S výsledkem 3:1 tentokrát panovala spokojenost

image_pdfimage_print

Kosořičtí v minulém kole neuspěli na hřišti v Doubravě, ale na jaře jsou doma zatím stoprocentní. Bylo otázkou, jestli se jim podaří prodloužit domácí neporazitelnost proti rezervě Dolnobousovského SK. Na hřiště vyběhla totožná sestava z minulého kola kromě zraněného Grabiece, kterého nahradil Kumbera a do branky se vrátil Abelovský.

TJ Sokol Kosořice – Dolnobousovský SK „B“  3:1 (2:0)

Na začátku ovšem domácí borci nebyli v dobrém rozpoložení, Michal Šolc ale v úvodu nezkrotil míč po chybě kosořické obrany. Právě domácí defenzíva byla v úvodu v neustále permanenci, domácím vázla kombinace a s míčem hráli převážně hosté. Kosořičtí poprvé zaměstnali Hampla až v 19. minutě. Po důrazu Pokorného a následném centru šel Macháč do souboje s brankářem. Odražený míč doputoval k Herinkovi, který však odkrytou branku přestřelil. Diváci viděli minimum fotbalových akcí, tu a tam se však náznak šance objevil. Ve 27. minutě Řehoř dobře pokryl míč a z otočky poslal míč do běhu Macháčovi, ten však slabší nohou gólmana nevystrašil. Publikum si přišlo na své až v závěru prvního poločasu. Nejprve musel střídat zraněný Kumbera, na jehož post se posunul ze zálohy Řehoř. Ten ve svém prvním souboji získal míč, opět našel naběhnutého Macháče, který okamžitě přihrávkou oslovil Herinka uvnitř vápna. Zcela nekrytý kosořický záložník už s přehledem otevřel skóre. Než se hosté vzpamatovali, prohrávali už o dvě branky. Ve 42. minutě Kosořičtí neotáleli s vhazováním autu. Malík si šikovně pokryl míč u rohového praporku, přetáhl centr na vzdálenější tyč a Macháč hlavou zamířil přesně k tyči do protipohybu brankáře.

Druhý poločas byl pro diváky atraktivnější, zejména díky většímu počtu šancí. Ve 47. minutě dobře napřáhl dolnobousovský Michal Šolc a proti pěkné střele vytáhl Abelovský neméně hezký zákrok. Z následného rohového kopu sice domácí obránce promáchl, jenže za ním stojící Petr Havel ml. zblízka přestřelil. Další akce už naopak patřili domácím. Vocásek vyslal do úniku Malíka, ten přihrál ještě Macháčovi, jehož následnou střelu zastavil obličej bousovského hráče a další rána už mířila mimo branku. Povedenou akci viděli diváci i vzápětí. Pokorný s Valdmanem rozehráli akci, ve vápně číhající Herink přihrál Sedláčkovi, jehož rána neměla potřebné gólové parametry. V 58. minutě Malík vybojoval rohový kop a ten i sám zahrával. Přízemní centr doplachtil k nabíhajícímu Řehořovi na první tyč a okamžité střele už nedokázal Hampl zabránit v cestě za brankovou čáru – 3:0. To už hráči Bousova dohrávali o deseti mužích v poli, po druhé žluté kartě hlavní rozhodčí vyloučila Jakuba Šolce. Hosté i v oslabení zkoušeli s výsledkem ještě něco vymyslet. Byli to však často domácí, kteří využívali volnější cesty k soupeřově brance. Malíkovi se ale nepodařilo po přihrávce Valdmana přehodit brankáře. Domácí si několikrát počínali riskantně před vlastním pokutovým územím. V 72. minutě byl za faul na bousovského hráče nařízen přímý kop na hranici vápna a střídající Kasal zatočil míč přes zeď úspěšně. I když se Abelovský snažil, čisté skóre nezachránil – 3:1. Poté se střídající Loew snažil najít nabíhajícího Malíka, vracející se Dajč však ve snaze zabránit přihrávce, nasměroval míč na vlastní odkrytou branku. Míč ale nakonec skončil vedle branky. Hosté marně hledali skulinu v obraně. To domácí v závěru ještě nevyužili úniku Malíka, odražený míč zblízka nedotlačil do sítě Loew. V 88. minutě byl za nevybíravý zákrok okamžitě vyloučen bousovský Petr Havel ml., z čehož následně vznikla pošťuchovaná uprostřed hřiště. Utkání se poté již dohrálo s konečným výsledkem 3:1.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 37. Herink, 42. Macháč, 58. Řehoř – 72. Kasal
  • Rozhodčí: Růžičková – Bláha, Volf
  • Diváků: 103
  • ŽK: Kumbera, Sedláček, Pokorný – Petr Havel st., Jakub Šolc, Zahrada, Michal Šolc
  • ČK: 53. Jakub Šolc, 88. Petr Havel ml. (oba Dolní Bousov)
  • Kosořice: Abelovský – Kumbera (37. Valdman), Batala, Dragnev, Vocásek – Herink (72. Řehák), Sedláček, Pokorný, Řehoř  – Malík, Macháč (55. Loew)
  • D. Bousov „B“: Hampl – Dajč (83. Kverek), Kynčl, Petr Havel st. (46. Kasal), Vacek (62. Hercík) – Pavliš (81. Verecký), Zahrada, Petr Havel ml., Svoboda – Michal Šolc, Jakub Šolc
TJ Sokol Kosořice  – Dolnobousovský SK „B“  3:1
SK Bělá p/Bezdězem –  TJ Sokol Řepov  3:3
TJ Sokol Kněžmost –  FK Krnsko  5:0
FK Zdětín „A“ –  TJF Čechie Čejetice  0:0
Sokol Březno –  ZD Kostelní Hlavno  1:1
SK Akuma Ml. Boleslav –  SK Jizeran Doubrava „A“ 1:1
SK Kosmonosy „B“ –   FK Dlouhá Lhota 9:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
28. 4. 2019 17:00 Okresní přebor 2018/2019

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0213Vítězství
Dolnobousovský SK0011Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Kumbera Karel 13 Obránce
3Batala Zdeněk Obránce
4Dragnev Dragomir Obránce
5Vocásek Filip Obránce
6Wolf Jakub 12 Záložník
7Sedláček Marek Záložník
8Pokorný Václav Záložník
9Řehoř Josef Záložník
10Malík Michal Útočník
11Macháč Jaroslav 15 Útočník
12Řehák Jaroslav 6 Záložník
13Valdman Sebastián 2 Záložník
14Grus Jiří Útočník
15Loew Tomáš 11 Útočník

Trenér: Grus Jiří
Trenér: Štecher Miloš

Napsat komentář

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..