Utkání týmů s 37 body nemělo vítěze

V minulém kole se fotbalisté Kosořic střetli s třetí Bělou. Nyní na svém hřišti přivítali čtvrté Březno, které na jaře již dvakrát padlo. Nutno ovšem doplnit, že s týmy na prvním a druhém místě tabulky. Hostujícímu tým postrádal několik hráčů, zejména Novotného ze středu zálohy. První muž ve statistikách vstřelených branek okresního přeboru, Strnad, byl ovšem k dispozici. Domácí také počítali ztráty, hlavně Malíka, pátého mezi střelci a nemocného Hančara. Novinkou v kosořickém areálu byla výměna venkovního rozhlasu v podání Petra Darmoše, který se následně ujal i samotného hlášení sestav a dalších důležitých okamžiků zápasu.

TJ Sokol Kosořice – Sokol Březno  2:2 (0:1)

Právě březenský Strnad, jež si naběhl za obranu, se ocitl v první vážnější šanci. Abelovský ale pohotovým zákrokem změnu skóre nepřipustil. Na druhé straně se u postranní čáry uvolnil šikovně Kořínek, jeho přihrávka už ale nedorazila do místa určení. Z následného rohového kopu Vocáska se sice prosadil Archman, jenže brankář s jeho pokusem neměl příliš starostí. V následujících minutách se o ofenzívu starali především domácí. Na centr Vocáska Stehlík nedosáhl, zajímavější okamžik přišel vzápětí. S míčem na pravé straně se uvolnil Řehák a prudkou ranou zblízka orazítkoval tyč. Středem hřiště dobíhal Salač a další nekompromisní ranou nastřelil břevno. Z protiútoku ovšem hosté zmrazili kosořické publikum. Strnad si v souboji odstavil obránce, postupoval dále před branku a jako na zlatém podnosu předložil mladému Horákovi, pro kterého už nebyl problém umístit míč do prázdné branky. Kosořická snaha pokračovala, jenže souhra už tolik nevycházela. Za zmínku stojí přesně načasovaná přihrávka Stehlíka na Salače. Ten sice stihl zakončit před vybíhajícím Jelečkem, březenský gólman ale vyšel ze souboje vítězně a míč za svá zadá nepustil. Poslední šance prvního poločasu byla k vidění až ve 43. minutě. Březenská obrana nezachytila náběh Řeháka, na kterého letěl přesný pas Krejcara. I zakončení osamoceného Řeháka ztroskotalo na pozorném Jelečkovi.

Stejně jako první poločas, tak i ten druhý odstartoval svou střelou březenský Strnad. Po následném rohovém kopu hosté připsali další dobrou příležitost, ale hlavička o kousek minula cíl. Dlouhé minuty se hrálo bez šancí. Hosté vyčkávali, co vymyslí soupeř. Úspěšná myšlenka ale nepřicházela. Navíc domácím se snaha minimálně vyrovnat zkomplikovala v 69. minutě. Kosořičtí chybovali v rozehrávce před vlastním pokutovým územím, Horák našel nabíhajícího Strnada a následná vydařená střela znamenala vedení hostí 0:2. Domácí se i za tohoto stavu pokoušeli překonat březenskou obranu. Hosté naopak zkoušeli využit ztrát soupeře k rychlý brejkům, jejich snaha několikrát skončila v ofsajdové pasti. Past nesklapla po chybě a následném průniku Strnada. Kosořickým v tomto případě pomohla tyč. V 71. minutě domácí vystřídali, trenér Hájek vyslal do útoku Macháče. Domácím dlouho chyběl okamžik překvapení. V 75. minutě ale Macháč nikterak neotálel s držením míče, přihrál rozběhnutému Salačovi a ten postupoval na hostující branku. Sice se na něj seběhlo několik obránců, kosořický záložník si i tak dokázal poradit a za přispění tyče snížil na rozdíl jediné branky. Čas byl k domácím neúprosný a vypadalo to na první prohru jara. Již v nastaveném času nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop po střetu domácího hráče a brankáře. Exekuce se ujal již tradičně Řehák a s přehledem vyrovnal.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 75. Salač, 90. (+2) Řehák (pen.) – 22. Horák, 69. Strnad
  • Rozhodčí: Hloucal – Horák, Diňa
  • Diváků: 88
  • ŽK: Salač, Macháč – Pešta, Rejzl, Jeleček
  • Kosořice: Abelovský – Batala (71. Macháč), Krejcar, Archman, Prokop – Řehák, Maška, Salač, Vocásek (85. Antl) – Kořínek (77. Sedláček), Stehlík
  • Březno: Jeleček – Pešta, Pospíšil, Šindelář, Merkl – Pravda, Beneš (76. Rejzl), Štandera, Svoboda, Horák – Strnad
TJ Sokol Kosořice  – Sokol Březno 2:2
TJ Sokol Kněžmost –  SK Akuma Ml. Boleslav 2:0
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  Dolnobousovský SK „B“ 2:2
FK Zdětín „A“ –  SK Bělá p/Bezdězem 1:1
FC Mukařov –  SK Benátky nad Jizerou „B“ 1:7
SK Meteor Kostelní Hlavno –  SK Jizeran Doubrava 3:1
TJ Sokol Řepov –  FK Krnsko „A“ 2:4

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
7. 5. 2022 17:00 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0022Remíza
Sokol Březno0112Remíza

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
5Batala Zdeněk 3 Obránce
6Prokop Jan Obránce
7Stehlík Jan Útočník
9Kořínek Aleš 16 Útočník
11Vocásek Filip 4 Záložník
13Archman Václav Obránce
14Salač Dominik Záložník
15Řehák Jaroslav Obránce
17Krejcar Martin Obránce
3Macháč Jaroslav 5 Útočník
4Antl Michal 11 Záložník
16Sedláček Marek 9 Obránce

Trenér: Hájek Ladislav