Po změně stran deklasovali soupeře, střelecky se blýskli oba útočníci

Předposlední zápas podzimu odehráli fotbalisté Kosořic až v neděli místo původního sobotního termínu. Domácí z Mladé Boleslavi se i přes střídavé úspěchy drží v popředí tabulky. I Kosořickým se začalo dařit bodovat, to však platí i pro soupeře z dolních pater tabulky. Svěřenci trenéra Hájka musí bojovat o každý bod a doufat v zaváhání ostatních týmů.

SK Akuma Ml. Boleslav – TJ Sokol Kosořice  1:7 (0:2)

Po sobotním dešti se hrálo na kluzkém terénu a úvodní desetiminutovka svědčila spíše domácím. Z několika náznaků ale branku výrazněji neohrozili. Po chybě se do šance řítil Podstavek, v poslední chvíli si ale míč až příliš předkopl. Vzápětí následoval nebezpečný centr, který hosté na poslední chvíli zažehnali. Ovšem ve 13. minutě kosořický Mudroch poslal dlouhý míč po lajně, Malíkovi se podařilo odcentrovat k Vocáskovi. Následnou přihrávku uvnitř pokutového území převzal Kořínek a tečovaná rána doplachtila mimo dosah brankáře – 0:1. Boleslavští často vedli útok po levé straně. I v sedmnácté minutě odstartovala z této strany útočná akce, na jejímž konci se ocitl v nadějné situaci Kožíšek, ale pouze minul vzdálenější tyč. V dalších minutách se ani jeden z týmů nedokázal výrazněji prosadit, zejména Kosořičtí se před gólmana Hanzlíka příliš nedostávali. Po téměř půlhodině hry hlavičkoval vedle domácí Birkuš. Byli to ale zase hosté, kteří předčili soupeře v produktivitě. Malík přihrál Řehákovi, jehož ránu Pavel Hanzlík bravurně vyrazil. Boleslavskému brankáři se podařilo zasáhnout nohou u tyče i po následném trestném kopu. Kosořický Vocásek ale vrátil míč před branku a hlavičkující Kořínek už neměl problém zamířit do odkryté branky. Domácí ve zbylých minutách pokračovali ve snaze alespoň zkorigovat výsledek, do koncovky se ale dostávali velmi sporadicky.

Třetí branku utkání viděli diváci hned v úvodu druhého poločasu a v hlavní roli opět hosté. Řehák vrátil míč do pokutového území, boleslavskému Šindelářovi se ale nepodařilo míč odehrát do bezpečí, dotěrný Malík se probojoval k míči a přehodil gólmana Hanzlíka. Netrvalo dlouho a Kosořičtí se radovali z další branky. Ze zisku míče Maškou na polovině hřiště těžil Kořínek a poté i střílející Malík. Ten zacílil ke vzdálenější tyči neomylně – 0:4. Neuběhly ani čtyři minuty a Malík si to opět namířil středem k brance. Domácím se nepodařilo kosořického útočníka zastavit a další přízemní střela do stejného místa znamenala vedení již 0:5. Kosořická defenzíva pracovala na výbornou, zejména po změně stran. V 63. minutě však hosté po ztrátě míče na polovině hřiště přišli o čisté konto, když se za obranou ocitl Kočí a korigoval nepříznivý výsledek. Pětibrankový rozdíl opět platil od 67. minuty. Pokorným vybojovaný míč poslal Řehák přesnou přihrávkou mezi brankářem a obráncem a Malíkovi stačilo před prázdnou brankou pouze nastavit nohu. Konečný výsledek stanovil v 76. minutě Kořínek. Po přihrávkách Vocáska a Jiřího Gruse si cestu proklestil přes dva obránce a střelou k tyči pečetil na 1:7. Poslední šanci utkání měl ještě střídající Gregor, hlavičkoval ale mimo branku.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 13., 33. a 76. Kořínek, 48., 55., 59. a 67. Malík
  • Rozhodčí: Košina – Diňa, Horák (delegát Tvaroh)
  • Diváků: 80
  • ŽK: Jan Hanzlík, Birkuš, Nekola – Mudroch, Malík
  • Kosořice: Abelovský – Mudroch, Batala, Josef Grus, Dragnev – Řehák, Maška, Pokorný, Vocásek (78. Pavlíček) – Kořínek (83. Darmoš), Malík (70. Jiří Grus)
  • Akuma MB: Pavel Hanzlík – Šindelář, Jan Hanzlík, Nekola, Rambousek – Kožíšek (67. Krčmařík), Ekl, Birkuš, Podstavek (59. Gregor) – Hlaváček (78. Vodháněl), Kočí (68. Rynekr)
SK Akuma Ml. Boleslav  – TJ Sokol Kosořice  1:7
FK Zdětín „A“ –  FC Mukařov  3:3
SK Jizeran Doubrava „A“ –  TJ Sokol Řepov  4:2
TJ Sokol Kněžmost –  Sokol Březno  0:0
Slavoj Kr. Vrutice „A“ –  SK Bělá p/Bezdězem  5:7
SK Meteor Kostelní Hlavno –  FK Krnsko „A“ 5:2
Dolnobousovský SK „B“ –  SK Benátky nad Jizerou „B“ 0:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
10. 11. 2019 14:00 Okresní přebor 2019/2020

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
SK Akuma Ml. Boleslav0011Porážka
TJ Sokol Kosořice0257Vítězství

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
3Vocásek Filip 6 Záložník
4Mudroch Roman Obránce
5Batala Zdeněk Obránce
8Pokorný Václav Záložník
10Kořínek Aleš 16 Útočník
12Malík Michal 7 Útočník
13Dragnev Dragomir Obránce
14Grus Josef Obránce
15Řehák Jaroslav Záložník
6Pavlíček Jan 3 Záložník
7Grus Jiří 12 Útočník
16Darmoš Petr 10 Útočník

Trenér: Hájek Ladislav