Derby v jasné režii soupeře

V posledním domácím zápase této sezóny změřili síly fotbalisté kosořické rezervy a Jabkenic. A hosté byli v tomto duelu jasnými favority, i když podzimní formu si na jaře neudrželi.

TJ Sokol Kosořice „B“ – TJ Sokol Jabkenice  0:7 (0:3)

Do branky Kosořic musel po absenci Vítka zaskočit Drahota. Již v sedmé minutě ale musel lovit míč ze sítě, když si Kos naběhl na přihrávku a skrytou střelu přes obránce viděl gólman až příliš pozdě. Další změnou v sestavě domácích bylo zařazení Bartoníčka na hrot k Darmošovi. Právě tato dvojice po rozehrávce podnikla pěknou akci, na jejímž konci Darmoš centroval a Bartoníček zblízka těsně minul. Stejně tak i Libor Boháček hlavou po rozehrávce Jiřího Boháčka. Podobně jako v předešlých utkáních Kosořičtí v úvodu drželi se soupeřem krok, nebezpečí ze strany Jabkenických však začalo sílit. Ve 21. minutě se Drahota vyznamenal při úniku Ondřeje Šťastného a následně i při dorážce Janáka. Ondřej Šťastný dostal šanci dalšího sóla přes půl hřiště, ale v poslední chvíli si míč ukopl. Hosté se druhé branky dočkali ve 31. minutě po přihrávce Kosa a zakončujícího Tomana. Hráči Jabkenic šli v poločase do kabin s tříbrankovým vedením, když chybu domácích potrestal Janák.

Již ve 48. minutě přidali hosté další branku. Únik Kose zužitkoval Janák střelou zblízka pod břevno. A vzápětí Janák završil hattrick, střelou k tyči ze třiceti metrů překvapil brankáře. Domácí se k zakončení dostávali jen sporadicky. Až střídající Malík několikrát zkusil štěstí ze střední vzdálenosti. V 62. minutě se na vápně dobře zorientoval jabkenický Fortner a z otočky přehodil brankáře – 0:6. Nakonec se dočkal i Ondřej Šťastný, který tentokrát udělal vše správně a pečetil vítězství Jabkenic.

Fotky ze zápasu
  • Branky: 43., 48. a 54. Janák, 7. Kos, 62. Fortner, 77. Ondřej Šťastný
  • Rozhodčí: Novák
  • Diváků: 45
  • ŽK: Bešík, Pavlíček – Ondřej Šťastný
  • Kosořice „B“: Drahota – Jech (46. Klika), Jiří Boháček (46. Krátký), Bešík, Petr Kubín (46. Malík) – Kumbera (16. Valdman), Libor Boháček, Pavlíček, Hájek – Bartoníček, Darmoš (55. Dvořák)
  • Jabkenice: Havlát – Šedina, Barančok, Fortner, Michal Boháček – Martin Kubín (55. Vladimír Šťastný), Kos, Nekola, Toman (75. Dědina) – Janák, Ondřej Šťastný
TJ Sokol Kosořice „B“   – Sokol Jabkenice  2:8
FK Obruby –  Slavoj Kr. Vrutice „B“  3:3
SK Skalsko –  Sokol Katusice  0:3
Sokol Chotětov „B“ –  SK Jizeran Doubrava „B“  6:1
FC Sporting MB „B“ –  SK Bezno-Sovínky „B“  4:4
Sokol Nová Ves –  FK Zdětín „B“ 2:2

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
10. 6. 2018 17:00 IV. třída 2017/2018

Výsledky

KlubPokutové kopyPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Kosořice0000Porážka
TJ Sokol Jabkenice0347Vítězství

TJ Sokol Kosořice

21Drahota Ladislav Brankář
2Kubín Petr 14 Obránce
3Bešík Jan Obránce
4Bartoníček Tomáš Útočník
5Jech Petr 12 Obránce
6Hájek Lukáš Záložník
7Boháček Jiří 15 Obránce
8Boháček Libor Záložník
9Pavlíček Jan Záložník
10Kumbera Karel 16 Záložník
11Darmoš Petr 13 Útočník
12Klika Lukáš 5 Obránce
13Dvořák Jan 11 Obránce
14Malík Michal 2 Záložník
15Krátký Filip 7 Útočník
16Valdman Sebastián 10 Záložník