Ani mise v Březně neskončila úspěchem

Prognóza byla pro Kosořické neúprosná, pokud chtěli setrvat v okresním přeboru i pro příští sezónu, museli nutně zvítězit. Sousedům v tabulce se v sobotu zadařilo a Kosořice se propadly na předposlední pozici.

Sokol Březno – TJ Sokol Kosořice  4:1 (1:1)

Svěřenci trenérů Gruse a Štechera začali aktivně. Již v páté minutě si Pokorný s Řehořem vyměnili míč a následně poslali do úniku Gruse. Tomu se podařilo obejít brankáře, jenže míč už nestihl zachytit na hrací ploše a zakončit. Symbióza Pokorného s Řehořem zafungovala i vzápětí. Řehoř se opět z levé strany drze natlačil do pokutového území, spoluhráče před brankou však nenašel. V desáté minutě opět hosté našli mezeru v březenské defenzívě. Tentokrát se do pokutového území dostal Malík, nahrál před branku Řehořovi, kterému se z vyložené pozice nepodařilo změnit skóre. Začátek utkání byl pro hosty povzbudivý, zvláště po nevydařených výsledcích předešlých kol. Domácí se do té doby prezentovali pouze dvěma střelami, žádná ale neměla gólové parametry. Naopak Kosořičtí pokračovali ve snaze odpoutat se ode dna tabulky. Hlavička Bataly po rohovém kopu ještě brankou neskončila. Ve 13. minutě si ale opět po levé straně důrazně počínal Řehoř a z úhlu bodlem překvapil i Bejra, který už nedokázal zabránit cestě míče do sítě. Za teplého počasí se hosté už do příležitostí tolik nedostávali, ale stále bezpečně drželi hubený náskok. Po pauze na občerstvení se do té doby nevýrazní hráči Března začali více osmělovat. Obrana dokázala většinu akcí eliminovat. S blížícím se koncem prvního poločasu však domácí podnikli několik brejků, s kterými měl soupeř již problémy. Ve 39. minutě nastartoval Strnad a individuální akci zakončil střelou za bezmocného Abelovského – 1:1. První dějství hosté zakončili sérií „standartek“, ze kterých se ale už nic nezajímavého neurodilo.

Fotbalisté Kosořic bohužel už nedokázali navázat na úvod prvního poločasu, kdy se jim dařilo kombinovat a hlavně držet míč na svých kopačkách. Místo toho o míč rychle přicházeli a síly rychle ubývaly. Navíc domácí v 55. minutě zásluhou Beneše, který se úspěšně dostal přes dva hráče do pokutového území a na malém vápně našel volného Jelečka. Ten s nabídnutou šancí nepohrdl a poslal Březno do vedení. To byl bohužel na psychiku hostí tvrdý direkt, ze kterého se jen marně oklepávali. V 70. minutě navíc domácí po rohu soupeře získali míč a faulovaný Novotný ještě stihl vyslat kolmici na rozběhnutého Strnada. Ten úspěšně přehodil brankáře a zvýšil vedení Března už na 3:1. Jednu z mála šancí ve druhém poločasu měl střídající Macháč. Dlouhý pas Bataly a následná přihrávka od Malíka doputovala ke kosořickému útočníkovi, ale Bejr si s jeho ránou poradil. V závěrečné desetiminutovce už hosté neměli síly na vzdor a naopak domácí mohli ještě skóre navýšit. V 80. minutě Strnad hledal osamoceného Jelečka, přihrávka byla ale nepřesná. O pět minut později Kosořičtí nedovoleně zastavili únik Strnada až před pokutovým územím. Přímý kop Novotného však zastavila tyč. V posledních vteřinách další Strnadův únik hosté zažehnali za cenu faulu v pokutovém území a březenský útočník se sám ujal exekuce. Úspěšně. Kosořičtí tak budou muset uspět v posledním kole a spoléhat na pomoc soupeřů.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 39., 70. a 90.(pen.) Strnad, 55. Jeleček – 13. Řehoř
  • Rozhodčí: Kubát – Meščan, Kuka (delegát Tvaroh)
  • Diváků: 88
  • ŽK: Novotný – Herink, Malík, Loew
  • Kosořice: Abelovský – Kumbera (72. Vocásek), Batala, Dragnev (80. Loew), Adámek –  Herink (70. Řehák), Sedláček, Pokorný, Řehoř – Malík, Grus (46. Macháč)
  • Březno: Bejr – Šindelář, Koudelka, Chumlen, Bišický – Pravda, Svoboda, Novotný, Beneš – Jeleček (83. Rejzl), Strnad
Sokol Březno  – TJ Sokol Kosořice  4:1
TJ Sokol Kněžmost –  SK Bělá p/Bezdězem  4:1
FK Zdětín „A“ –  SK Akuma Ml. Boleslav  3:3
ZD Kostelní Hlavno –  SK Jizeran Doubrava „A“  1:0
TJF Čechie Čejetice –  FK Dlouhá Lhota  2:1
FK Krnsko –  Dolnobousovský SK „B“ 1:1
SK Kosmonosy „B“ –  TJ Sokol Řepov 2:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
9. 6. 2019 15:00 Okresní přebor 2018/2019

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
Sokol Březno0134Vítězství
TJ Sokol Kosořice0101Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Kumbera Karel 16 Obránce
3Batala Zdeněk Obránce
4Dragnev Dragomir 12 Obránce
5Adámek Martin Obránce
6Wolf Jakub 14 Záložník
7Sedláček Marek Záložník
8Řehoř Josef Záložník
9Pokorný Václav Záložník
10Malík Michal Útočník
11Grus Jiří 17 Útočník
12Loew Tomáš 4 Útočník
13Hodboď Martin 17 Obránce
14Řehák Jaroslav 6 Záložník
15Štecher Miloš Obránce
16Vocásek Filip 2 Obránce
17Macháč Jaroslav 13 Útočník

Trenér: Grus Jiří
Trenér: Štecher Miloš