„A“ týmu se na hřišti lídra střelecky nedařilo, i když ne vždy vlastní vinou

Po šesti porážkách v řadě se Kosořičtí výrazně přiblížili k sestupovým příčkám. Nyní na půdě Chotětova se museli pokusit o bezchybný výkon proti aktuálně nejlepšímu týmu soutěže. Obě mužstva postrádala několik důležitých článků základní sestavy.

TJ Sokol Chotětov „A“ – TJ Sokol Kosořice „A“  3:1 (2:0)

První pěknou střelu zápasu sice vypálil kosořický Pokorný po přihrávce Mašky, ale jinak si míče v úvodních minutách užili převážně domácí. Až v devatenácté minutě hráči Chotětova zablokovali střelu Malíka, ale následnou přihrávku již ne. Pokorný z levé strany obelstil hráče, jenže zamířil jen vedle branky. Výraznější šanci si favorit vypracoval až ve 24. minutě, kdy Kern našel ve vápně Koníčka, Šmelhaus však míč za svá záda nepustil. Domácí se potýkali s nepřesnostmi a pokud se dostali k vápnu, stříleli ze střední vzdálenosti. Kosořickým spoléhající spíše na brejky se také nedařilo, i když ne vždy vlastní vinou. Grus, jenž mohl jít do úniku byl lapen v ofsajdové pasti, i když o postavení mimo hru se nejspíše nejednalo. Stejně tak o chvíli později, kdy stejnému hráči nebyla uznána branka. A tak ve 28. minutě po přímém kopu Chotětova a nastřelené ruce soupeře kryjící si obličej, nařídil rozhodčí Chrastina pokutový kop. Brankář sice vystihl stranu, střela Nežerky však měla potřebnou razanci – 1:0. Hosté se po inkasované brance osmělili až v závěru. Po Lochmanově přihrávce centroval Malík. Valdman bohužel míč nezasáhl, za ním dobíhajícímu Adámkovi skočil míč na prsa a tak z pěkné akce nakonec nic nebylo. Ve 45. minutě Kosořičtí včas nezareagovali na rychlou rozehrávku soupeře, důrazný Kořínek se dostal před brankáře, kterého následně i prostřelil – 2:0.

Také druhý poločas odstartovali hosté pěknou ranou a to z kopaček Gruse. Úvodní minuty byly vyrovnané, bez výraznějších šancí. Až v 63. minutě chotětovský Pečenka rozjel akci, na jejímž konci volný Koníček z pravé strany potřetí překonal gólmana. Následovaly další vyložené šance Chotětova. Koníček si tentokrát vylámal zuby na výborném Šmelhausovi a Kern nastřelil jen obránce. Neproměněné šance Chotětova mohl ztrestat Grus, ke kterému propadl míč, jenže z dobré pozice mířil vedle. Dále opět úřadovali domácí. Pečenka se Součkem se prokombinovali až do střelecké pozice, střelu prvně jmenovaného opět kryl brankář. Tentýž hráč neuspěl proti Šmelhausovi ani o chvíli později. To už hosté dohrávali o deseti. Po dalším sporném postavení mimo hru Pára řádně vyčinil hlavnímu arbitrovi, který ho neváhal předčasně poslat do sprch. Poslední dvě velké šance měl střídající Buryán. Zvláště při druhé příležitosti se Šmelhaus vyznamenal, kdy chytil téměř jistý gól a po zápase si vysloužil pochvalu i od příznivců Chotětova. Nastavený čas se už blížil ke konci, když Grus zahrával rohový kop, překvapil Ulmana v brance, který následně musel lovit míč ze sítě.

Fotky ze zápasu
  • Branky:  28. Nežerka (pen.), 45. Kořínek, 63. Koníček – 90.(+2) Grus
  • Rozhodčí: Chrastina – Sobalík, Kuba
  • Diváků: 90
  • ŽK: Beneš – Lochman, Macháč
  • ČK: 82. Pára (Kosořice)
  • Kosořice „A“: Šmelhaus – Hodboď, Macháč, Adámek, Sedláček – Malík, Maška, Pokorný, Valdman (69. Pára) – Grus, Lochman (46. Darmoš)
  • Chotětov „A“: Ulman – Kořínek (52. Vávra), Beneš, Chupík (41. Shvets), Novák – Pečenka, Jeřábek (84. Vtelenský), Nežerka, Koníček – Kern (76. Buryán), Souček
Sokol Chotětov „A“   – TJ Sokol Kosořice „A“   3:1
Sokol Kněžmost –  SK Bakov n/Jizerou „A“  0:0
ZD Kostelní Hlavno –  FK Zdětín „A“   1:0
FK Dlouhá Lhota –  SK Bělá p/Bezdězem „A“  2:2
SK Jizeran Doubrava „A“ –  Sokol Řepov  3:3
SK Kosmonosy „B“ –  SK Bezno-Sovínky „A“  10:0
SK Rejšice „B“ –  Slavoj Kr. Vrutice „A“   5:3

Podrobnosti

Datum Čas Soutěž Sezóna
5. 5. 2018 17:00 Okresní přebor 2017/2018

Výsledky

KlubPrvní poločasDruhý poločasBrankyVýsledek
TJ Sokol Chotětov213Vítězství
TJ Sokol Kosořice011Porážka

TJ Sokol Kosořice

1Šmelhaus Martin Brankář
2Maška Martin Záložník
8Pokorný Václav Záložník
9Lochman Martin 4 Útočník
10Grus Jiří Útočník
11Macháč Jaroslav Obránce
12Malík Michal Záložník
13Hodboď Martin Obránce
14Valdman Sebastián 3 Záložník
15Adámek Martin Obránce
16Sedláček Marek Obránce
3Pára Petr 14 Útočník
4Darmoš Petr 9 Útočník