Ani Malíkův hattrick nestačil Kosořickým na vítězství

Fotbalisté Kosořic soubojem s rezervou Kosmonos načali novou sezónu. Příchodem několika nových hráčů doznala sestava domácích řady změn.

TJ Sokol Kosořice – SK Kosmonosy „B“  3:5 (1:3)

Úvod ale nebyl podle představ domácích. Už ve druhé minutě hosté trestali chybu Kosořických, kdy Čakrt, novic v kosmonoské sestavě, vystihl zpětnou přihrávku a i když byl faulován, podařilo se mu úspěšně zakončit – 0:1. Tentýž hráč se v šesté minutě „přimotal“ i k druhé brance Kosmonos. Nejrychleji doběhl k vyraženému míči Šmelhausem a přihrávkou jako na zlatém podnosu nabídl branku Fišerovi, který číhal před prázdnou brankou. Hosté se lepším pohybem a kombinací drželi na míči. Stačila však chvíle nepozornosti a domácí po přímém kopu snížili zásluhou důrazného Malíka. Jinak ale útočili především hráči Kosmonos. Po přímém kopu Hančara nezakončil Čakrt tentokrát přesně. Ve 23. minutě ale Patrik Kraus z přímého kopu už překonal kosořického gólmana střelou k tyči. Další pokus si po půl hodině hry připsali opět hosté. Po faulu na Berana zahrávali přímý kop, ale Michalec mířil ve vápně hlavou nad. Několik minut nato museli být domácí v pozoru. Centrovaný míč Koubka odvrátili Kosořičtí na roh. I závěr poločasu patřil hostům, kdy utekl kosořickým obráncům Hančar, zakončoval však těsně vedle brány. A tak se do kabin šlo za stavu 1:3 pro hosty.

Nástup do druhého poločasu vyšel Kosořickým podle představ. Jakub Kraus ze 40 metrů centroval před bránu, kde Martin Adámek posunul míč na Malíka, který zakončoval zblízka do branky – 2:3. Inkasovaný gól hosty přibrzdil. A tak se i v dalších šancích ukázali domácí. Pokorného střela však skončila vysoko nad bránou a neujala se ani střela Malíka, který zkoušel ze 30 metrů přehodit vyběhnuvšího Jakuba Krále. Po faulu na Valdmana z hranice vápna centroval Malík před bránu, skluzující Herink však na míč nedosáhl. Z ojedinělé šance se naopak prosadili hosté, když Hančar zachytil přihrávku ze středu hřiště a prostřelil Šmelhause. V závěru zápasu posoudil rozhodčí faul na Loewa jako nedovolený a nařídil pokutový kop. K míči se postavil Malík a snížil z pohledu domácích na 3:4. Kosořičtí vrhli všechny síly do útoku a snažili se o vyrovnávací gól. Malík své sólo nezakončil úspěšně a následně již Kosořičtí zakončovali z nevýhodné pozice. V nastavení však využil špatný výkop domácího gólmana Beran, postupoval sám na branku a nemýlil se – 3:5. Na výsledku nic nezměnil ani roh Pokorného, na který si naskočil Batala, mířil ale vysoko nad branku.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  13., 52. a 87.(pen.) Malík – 2. Čakrt, 6. Fišer, 23. Patrik Kraus, 79. Hančar, 90. (+4) Beran
  • Rozhodčí: Švarc – Chládek, Kern
  • Diváků: 95
  • ŽK: Řehoř, Batala, Jakub Kraus, Herink – Koubek, Novák, Čakrt, Beran
  • Kosořice „A“: Šmelhaus – Martin Adámek, Sedláček (31. Jan Adámek), Batala, Dragnev (36. Valdman, 80. Hodboď) – Herink, Maška, Jakub Kraus (60. Řehák), Pokorný – Malík, Řehoř (65. Loew)
  • Kosmonosy „B“: Jakub Král – Patrik Kraus, Kopal, Martin Král, Zemen – Hančar, Michalec, Koubek (65. Zeman), Beran – Čakrt, Fišer (54. Novák)
TJ Sokol Kosořice  – SK Kosmonosy „B“  3:5
Dolnobousovský SK „B“ –  TJF Čechie Čejetice  6:1
FK Zdětín „A“  –  Sokol Březno  2:5
SK Akuma Ml. Boleslav –  TJ Sokol Kněžmost  0:2
TJ Sokol Řepov –  ZD Kostelní Hlavno  1:3
SK Bělá p/Bezdězem –  FK Krnsko 0:1
SK Jizeran Doubrava „A“ –  FK Dlouhá Lhota 2:1

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
26. 8. 2018 17:00 Okresní přebor 2018/2019

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0123Porážka
SK Kosmonosy0325Vítězství

TJ Sokol Kosořice

1Šmelhaus Martin Brankář
2Adámek Martin Obránce
3Sedláček Marek 14 Obránce
4Batala Zdeněk Obránce
5Dragnev Dragomir 13 Obránce
6Wolf Jakub Záložník
7Maška Martin Záložník
8Kraus Jakub 16 Záložník
9Pokorný Václav Záložník
10Malík Michal Útočník
11Řehoř Josef 12 Útočník
12Loew Tomáš 11 Útočník
13Valdman Sebastián 15 Obránce
14Adámek Jan 3 Obránce
15Hodboď Martin 13 Obránce
16Řehák Jaroslav 8 Záložník
20Vítek Dominik Brankář

Trenér: Grus Jiří
Trenér: Štecher Miloš