Kosořice deklasovaly soupeře z Mladé Boleslavi

Kosořice ani Akuma na tom nebyly před aktuálním kolem, co se bodů týče, příliš komfortně. Ovšem domácí na rozdíl od soupeře dokázali v předešlém kole zvítězit. Navíc se po delší době sešli téměř v kompletní sestavě.

TJ Sokol Kosořice – SK Akuma Ml. Boleslav  8:1 (3:1)

Hned v první minutě Herink našel přesnou přihrávkou Malíka, který otevřel skóre zápasu. O chvíli později Malíkův přímý kop zachytil ve vápně Batala, ale jeho hlavičkový pokus skončil nad brankou. Na opačné straně si Abelovský poradil s ránou Strnada a poté Batala zablokoval střelu Šindeláře. I v další šanci se ocitli hosté. Podstavkův střílený centr tečoval Batala, Abelovský míč nezkrotil a bylo vyrovnáno. Kosořické vyrovnávací branka trochu otupěla v útočném snažení. Až po půl hodině hry domácí předvedli rychlý brejk. Malík nacentroval z pravé strany do vápna, kde Řehoř ve skluzu poslal míč do sítě – 2:1. Kosořičtí byli aktivnějším mužstvem, čemuž nasvědčoval i další průběh prvního poločasu. Postupně se k zajímavým příležitostem dostali nejprve Macháč, který po přímém kopu Bataly mířil hlavou nad. Poté i Malíkův přímý kop skončil vysoko nad Hanzlíkovou brankou. Hosté zahrozili až s blížícím se poločasem, Kopecký našel na pravé straně Strnada, který střelou z úhlu vyzkoušel pozornost Abelovského. Boleslavský Strnad byl v akci i o chvíli později, jenže i jeho dva střelecké pokusy dokázal Abelovský zlikvidovat. Gólem už však skončila poslední šance prvního poločasu. Martin Adámek výbornou přihrávkou do vápna našel Řehoře, který si připsal svůj druhý gól v zápase a zvýšil vedení Kosořic na 3:1.

Stejně povedený vstup jako do první půle se domácím povedl i v druhém poločase. Když si Adámkovu přihrávku ze středu hřiště našel Macháč a přesným lobem na zadní tyč překonal Hanzlíka – 4:1. Hosté zahrozili dvěma nepřesnými pokusy Kopeckého. Kosořice zodpovědně bránily a měly výraznější příležitosti než soupeř. Malíkovu přihrávku zachytil Pokorný, který z pravé strany pálil na branku, míč proletěl pokutovým územím, ale před Pavlíčkem stačil zakročit Kalivoda. Další pohroma pro hráče Akumy přišla v 57. minutě, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Podstavek. Hosté navíc přicestovali pouze s jedenácti hráči. Domácí zvýšili vedení v 64. minutě. Výlet boleslavského gólmana mimo pokutové území nedopadl dobře. Míče se zmocnil Maška a milimetrovým lobem zpoza vápna zamířil na branku, vracející se Hanzlík již nedokázal střele zabránit do sítě. Poté už se stal zápas otázkou skóre. O pár minut později Loew odcentroval do vápna, kde Jon přenechal míč pro zcela volného Malíka a ten se nemýlil. Defenziva Kosořic pracovala spolehlivě a Akuma si nedokázala vytvořit dobrou příležitost. Za zmínku stojí pouze střela Strnada, který využil soupeřovy ztráty na půlce, ale Abelovský jeho ránu s přehledem kryl. Pak už to byli pouze Kosořičtí, kdo přicházel s šancemi. Malíkova i Loewova střela z hranice vápna však mířila nad. V 80. minutě dopravil míč do sítě Batala, ale po centru Jona nebyla jeho branka uznána kvůli ofsajdu. Pár minut nato se po centru Loewa prosadil Heřmanský, ale jeho střelu zblízka gólman skvěle vytáhl na roh, který následně zahrával Pokorný. Míč opět doputoval k Heřmanskému, tentokrát střela orazítkovala břevno Hanzlíkovy branky a neujala se ani další střela téhož hráče. V 85. minutě předvedly Kosořice lahůdkovou akci. Po ose Jon-Loew-Pokorný se poslední jmenovaný otočil okolo Hanzlíka a nezadržitelně skóroval, praporek pomezního byl však opět nahoře. 3 minuty před koncem se už ale skóre měnilo. Herink posunul míč na Loewa, ten přesným centrem vápnem našel sprintujícího Martina Adámka. Ten nevážil cestu přes půl hřiště nadarmo a zvýšil již na 7:1. Tečku za nepříznivým výsledkem pro Boleslavské udělal v závěrečných minutách Herink, jenž si naběhl na dlouhý pas Bataly a pečetil na konečných 8:1. Kosořičtí si tak připsali druhé vítězství po sobě.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  1. a 71. Malík, 30. a 41. Řehoř, 55. Macháč, 64. Maška, 87. Martin Adámek, 90. Herink – 18. Batala (vlastní)
  • Rozhodčí: Meščan – Vrabec, Šebela
  • Diváků: 41
  • ŽK: Pavlíček, Maška – Podstavek, Kalivoda
  • ČK: 57. Podstavek (Akuma MB)
  • Kosořice: Abelovský – Jan Pavlíček, Batala, Martin Adámek, Hodboď – Valdman (59. Jon), Maška, Herink, Řehoř (66. Loew) – Macháč (59. Pokorný), Malík (77. Heřmanský)
  • Akuma MB: Hanzlík – Gregor, Kalivoda, Tůma, Richtr, Podstavek, Kopecký, Strnad, Šindelář, Marek, Krčmařík
TJ Sokol Kosořice  – SK Akuma Ml. Boleslav  8:1
TJF Čechie Čejetice –  FK Krnsko  2:5
FK Dlouhá Lhota –  ZD Kostelní Hlavno  3:3
SK Jizeran Doubrava „A“ –  SK Kosmonosy „B“  5:0
SK Bělá p/Bezdězem –  FK Zdětín „A“   3:0
TJ Sokol Řepov –  Sokol Březno 1:3
Dolnobousovský SK „B“ –  TJ Sokol Kněžmost 1:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
28. 10. 2018 14:30 Okresní přebor 2018/2019

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0358Vítězství
SK Akuma Ml. Boleslav0101Porážka

TJ Sokol Kosořice

25Abelovský Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
3Batala Zdeněk Obránce
4Pavlíček Jan Obránce
5Adámek Martin Obránce
6Hodboď Martin Obránce
7Valdman Sebastián 16 Záložník
8Wolf Jakub Záložník
9Řehoř Josef 15 Záložník
10Malík Michal 12 Útočník
11Macháč Jaroslav 13 Útočník
12Heřmanský Jan 10 Útočník
13Pokorný Václav 11 Útočník
14Adámek Jan Obránce
15Loew Tomáš 9 Záložník
16Jon Ondřej 7 Záložník

Trenér: Grus Jiří