Starší přípravka bojovala o triumf v poháru

Odveta finálového zápasu Sportfotbal cupu starších přípravek se ve středu 30. května odehrála v Kosmonosech. Žáci Kosořic na hřiště soupeře přicestovali v mírné výhodě, když před týdnem na svém hřišti Kosmonosy porazili 5:4.

Sportfotbal cup:
SK Kosmonosy – TJ Sokol Kosořice  6:3 (2:3)

Hosté se mohli spolehnout na velkou podporu z řad rodičů a příznivců, kteří početně výrazně převyšovali domácí. K prvnímu výraznějšímu úspěchu v žákovských kategoriích by Kosořickým stačila i remíza. Navíc od třetí minuty hosté vedli díky brance Lukáše Stehlíka, kterému míč naservíroval Marek Rösler před odkrytou branku. Domácí vyrovnali hned o dvě minuty později, kdy Rampas ze strany prostřelil Lukáše Smutného. Kosořickým vrátil vedení Matyáš Pokorný střelou skrz houštinu těl. O chvíli později obdobně domácí opět srovnali stav. Ještě před koncem prvního poločasu vrátil Kosořickým vedení Lukáš Stehlík svou druhou brankou v utkání.

Hosté s minimem střídaní čelili dvou vyrovnaným „pětkám“ soupeře, o čemž svědčí i výčet střelců Kosmonos, každý s jednou brankou. Přesto si Kosořičtí v obraně počínali dobře. Dvacet minut před koncem ještě hosté drželi hubené vedení, postupně ale začali docházet síly. Fotbalovější hráči Kosmonos dokázali ve 31. minutě vyrovnat a navíc o sedm minut později už vedli. V závěru zápasu domácí přidali další dvě branky a o vítězi Sportfotbal cupu tak bylo rozhodnuto.
Nejprve funkcionáři fotbalového svazu ocenili fotbalisty věcnými dary a následně je mohutným potleskem odměnila i početná ekipa kosořických příznivců.

Žáci starší přípravky se tak umístili na krásném druhém místě. Trenérům i hráčům k tomuto nádhernému výsledku gratulujeme.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  5. Jakub Rampas, 8. Jakub Erben, 31. Adam Zouhar, 38. Štěpán Beran, 42. Štěpán Čížek, 48. Jakub Sotona – 3. a 20. Lukáš Stehlík, 7. Matyáš Pokorný
  • Rozhodčí: Petr Pažout
  • Diváků: 60
  • Kosořice: Lukáš Smutný – Matyáš Pokorný, Tomáš Pokorný, Marek Rösler, Max Rösler, Radim Skokan, Vojtěch Volprecht, Matyáš Dvořák, Lukáš Čermák, Lukáš Stehlík, Jakub Šíla, Johana Kalinová
  • Kosmonosy: Jan Bělský, Marek Dlask, Daniel Byrošík, Jakub Erben, Jáchym Procházka, Robert Lang, Štěpán Čížek, Adam Zouhar, Jakub Sotona, René Wágner, Jakub Rampas, Štěpán Beran

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
30. 5. 2018 17:00 Starší přípravka 2017/2018

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
SK Kosmonosy0246Vítězství
TJ Sokol Kosořice0303Porážka