Duel o šest bodů zvládli lépe domácí

Kosořičtí v závěru podzimní části sezóny chytili druhý dech a snaží se dohonit manko ze začátku soutěže. Do Kosořic přicestovali hráči Kostelního Hlavna, kteří datují poslední výhru téměř před měsícem.

TJ Sokol Kosořice – SK Meteor K. Hlavno  2:1 (1:0)

V úvodu měli opticky více ze hry domácí, ovšem šancí bylo pomálu. V desáté minutě se nepovedlo Dragnevovi ani Batalovi propálit obrannou řadu. Hosté zahrozili až v sedmnácté minutě. Důrazný Jiří Zvoníček na hranici pokutového území přihrál zpět na nabíhající spoluhráče, ale Jindřich Bůžek mířil hodně nepřesně. Do třicáté minuty dominovali hlavně obrany, promrzlé obecenstvo pookřálo až v dalších minutách. Hlavenský Nadvornianský marně naháněl Kořínka po levé straně, kosořický útočník se dostal až k brankáři, jenže gólem tato akce neskončila. Z protiútoku se o to samé pokoušel Sůra, domácí Josef Grus ale celou akci utnul ještě před možným ohrožením branky. Ve 32. minutě sice hosté odvrátili míč po rohovém kopu, Řehák však dalším centrem našel Batalu. Ten si míč sklepl a i za přispění obránce otevřel střelou k tyči skóre zápasu. Vzápětí se kosořickému Kořínkovi naskytla možnost samostatného úniku na gólmana. Hlavenský Musil ale další míč za svá záda nepustil. Ve 38. minutě se na hřiště dostal Fousek a s ním i větší kvalita směrem dopředu. V posledních momentech prvního poločasu podnikl brejk přes půl hřiště, i proti přesile se mu podařilo zakončit, ovšem mimo branku.

Kosořičtí vkročili do druhého dějství vlažněji a soupeř z první vážnější šance trestal. V 53. minutě se hostujícímu Fouskovi podařilo odcentroval, míč se však domácímu obránci nepodařilo odkopnout a Jindřich Bůžek pohotovou střelou zpoza velkého vápna překonal Hošťálka – 1:1. Souboj dvou týmů z konce tabulky byl dlouho vyrovnaný. Nic na tom nezměnil ani Řehák, jehož rána vyprášila rukavice hlavenského gólmana. Na druhé straně se hosté dožadovali odpískání pokutového kopu při souboji domácího brankáře a Fouska, hlavní arbitr soupeři přiznal pouze rohový kop. S přibývajícími minutami příležitostí začalo přibývat. Velkou skrumáž před brankou Kostelního Hlavna nevyužili Batala, Mráček a zejména Jiří Grus. O chvíli později střídající Vocásek z levé strany přihrával před branku, jenže před Mráčkem na poslední chvíli míč odskočil. Nakonec v 79. minutě Malíkův centr propadl k Jiřímu Grusovi, následně obelstil Wágnera, který vzápětí zatáhl za záchranou brzdu. Hlavní rozhodčí nařídil pokutový kop a Kořínek zamířil přesně – 2:1. Obdobnou akci, jenž předcházela pokutovému kopu, sehráli domácí i o tři minuty později. Vocásek tentokrát Kořínkův pas nevyužil, když hbitě zakročil hostující brankář. V posledních minutách ještě vzplály vášně, na výsledku to už nic nezměnilo a domácí si připsali důležitě vítězství.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 32. Batala, 79. Kořínek (pen.) – 53. Jindřich Bůžek
  • Rozhodčí: Janda – Košina, Horák
  • Diváků: 55
  • ŽK: Kořínek, Maška, Malík, Mráček, Mudroch, Pokorný – Kraus, Sůra, Fousek
  • Kosořice: Hošťálek – Mudroch, Batala, Josef Grus, Dragnev – Humpola (67. Jiří Grus), Maška, Pokorný (50. Mráček), Řehák (62. Vocásek) – Kořínek, Malík
  • K. Hlavno: Musil – Nadvornianský, Pavel Zvoníček, Žďárský, Kříž – Wágner, Martin Bůžek, Kalous (62. Kraus), Jiří Zvoníček (38. Fousek) – Jindřich Bůžek, Sůra
TJ Sokol Kosořice  – SK Meteor Kostelní Hlavno  2:1
SK Bělá p/Bezdězem –  Dolnobousovský SK „B“  4:1
SK Akuma Ml. Boleslav –  SK Jizeran Doubrava „A“  1:1
FK Krnsko „A“ –  Slavoj Kr. Vrutice „A“  5:1
Sokol Březno –  FK Zdětín „A“  3:1
SK Benátky nad Jizerou „B“ –  TJ Sokol Kněžmost 3:0
FC Mukařov –  TJ Sokol Řepov 1:9

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
2. 11. 2019 14:00 Okresní přebor 2019/2020

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0112Vítězství
SK Meteor K. Hlavno0011Porážka

TJ Sokol Kosořice

1Hošťálek Michal Brankář
2Maška Martin Záložník
4Mudroch Roman Obránce
5Batala Zdeněk Obránce
6Humpola Luboš 7 Záložník
8Pokorný Václav 9 Záložník
10Kořínek Aleš Útočník
12Malík Michal Útočník
13Dragnev Dragomir Obránce
14Grus Josef Obránce
15Řehák Jaroslav 3 Záložník
3Vocásek Filip 15 Záložník
7Grus Jiří 6 Útočník
9Mráček Michal 8 Útočník

Trenér: Hájek Ladislav
Trenér: Štecher Miloš