Kosořičtí zachraňovali alespoň bod až v samotném závěru

Fotbalisté Kosořic se nyní na dvě kola stěhují do domácího prostředí. Prvním soupeřem bylo Kostelní Hlavno, které před třemi týdny inkasovalo v Benátkách jedenáct branek. V minulém kole ale hráli s dalším aspirantem na postup, Řepovem, nerozhodně 1:1. Domácí v minulém kole bez problémů zvítězili na půdě Mukařova. Fotbalisté Kosořic ve vzájemném duelu s Kostelním Hlavnem na podzim uspěli a zvítězili 4:1. Touhu vyhrát měli hráči Kosořic i v odvetě, i když v dnešním utkání chyběl Krejcar, dvougólový střelec z Mukařova.

TJ Sokol Kosořice – SK Meteor K. Hlavno  1:1 (0:1)

Úvod zápasu ovšem mohl nabrat zcela opačný směr. V sedmé minutě zahrával Jiří Zvoníček rohový kop a hlavičku Nadvornianského zastavil domácí Archman až před brankovou čarou. Následná dorážka Jindřicha Bůžka mířila nepřesně. Poté domácím zatrnulo při srážce kosořického brankáře a hostujícího hráče. Při podobném střetu musel kosořický gólman střídat v Dolním Bousově a duel dochytal Archman. Dnes naštěstí neměl střet vážnější následky. Prvních patnáct minut jinak mnoho zajímavého nenabídlo. Poté se do permanence dostal zejména hlavenský gólman. Ten si po souhře Herinka s Vocáskem následně poradil se stříleným centrem Hančara. Následovalo několik dalších centrů před branku Kostelního Hlavna, jenže bez gólového vyjádření. Ve 21. minutě domácí pohrdli další dobrou příležitostí. Herink vhazoval aut, Kořínek se rychle uvolnil, odcentroval, ale osamocený Malík netrefil míč hlavou ideálně. Zrovna, když se domácím podařilo přebrat iniciativu, zrodila se nenápadná akce. Na druhé straně nemohl hostující Žďárský tak dlouho najít adresáta, až míč nakopl k pokutovému území soupeře. Míče se po souboji s obráncem zmocnil Jiří Zvoníček a poté propálil i vybíhajícího brankáře – 0:1. O chvíli později chyboval kosořický brankář při rozehrávce, ale Jindřichu Bůžkovi se nepodařilo přehodit brankáře a zamířit do odkryté branky. Ve zbývajících minutách prvního poločasu hráči Kosořic uzamkli soupeře před jeho brankou. Nadále ale zůstávaly centrované míče bez využití. Střelecky se neprosadil Kořínek, jehož ránu zablokoval obránce a Hančar technickou ranou minul cíl. Hosté před vlastním pokutovým územím nadále odolávali. I po akci, v níž v dobré pozici netrefil Herink po centru Řeháka. Vzápětí Hančar trefil dalšího bránícího hráče. Ve 44. minutě mohli v ojedinělé šanci hráči Kostelního Hlavna navýšit náskok. Po ztrátě míče se do úniku dostal Žďárský, jenže si v poslední chvíli příliš předkopl míč.

Hráči Kosořic pokračovali v dobývání branky i po změně stran. Již ve 47. minutě si cestu do pokutového území našel Archman, po zpětné přihrávce však mířil Vocásek nad branku. V další příležitosti těžil ze Salačova nákopu Hančar, který našel před brankou volného Stehlíka. Musil však stihl zmenšit střelecký úhel a i díky tomu zatím uhájil čisté konto. O chvíli později zahrával Archman přímý kop za hranicí pokutového území, tečovanou ránu opět vytěsnil pozorný brankář. A Archman podruhé, jeho centr nasměroval Malík hlavou nad branku. Postupem času ofenzivní síla domácích polevovala a stala se spíše křečovitou. Hosté čekali před vlastním vápnem a domácí už tak často branku neohrožovali. Na hřišti se navíc začalo přiostřovat a hra se tak začala více kouskovat. V 76. minutě viděl hostující Kraus žlutou kartu za nevybíravý zákrok a do křížku s obranou se dostal i vzápětí. V 88. minutě se kosořický Maška vyhl zákroku právě Krause a pokračoval ve hře. Míč si však předkopl, po následném faulu domácího hráče se strhla mela, do které se zapojila obě mužstva. Po uklidnění situace viděl červenou kartu za surovou hru. I když se domácí kapitán s argumentací rozhodčího nemohl smířit, musel předčasně do sprch. S nadsázkou se dá říci, že i díky tomu se možná Kosořickým podařilo vyrovnat. Pět minut se nehrálo a po rozehrání se domácí okamžitě vrhli do útoku, ze kterého se do dobré pozice dostal Hančar a konečně prostřelil hlavenského brankáře – 1:1. Při dlouhém nastavení se ještě domácí pokusili strhnout vítězství na svou stranu, ale další branka už nepadla.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 88. Hančar – 23. Jiří Zvoníček
  • Rozhodčí: Štefan Klíma – Postránecký, Josef Klíma
  • Diváků: 75
  • ŽK: Týsl – Tudoši, Beránek, Hlaváček, Žďárský, Kraus, Mašek
  • ČK: 88. Maška (Kosořice)
  • Kosořice: Týsl – Archman, Salač, Maška,  Herink  – Řehák, Malík, Stehlík, Hančar – Kořínek (54. Mudroch), Vocásek
  • K. Hlavno: Musil – Žďárský, Nadvornianský, Hlaváček, Pavel Zvoníček – Jiří Zvoníček, Martin Bůžek (37. Kraus), Tudoši, Mašek – Jindřich Bůžek, Beránek (81. Velan)
TJ Sokol Kosořice  – SK Meteor Kostelní Hlavno 1:1
TJ Sokol Kněžmost –  SK Benátky nad Jizerou „B“ 1:3
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  SK Jizeran Doubrava 1:3
FK Zdětín „A“ –  FC Mukařov 3:0
TJ Sokol Řepov –  SK Akuma Ml. Boleslav 4:1
FK Krnsko „A“ –  Sokol Březno 1:4
Dolnobousovský SK „B“ –  SK Bělá p/Bezdězem 2:7

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
4. 6. 2022 17:00 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0011Remíza
SK Meteor K. Hlavno0101Remíza

TJ Sokol Kosořice

22Týsl Dominik Brankář
2Maška Martin Obránce
7Stehlík Jan Záložník
8Wolf Jakub Záložník
9Kořínek Aleš 4 Útočník
10Hančar Dominik Záložník
11Vocásek Filip Útočník
12Malík Michal Záložník
13Archman Václav Obránce
14Salač Dominik Obránce
15Řehák Jaroslav Záložník
4Mudroch Roman 9 Záložník
6Antl Michal Záložník
16Stehlík Jiří Záložník

Trenér: Hájek Ladislav