Sobotní zápas českých hokejistů a fotbalistů Kosořic měl podobné skóre

Fotbalisté Kosořic v rámci 23. kola okresního přeboru cestovali na půdu beznadějně posledního Mukařova. Domácím patří složit hold za to, že týden co týden inkasují mnoho branek, ale jedenáct statečných + tu a tam nějaký náhradník setrvale odmítá odhlásit soutěž a nadále pokračují zápas od zápasu. I v dnešním duelu se hráči Mukařova nakonec sešli v jedenácti. Dorazilo méně domácích i hostujících příznivců, kteří raději u televizních obrazovek podpořili naše hokejisty. Před výkopem nakonec dorazila skupinka domácích příznivců za doprovodu hlasité hudby z reproduktoru a snažila se vytvořit bouřlivé prostředí pro své hráče.

FC Mukařov – TJ Sokol Kosořice  1:7 (0:3)

Po úvodních patnácti minutách hosté na menším hřišti postupně pochopili, že kombinace bude složitější. Poté, co se hrálo převážně mezi oběma vápny, se fotbalisté Kosořic ujali vedení. Malíkův rohový kop prodloužil na přední tyči Herink a na zadní tyči číhající Krejcar už dokázal usměrnit míč do sítě. Tato branka byla bohužel pro domácí stá v této sezóně. O chvíli později se do další šance řítil Stehlík, jemuž přihrával Vocásek. Ten se následně objevil v roli zakončovatele, ale ani jemu po přihrávce Hančara nebylo přáno. Ve 25. minutě vstřelili hosté druhou branku podobné té první. Malík zahrával rohový kop, Krejcar si tentokrát vybral náběh středem a nikým neatakován dopravil míč za brankovou čáru – 0:2. Hosté postupem času zlepšili kombinaci a další úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. První vážnější šanci si připsali také hráči Mukařova po půl hodině hry, kdy se Sameš vyhnul obránci. Střelecký pokus na vzdálenější tyč byl ale nepřesný. Ve 35. minutě ale domácí chybovali před vlastní brankou, jejich záměr vystihl Malík, jenže následnou střelu zastavila tyč. Odražený míč ale bez problémů usměrnil do odkryté branky Vocásek – 0:3. Ještě v závěru prvního poločasu neuznal hlavní rozhodčí branku Stehlíkovi, jelikož střelu v ofsajdovém postavení tečoval Malík.

Ihned po rozehrávce ze středového kruhu uběhlo pouze pár vteřin, kdy souhru Stehlíka s Hančarem zakončil druhý jmenovaný parádní střelou z úhlu a vymetl pavouky z Libovy branky. Hosté nepolevovali a za okamžik nebyli daleko k navýšení skóre. Sedláček na levé straně uvolnil Hančara. Na jeho centr sice nedosáhl Malík, za ním nabíhající Herink však mířil nepřesně. V 58. minutě kosořický trenér poslal na hřiště tři nové tváře. Právě střídající Kořínek převzal na středu hřiště přihrávku od Řeháka a několika rychlými kroky se dostal přes své strážce. Následně přihrál na hranici pokutového území Mudrochovi, který si míč navedl na střed a vnější částí nártu parádně obstřelil gólmana – 0:5. Fotbalisté Kosořic nadále drželi míč, ovšem bez navýšení skóre. Herink přihrál na střed Antlovi, jeho ránu však brankář vyrazil. Po následném rohovém kopu zakončoval kořínek pouze do obránce a gólem neskončil ani následný závar. Až v 77. minutě se Kosořickým opět povedla rychlá souhra Kořínka se Stehlíkem. První pokus hostujícího záložníka ještě domácí zablokovali, ale druhý pokus už skončil šestým zásahem. O deset minut později hosté přišli na polovině hřiště o míč a přesnou přihrávkou mezi obránce se do sóla dostal Sameš. Ten prostřelil Abelovského a alespoň částečně zmírnil nepříznivý výsledek. Poslední slovo měli opět Kosořičtí. Kořínkem získaný míč se dostal k Antlovi, který přízemní přihrávkou před branku našel volného Malíka a ten pečetil na konečných 1:7.

Fotky ze zápasu
Článek soupeře
  • Branky: 87. Sameš – 15. a 25. Krejcar, 35. Vocásek, 46. Hančar, 60. Mudroch, 77. Stehlík, 85. Malík
  • Rozhodčí: Chládek – Hloucal, Knížek
  • Diváků: 20
  • ŽK: Boliubash – 0
  • Kosořice: Abelovský – Herink, Archman (58. Řehák), Krejcar, Sedláček (58. Antl) – Mudroch, Maška, Stehlík, Hančar – Malík, Vocásek (58. Kořínek)
  • Mukařov: Liba – Šámal, Krejza, Vinčálek, Halák – Sameš, Zubrík, Zavrtal, Boliubash – Kulyk, Kulykovskyi
FC Mukařov  – TJ Sokol Kosořice 1:7
Sokol Březno –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 7:2
SK Bělá p/Bezdězem –  FK Krnsko „A“ 2:1
SK Akuma Ml. Boleslav –  Dolnobousovský SK „B“ 2:4
SK Meteor Kostelní Hlavno –  TJ Sokol Řepov 1:1
SK Jizeran Doubrava –  TJ Sokol Kněžmost 2:1
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  FK Zdětín „A“ 1:0

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
28. 5. 2022 17:00 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
Mukařov0011Porážka
TJ Sokol Kosořice0347Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
4Mudroch Roman Záložník
7Stehlík Jan Záložník
8Wolf Jakub Záložník
10Hančar Dominik Záložník
11Vocásek Filip 9 Útočník
12Malík Michal Útočník
13Archman Václav 15 Obránce
16Sedláček Marek 6 Obránce
17Krejcar Martin Obránce
5Grus Jiří Útočník
6Antl Michal 16 Záložník
9Kořínek Aleš 11 Útočník
15Řehák Jaroslav 13 Záložník