav –  Sokol Březno 3:7
TJ Sokol Kněžmost –  SK Meteor Kostelní Hlavno 8:0
Dolnobousovský SK „B“ –  SK Jizeran Doubrava 1:5

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
15. 4. 2022 17:00 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
Dolnobousovský SK0202Remíza
TJ Sokol Kosořice0112Remíza

TJ Sokol Kosořice

22Týsl Dominik 3 Brankář
2Maška Martin Záložník
7Stehlík Jan 16 Záložník
5Batala Zdeněk Obránce
9Kořínek Aleš Útočník
11Vocásek Filip 4 Záložník
12Malík Michal Útočník
13Archman Václav Obránce
14Salač Dominik Záložník
15Řehák Jaroslav Obránce
17Krejcar Martin Obránce
3Sova Petr 6 Obránce
4Mudroch Roman 11 Záložník
6Prokop Jan 3 Obránce
16Adámek Martin 7 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav