První jarní porážku obstarala Doubrava

21. kolo okresního přeboru odstartoval duel Doubravy s Kosořicemi, jelikož domácí své zápasy hrají již od 13.30. Hosté udrželi jarní neporazitelnost i po minulém kole, kdy museli dotahovat dvoubrankový nepříznivý stav. Domácí zatím vyhlíží lepší zítřky s cílem vylepšit pouhé dvě jarní výhry. Kosořické mužstvo již mohlo počítat s Malíkem a pětizápasový trest vypršel Herinkovi. Nemoc nadále nedovolila start Hančarovi.

SK Jizeran Doubrava – TJ Sokol Kosořice  3:1 (2:1)

Hosté po úvodním hvizdu jakoby byli ještě myšlenkami v kabině a pouhých dvacet vteřin stačilo domácím, aby vyslali do sóla Mikschla. Ten po pozdním příjezdu asi ještě nebyl dostatečně protažený a míč nasměroval mimo branku. Ve druhé minutě už se ale skóre měnilo. Za obranou se ocitl volný Josef Nedošetko a Abelovský ještě hosty zachránil od pohromy. Snahu obránce odehrát míč ale překazil Hujer a do odkryté branky snadno poslal Doubravu do vedení. Až poté se fotbalisté Kosořic dostali ke své obvyklé kombinační hře a častěji drželi míč ve své moci. Míč po Malíkově standartní situaci vracel Vocásek před branku, jenže domácí se zorientovali lépe a míč z malého vápna odehráli do bezpečí. Následující Kořínkův centr neusměrnil dobře hlavičkující Malík. V 18. minutě si hostující Kořínek naběhl na Řeháku kolmici, vystřelil o otočky a brankáři Šimíčkovi pomohla tyč. Na druhé straně se schylovalo k dvoubrankovému vedení. Z rychlého přečíslení zakončoval Mikschl, jenže vysoko nad. Hráči Doubravy však načapali soupeře v nedbalkách i vzápětí. Po autovém vhazování na vlastní polovině hřiště vyslal Mikschl přesnou přihrávku na Hujera, ten postupoval v tandemu s Josefem Nedošetkem. Druhý jmenovaný pak zakončoval do odkryté branky – 2:0. Jako by toho nebylo málo, o minutu později musel pro zranění vystřídat hostující Batala. Fotbalisté Kosořic se tak dostali do stejné situace jako v minulém kole. A stejně tak se vyvíjely i následující minuty. Kosořičtí marně hledali rytmus a souvislou kombinaci. Až v posledních minutách se hbitý Stehlík zmocnil míče a mohl postupovat sám na brankáře. Ovšem doubravský obránce mu v postupu zamezil za cenu faulu. Místo toho se míče ujal Kořínek, jenže jeho cestu za možným zkorigováním zhatil hlavní rozhodčí, který neponechal hostujícímu celku výhodu. Následně se ještě poradil s asistentem na pomezí a poté ukázal červenou kartu domácímu Jelečkovi. Až v posledních vteřinách hosté konečně předvedli rychlou kombinaci. Kořínek si vyměnil míč se Salačem, poté se do akce zapojil i Stehlík, který se v pokutovém území dostal přes svého strážce a zpětnou přihrávkou oslovil Kořínka. Ten poté parádní, nechytatelnou ranou snížil na rozdíl jediné branky. Po pár vteřinách rozhodčí ukončil první dějství tohoto zápasu.

Hosté měli celý druhý poločas výhodu jednoho muže v poli. Fotbalisté Kosořic začali na úvod druhého poločasu slibně, jenže přes zataženého soupeře hledali cestu jen těžko. I proto hosté zkoušeli štěstí spíše ze střední vzdálenosti. Stehlíkův pokus mířil nad, úspěchem neskončil ani průnik Kořínka a do třetice ani akce Řeháka, na jehož prudkou přihrávku nikdo ze spoluhráčů nedosáhl. Hrálo se prakticky na jednu branku, ale nadále si Kosořičtí nevypracovali větší příležitost. Další pokusy Vocáska, Archmana ani Malíka také brankou neskončily. V 69. minutě utekl po pravé straně doubravský Josef Nedošetko, ke kterému směřovali dva soupeři. Domácí útočník si ale všiml nabíhajícího Hislera. Toho však žádný z kosořických hráčů nepokryl a brzy osmnáctiletý mladík parádní střelou trefil přesně. Svůj debut v dospělé kategorii tak nemohl oslavit lépe – 3:1. Hosté pokračovali v dobývání soupeřovy branky, ale ve zbylých minutách se prosadit nedokázali. Za zmínku snad stojí jen průnik Mudrocha a následná přihrávka na hranici pokutového území, odkud těsně vedle pálil Kořínek.

Smutnou zprávou pro obě mužstva bylo zranění několika hráčů. Za domácí Pavla Nedošetka a hostujících Bataly, Archmana a Řeháka.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 2. Hujer, 28. Josef Nedošetko, 69. Hisler
  • Rozhodčí: Švarc – Košina, Gaňa
  • Diváků: 55
  • ŽK: Pavlíček, Pálka – Salač, Stehlík, Malík
  • ČK: 42. Jeleček (Doubrava)
  • Kosořice: Abelovský – Batala (29. Prokop), Krejcar, Archman (72. Mudroch), Řehák – Stehlík, Maška, Salač, Vocásek (63. Herink) – Kořínek, Malík
  • Doubrava: Šimíček – Koťátko, Jeleček, Pavel Nedošetko (64. Hisler), Vesecký – Pálka, Pavlíček, Hromada, Mikschl – Josef Nedošetko, Hujer
SK Jizeran Doubrava  – TJ Sokol Kosořice 3:1
SK Bělá p/Bezdězem –  TJ Sokol Kněžmost 4:3
SK Akuma Ml. Boleslav –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 1:3
Sokol Březno –  FK Zdětín „A“ 7:1
FC Mukařov –  TJ Sokol Řepov 1:7
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  SK Meteor Kostelní Hlavno 11:0
Dolnobousovský SK „B“ –  FK Krnsko „A“ 2:2

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
14. 5. 2022 13:30 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
SK Jizeran Doubrava0213Vítězství
TJ Sokol Kosořice0101Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
5Batala Zdeněk 6 Obránce
7Stehlík Jan Záložník
9Kořínek Aleš Útočník
11Vocásek Filip 8 Záložník
12Malík Michal Útočník
13Archman Václav 4 Obránce
14Salač Dominik Záložník
15Řehák Jaroslav Obránce
17Krejcar Martin Obránce
4Mudroch Roman 13 Záložník
6Prokop Jan 5 Obránce
8Wolf Jakub 11 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav