Kosořice si poradily s nejlepší obranou soutěže

Zajímavé střetnutí bylo k vidění v Kosořicích, kam zavítal aspirant na postup. Druhé Benátky nad Jizerou přicestovali posílené o několik hráčů „A“ mužstva. Navíc Košek a Outěřický v minulém kole vsítili každý po čtyřech brankách. Domácí řešili opačný problém. Po utkání s Doubravou rozšířili listinu zraněných Archman, Batala a Řehák. Do sestavy se už ale vrátil uzdravený Hančar. Kosořický trenér, vzhledem k marodce, sáhl k přeskupení řad a mezi náhradníky povolal bývalé hráče. Premiéru v „A“ mužstvu si odbyl brzy pětačtyřicetiletý Jiří Stehlík.

TJ Sokol Kosořice – SK Benátky n/Jizerou „B“  3:0 (1:0)

Od začátku se hrál kombinační fotbal z obou stran. K první šanci přišli hosté trochu se štěstím. Centr Sudka obrana neodvrátila, jenže zakončující Plichta zamířil jen vedle branky. V jedenácté minutě měli větší příležitost Kosořičtí, kdy Hančar kolmici oslovil nabíhajícího Vocáska. Jeho únik nakonec zmařil obránce a střelu tečoval mimo branku. Následovalo několik náznaků, neuspěl Kořínek ani na druhé straně benátecký Plichta. V dalších minutách se čekalo na šance, hosté měli opticky více ze hry, ale brzdila je častá postavení mimo hru. Ve 28. minutě benátecký Zeman centroval do prostoru, kam nabíhal Košek. Vybíhající brankář ovšem nenechal soupeře v klidu zakončit a šanci zmařil. Oba aktéři si souboj zopakovali o několik minut později. Další povedený centr našel nabíhajícího Koška, který se snažil překonat brankáře střelou do proti pohybu. Kosořickému Týslovi se opět povedlo proti střele bravurně zakročit a nadále držel čisté konto. Obě mužstva čekala na povedenou akci a gólmany v posledních momentech příliš nezaměstnávala. Až ve 42. minutě domácí Herink zastavil akci soupeře, posunul míč na polovinu hřiště volnému Vocáskovi. Ten se dlouho nerozmýšlel, přesně načasovanou přihrávkou poslal do sóla Hančara, kterého marně naháněl Macek a kosořický záložník následně překonal i benáteckého gólmana. Ještě před koncem prvního poločasu mohli domácí vstřelit i druhou branku. Malík z pravé strany přenesl hru na Kořínka. Kosořický útočník byl sice bráněn na hranici faulu, ale pokračoval v postupu. Následná střela však brankou neskončila, podobně jako dorážka Malíka.

Fotbalisté Kosořic se druhé branky nakonec dočkali, i když až po změně stran. Po souhře Antla na levé straně odcentroval Krejcar, Malíkovi se ještě nepodařilo zakončit. Na zadní tyči však ještě číhal Hančar, místo střely přes obránce přihrál volnému Kořínkovi a ten už zblízka, mimo dosah brankáře, zvýšil náskok Kosořic. Hráči Benátek byli jako opaření a domácí okamžitě přispěchali s další šancí. V 52. minutě Kořínek okamžitě oslovil nabíhajícího Malíka. Jeho následná střela s obráncem za zády ale mířila vysoko nad. V 59. minutě si kosořičtí hráči vyměnili role. Malík načasoval přihrávku na nabíhajícího Kořínka a ten po úspěšném sólu vstřelil svou druhou branku v dnešním duelu – 3:0. Hosté se ze špatného snu probudili až v 67. minutě, Plichtovu ránu ale gólman opět vyrazil. Hostujícímu celku v dalších minutách chyběl nápad a moment překvapení, a tak zůstalo jen u několika centrovaných míčů. Kosořičtí nepolevili ze svého týmového pojetí, ale do šancí se také nedostávali. Až v 78. minutě hosté, konkrétně střídající Tott nevyužil přesného pasu Pařízka. Vzápětí se na hřiště dostal domácí Jiří Stehlík, který nahradil Herinka a v soubojích s výrazně mladšími soupeři se neztratil. V poslední příležitosti zápasu, po dalším přesném centru benáteckého Pařízka, neúspěšně zakončoval hlavou střídající Haba.

Kosořice po týmovém výkonu zvítězily a daly zapomenout na nepovedené vystoupení v Doubravě. Domácí příznivci své hráče při odchodu do kabin odměnili zaslouženým potleskem.

Fotky ze zápasu
Článek soupeře
  • Branky: 48. a 59. Kořínek, 42. Hančar
  • Rozhodčí: Khol – Vasil, Jan Pažout (delegát Vaňousek)
  • Diváků: 79
  • ŽK: Salač – Ulrich, Bohdan, Špringl, Zeman
  • Kosořice: Týsl – Herink (78. Jiří Stehlík), Maška, Salač, Krejcar – Hančar, Jan Stehlík, Malík, Antl (82. Grus) – Kořínek, Vocásek
  • Benátky „B“: Ulrich – Zeman, Macek, Pařízek, Bohdan (60. Tott) – Plichta, Mbah, Šimek (76. Haba), Sudek – Outěřický (66. Špringl), Košek (81. Dvořák)
TJ Sokol Kosořice  – SK Benátky nad Jizerou „B“ 3:0
TJ Sokol Kněžmost –  Sokol Březno 3:0
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  SK Bělá p/Bezdězem 3:5
FK Zdětín „A“ –  SK Jizeran Doubrava 2:1
TJ Sokol Řepov –  Dolnobousovský SK „B“ 6:1
SK Meteor Kostelní Hlavno –  FC Mukařov 2:1
FK Krnsko „A“ –  SK Akuma Ml. Boleslav 4:0

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
21. 5. 2022 17:00 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0123Vítězství
SK Benátky n/Jizerou0000Porážka

TJ Sokol Kosořice

18Týsl Dominik Brankář
2Maška Martin Obránce
7Stehlík Jan Záložník
8Wolf Jakub 16 Záložník
9Kořínek Aleš Útočník
10Hančar Dominik Záložník
11Vocásek Filip Útočník
12Malík Michal Záložník
13Antl Michal 10 Záložník
14Salač Dominik Obránce
17Krejcar Martin Obránce
10Grus Jiří 13 Útočník
16Stehlík Jiří 8 Záložník

Trenér: Hájek Ladislav