Na jaře poprvé doma s čistým kontem

Až v pátém jarním kole čekal fotbalisty Kosořic souboj s týmem z předních pozic tabulky. Krom prvního kola s Doubravou se hráčům Akumy podařilo další jarní utkání vyhrát. V podzimním střetnutí s Akumou sice Kosořičtí inkasovali pět branek, ale herní projev z jejich strany byl vcelku vydařený. Domácí v aktuálním střetnutí počítali další absence. Ke zraněnému Sovovi a Týslovi z minulého kola se z dalších důvodů přidali Batala, Vocásek a Mudroch. Do sestavy se naopak vrátil Hančar a po delší době se v základní sestavě objevil Sedláček. 

TJ Sokol Kosořice – SK Akuma Ml. Boleslav  2:0 (1:0)

Paradoxně se na výborně upraveném hřišti déle čekalo na první vážnější příležitost. Po nepřesném úvodu z obou stran se až v desáté minutě vydal středem hřiště kosořický Kořínek a přihrávkou do strany uvolnil Malíka. Jeho střelecký pokus ale zmařil dotírající obránce. I když nepřesností bylo stále dost, domácí začali stále více získávat půdu pod nohama. A následně byli odměněni i prvním gólem. Po autovém vhazování u rohového praporku se Kořínek obtočil kolem svého strážce a slabší nohou zamířil přesně na vzdálenější tyč. Hosté mohli přispěchat s odpovědí hned vzápětí. Přímý kop ale boleslavští hráči nevyužili, a to střelou do zdi. Následně se však dožadovali pokutového kopu za hraní rukou. Hlavní rozhodčí jejich prosby nevyslyšel. O chvíli později dostali výhodu standartní situace také fotbalisté Kosořic. Pokus Malíka vyškrábl Hanzlík na břevno své branky. Šancí nadále nebylo mnoho. Navíc několikrát vzplály emoce a v tomto úseku se spíše debatovalo s rozhodčími. Důkazem budiž tři žluté karty v rychlém sledu. Hosté navíc po půlhodině hry přišli vinou zranění o kapitána Koubka. Z fotbalového dění stojí za zmínku až Hančarův míč letící na zadní tyč, kde nepřesně zakončoval v těžké pozici Stehlík. V závěru prvního poločasu měli domácí velké štěstí při zpětné přihrávce obrany brankáři. Abelovskému při snaze hrát dlouhý nákop přeskočil míč nohu a zastavil se o tyč. Následně už míč ukryl v náručí za nevole boleslavských hráčů. Hlavní rozhodčí ale žádné porušení pravidel neshledal.

V úvodu druhého poločasu vyzkoušeli pozornost boleslavského Hanzlíka Malík s Kořínkem. Na druhé straně se do dobré šance dostával Hlaváček. K zakončení už nedošlo díky včasnému zákroku Krejcara. V 52. minutě se hostující Soukup pustil do debaty s rozhodčím, kterému následně ukázal druhou žlutou kartu a musel předčasně do kabin. Početní výhoda nebyla příliš znát. Rychlé výpady se domácím příliš nedařily. Výjimkou byla střela Kořínka zpoza vápna, kterou zastavila spojnice břevna a tyče. Následující čtvrt hodina nenabídla mnoho zajímavého. To se obrátilo k lepšímu až v závěrečné desetiminutovce. Na nepřesnou střelu střídajícího Krejbicha odpověděli domácí šancí Hančara. Zdálo se, že jeho dlouhou kolmici hosté získají do vlastní moci. K míči běžel brankář Hanzlík a obránce Šindelář, který ve snaze odehrát míč ale trefil pouze dobíhajícího Stehlíka a od něj se míč dostal do odkryté branky. Dvoubrankový náskok už dával domácím velkou naději na vítězství, zvláště když do konce chybělo několik málo minut. V 88. minutě po rohovém kopu a následném souboji nařídil hlavní rozhodčí pokutový kop ve prospěch Akumy. Hostující Karásek ale netrefil branku a domácí tak uhájili čisté konto.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 24. Kořínek, 79. Stehlík
  • Rozhodčí: Klíma – Oktábec, Postránecký (delegát Sobalík)
  • Diváků: 85
  • ŽK: Malík – Koubek, Šindelář, Soukup, Nekola, Bůžek
  • ČK: 52. Soukup (Akuma MB)
  • Kosořice: Abelovský – Sedláček, Archman, Krejcar, Řehák – Stehlík (86. Antl), Maška, Salač, Hančar – Kořínek (79. Macháč), Malík
  • Akuma MB: Hanzlík – Šindelář, Karásek, Vietrov, Bůžek – Hlaváček (70. Krejbich), Koubek (28. Chaban), Nekola, Beran (84. Blažek) – Tumlíř, Soukup
TJ Sokol Kosořice  – SK Akuma Ml. Boleslav 2:0
TJ Sokol Kněžmost –  FK Krnsko „A“ 2:0
TJ Sokol Řepov –  Slavoj Kr. Vrutice „A“ 5:0
FK Zdětín „A“ –  Dolnobousovský SK „B“ 2:2
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  SK Jizeran Doubrava 3:0 kon.
FC Mukařov –  Sokol Březno 1:2
SK Meteor Kostelní Hlavno –  SK Bělá p/Bezdězem 0:3

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
23. 4. 2022 17:00 Okresní přebor 2021/2022

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0112Vítězství
SK Akuma Ml. Boleslav0000Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
7Stehlík Jan 6 Záložník
9Kořínek Aleš 11 Útočník
10Hančar Dominik Záložník
12Malík Michal Útočník
13Archman Václav Obránce
14Salač Dominik Záložník
15Řehák Jaroslav Obránce
16Sedláček Marek Obránce
17Krejcar Martin Obránce
6Antl Michal 7 Záložník
11Macháč Jaroslav 9 Útočník

Trenér: Hájek Ladislav